• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

december 22, 2016 door Linda Reageer

Heb jij al bepaald hoe je kerstmenu eruit ziet dit jaar? Ik hoop het niet hoor, want ik heb nog een toppertje voor je klaarstaan: gevulde varkenshaas met rauwe ham. Voor mij staan de feestdagen voor gezelligheid. Niemand heeft zin om te stressen en uren in de keuken te staan. Dit kerstrecept kun je goed van te voren voorbereiden. Ter plekke schuif je het gerecht de oven in. Fijn toch?

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas is een echte kerst klassieker, net als mijn biefstuk tagliata. Elk jaar zijn de varkenshaasjes niet aan te slepen in de winkels. Door dit stukje vlees te vullen en te omwikkelen, krijg je een soort van mini-rollades. Dit staat net even feestelijker dan alleen dit stukje vlees bakken met een saus. Persoonlijk ben ik ook niet zo van de sauzen. De vulling van champignons, ui, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum geeft een wederom een Italiaanse touch aan dit recept.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

De gevulde varkenshaas snijd je in plakken en verdeel je over twee borden. Ik eet graag vlees, alleen vind ik een hele varkenshaas per persoon te veel. Zeker omdat ik er ook nog graag groente bij eet. Van stoofpeertjes, wortelen, tot bloemkoolpuree of champignons er is zoveel keuze.

Enne, ik houd nog graag een gaatje over voor het dessert. Jullie zijn nog niet van mij af, want er staan 2 toppers van een nagerechten in de planning voor morgen en overmorgen.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

voor 4 personen

  • 2 varkenshaasjes (op kamertemperatuur)
  • 4 plakken rauwe ham (lange plakken die om het vlees passen)
  • olijfolie
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 1/2 mozzarella bol
  • 3 flinke zongedroogde tomaatjes
  • handje basilicum
  • olijfolie

Hoe maak je de gevulde varkenshaasjes met rauwe ham?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in stukjes. Snijd ook het sjalotje fijn. Bak 5 minuten zachtjes met een scheutje olijfolie in de pan.
  3. Doe de groente met de mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum in de hakmolen van de staafmixer en maal fijn.
  4. Dep de varkenshaasjes droog. Kruid met zout en peper. Snijd in de lengte door. Verdeel de vulling over de varkenshaasjes en omwikkel met de rauwe ham. Zet eventueel nog extra vast met cocktail prikkers.
  5. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de varkenshaas kort om en om bruin. Zet in een ovenschaal en laat 15 – 20 minuten garen in het midden van de oven. Vraag je slager om advies, want niet elk varkenshaasjes is even dik en groot en dat beïnvloed de garing.

Voorbereiding voor kerst: maak de varkenshaas met rauwe ham tot en met stap 4. Omwikkel de varkenshaasjes met huishoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Haal het een half uur tot een uurtje van te voren uit de koelkast om wederom het vlees op temperatuur te laten komen. Vervolgens daarna stap 5.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Onderwerp: DINER, KERST Tags: hoofdgerecht recepten, kerstrecepten, rauwe ham, rauwe ham recepten, varkenshaas, varkenshaas recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 134 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • 5x makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel 5 x makkelijke bladerdeeg hapjes voor bij de borrel
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • zelf burritos maken zonder pakjes en zakjes Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • 7 x ovenschotel recepten 7x ovenschotel recepten

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17849072620739220 5 X Makkelijke bladerdeeghapjes~ Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen. 
Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.  Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/5-x-makkelijke-bladerdeeg-hapjes-voor-bij-de-borrel/ #hapjes #borrelhapjes #borrel #weekend #tgif #borrelen #bladerdeeg
Instagram post 17854498639673868 HARTIGE TAART MET KIP EN BOURSIN ~ iemand zin in een stuk taart? Dit is meer mijn piece of cake. Hartig, I love it!  Een quiche deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. De ingrediënten van de saus heb ik in de taart gestopt. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Het commentaar thuis: de heren voor de taart voor hun twee te klein.... Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-taart-met-kip-en-boursin/ #recepten #avondeten #hartigetaart #quiche #boursin #watetenwevandaag #lekkermakkelijk
Instagram post 18117314725049352 / / PILAV MET BONEN, ROZIJNEN EN NOTEN / / 
Vandaag eet ik eens een recept van mijn eigen site. Ik heb echt even geen idee wat ik moet koken. Het is zelfs zo erg, dat ik eraan denk om voor de maand december een maaltijdpakket abonnement aan te schaffen. Dan kan ik 3 dagen gewoon een recept volgen en hoef ik nergens aan te denken.🙈 Het is bij ons tegenwoordig veggie Tuesday. Zodra er geen vlees in een gerecht zit, vervang ik dit al snel door bonen. Ze zijn voedzaam, lekker en ook nog eens super vriendelijk voor de portemonnee. Wat dat betreft zou ik best wat meer variatie op kunnen zoeken… Van een lezeres kreeg ik de tip om een lepeltje pindakaas door het gerecht te roeren. Dat maakt het net even af. 
Zelf maken? Klik op de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/vegetarische-pilav-met-bonen-rozijnen-en-noten/ 
#watetenwevandaag #pilaf #pilav #rijst #avondeten #recepten #makkelijkemaaltijd
Instagram post 17844629356813147 OVENSCHOTEL MET SPERZIEBONEN ~ Van ovenschotels kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Vandaag heb ik weer eens een lekker comfort recept gemaakt: een ovenschotel met sperziebonen.

De ovenschotel heb ik gepimpt door er een Aziatische twist aan te geven. De sperziebonen worden op smaak gebracht met een lepel rode curry pasta.. Mocht je dit niet in huis hebben, dan is sambal ook een goed alternatief om pittige boontjes mee te maken.

Maak de aardappelpuree even zelf met een kruimige aardappel. Echt, dit is zoveel lekkerder dan een kant en klaar zakje aardappelpuree. Vergeet niet om de melk voor de puree te verwarmen, zo krijg je een luchtige puree.

#samenwerking #aardappels #potato #comfortfood #ovenschotel #watetenwevandaag #recepten #uitdeoven #herfst #koken #avondeten #gezondevoeding
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld