• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

december 22, 2016 door Linda Reageer

Heb jij al bepaald hoe je kerstmenu eruit ziet dit jaar? Ik hoop het niet hoor, want ik heb nog een toppertje voor je klaarstaan: gevulde varkenshaas met rauwe ham. Voor mij staan de feestdagen voor gezelligheid. Niemand heeft zin om te stressen en uren in de keuken te staan. Dit kerstrecept kun je goed van te voren voorbereiden. Ter plekke schuif je het gerecht de oven in. Fijn toch?

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas is een echte kerst klassieker, net als mijn biefstuk tagliata. Elk jaar zijn de varkenshaasjes niet aan te slepen in de winkels. Door dit stukje vlees te vullen en te omwikkelen, krijg je een soort van mini-rollades. Dit staat net even feestelijker dan alleen dit stukje vlees bakken met een saus. Persoonlijk ben ik ook niet zo van de sauzen. De vulling van champignons, ui, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum geeft een wederom een Italiaanse touch aan dit recept.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

De gevulde varkenshaas snijd je in plakken en verdeel je over twee borden. Ik eet graag vlees, alleen vind ik een hele varkenshaas per persoon te veel. Zeker omdat ik er ook nog graag groente bij eet. Van stoofpeertjes, wortelen, tot bloemkoolpuree of champignons er is zoveel keuze.

Enne, ik houd nog graag een gaatje over voor het dessert. Jullie zijn nog niet van mij af, want er staan 2 toppers van een nagerechten in de planning voor morgen en overmorgen.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

voor 4 personen

  • 2 varkenshaasjes (op kamertemperatuur)
  • 4 plakken rauwe ham (lange plakken die om het vlees passen)
  • olijfolie
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 1/2 mozzarella bol
  • 3 flinke zongedroogde tomaatjes
  • handje basilicum
  • olijfolie

Hoe maak je de gevulde varkenshaasjes met rauwe ham?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in stukjes. Snijd ook het sjalotje fijn. Bak 5 minuten zachtjes met een scheutje olijfolie in de pan.
  3. Doe de groente met de mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum in de hakmolen van de staafmixer en maal fijn.
  4. Dep de varkenshaasjes droog. Kruid met zout en peper. Snijd in de lengte door. Verdeel de vulling over de varkenshaasjes en omwikkel met de rauwe ham. Zet eventueel nog extra vast met cocktail prikkers.
  5. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de varkenshaas kort om en om bruin. Zet in een ovenschaal en laat 15 – 20 minuten garen in het midden van de oven. Vraag je slager om advies, want niet elk varkenshaasjes is even dik en groot en dat beïnvloed de garing.

Voorbereiding voor kerst: maak de varkenshaas met rauwe ham tot en met stap 4. Omwikkel de varkenshaasjes met huishoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Haal het een half uur tot een uurtje van te voren uit de koelkast om wederom het vlees op temperatuur te laten komen. Vervolgens daarna stap 5.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Kerst Tags: hoofdgerecht recepten, kerstrecepten, rauwe ham, rauwe ham recepten, varkenshaas, varkenshaas recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl