• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

december 22, 2016 door Linda Reageer

Heb jij al bepaald hoe je kerstmenu eruit ziet dit jaar? Ik hoop het niet hoor, want ik heb nog een toppertje voor je klaarstaan: gevulde varkenshaas met rauwe ham. Voor mij staan de feestdagen voor gezelligheid. Niemand heeft zin om te stressen en uren in de keuken te staan. Dit kerstrecept kun je goed van te voren voorbereiden. Ter plekke schuif je het gerecht de oven in. Fijn toch?

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas is een echte kerst klassieker, net als mijn biefstuk tagliata. Elk jaar zijn de varkenshaasjes niet aan te slepen in de winkels. Door dit stukje vlees te vullen en te omwikkelen, krijg je een soort van mini-rollades. Dit staat net even feestelijker dan alleen dit stukje vlees bakken met een saus. Persoonlijk ben ik ook niet zo van de sauzen. De vulling van champignons, ui, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum geeft een wederom een Italiaanse touch aan dit recept.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

De gevulde varkenshaas snijd je in plakken en verdeel je over twee borden. Ik eet graag vlees, alleen vind ik een hele varkenshaas per persoon te veel. Zeker omdat ik er ook nog graag groente bij eet. Van stoofpeertjes, wortelen, tot bloemkoolpuree of champignons er is zoveel keuze.

Enne, ik houd nog graag een gaatje over voor het dessert. Jullie zijn nog niet van mij af, want er staan 2 toppers van een nagerechten in de planning voor morgen en overmorgen.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

voor 4 personen

  • 2 varkenshaasjes (op kamertemperatuur)
  • 4 plakken rauwe ham (lange plakken die om het vlees passen)
  • olijfolie
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 1/2 mozzarella bol
  • 3 flinke zongedroogde tomaatjes
  • handje basilicum
  • olijfolie

Hoe maak je de gevulde varkenshaasjes met rauwe ham?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in stukjes. Snijd ook het sjalotje fijn. Bak 5 minuten zachtjes met een scheutje olijfolie in de pan.
  3. Doe de groente met de mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum in de hakmolen van de staafmixer en maal fijn.
  4. Dep de varkenshaasjes droog. Kruid met zout en peper. Snijd in de lengte door. Verdeel de vulling over de varkenshaasjes en omwikkel met de rauwe ham. Zet eventueel nog extra vast met cocktail prikkers.
  5. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de varkenshaas kort om en om bruin. Zet in een ovenschaal en laat 15 – 20 minuten garen in het midden van de oven. Vraag je slager om advies, want niet elk varkenshaasjes is even dik en groot en dat beïnvloed de garing.

Voorbereiding voor kerst: maak de varkenshaas met rauwe ham tot en met stap 4. Omwikkel de varkenshaasjes met huishoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Haal het een half uur tot een uurtje van te voren uit de koelkast om wederom het vlees op temperatuur te laten komen. Vervolgens daarna stap 5.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, KERST Tags: hoofdgerecht recepten, kerstrecepten, rauwe ham, rauwe ham recepten, varkenshaas, varkenshaas recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.