Een amuse in een glaasje mag niet ontbreken met kerst. Tijdens een diner zet ik graag de tafel vol met kleine hapjes en makkelijke amuses. Zo kan ik verschillende smaken proeven en daar ben ik nu eenmaal dol op. Voor jullie heb ik dan ook 9x een amuse in een glaasje op een rijtje gezet. Een mooi gevuld glaasje staat altijd zo feestelijk op tafel.
Wat is een amuse?
Een amuse is een klein hapje waarmee je een dinertje start. Het prikkelt de smaakpapillen en wekt de eetlust op. Amuses kun je serveren aan het begin van een diner of tussen de gangen door. Al deze amuse recepten kun je makkelijk voorbereiden. Zo sta je niet uren in de keuken en kun je optimaal genieten van het gezelschap.
9 x amuse in een glaasje:
1. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
De absolute topper van de afgelopen jaren, blijf dit heerlijke Italiaanse hapje. De combinatie van zelfgemaakte pesto, een laagje zachte witte kaas en zoete tomaatjes on top, is zo puur en smaakvol. Ook nog eens een gerecht dat je geheel van te voren kunt voorbereiden.
2. Amuse avocado zalm in een glaasje
Drie van mijn grote smaakvrienden in een glaasje. Een amuse van avocado, zalm en een beetje geitenkaas. Lust je geen geitenkaas, neem dan feta bijvoorbeeld. Wederom een makkelijk gerechtje dat er mooi uitziet.
3. Vitello tonnato in een glaasje
Een klassieke vitello tonnato bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. De saus bestaat uit kalfsfricandeau met erop kort gebakken tonijn. Yum!
4. Amuse rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes
De presentatie van een bestaande salade in een glaasje. Het is een variatie op de salade caprese. Een lekker fris hapje van rucola, mozzarella, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Als smaakmaker giet ik er een klein beetje crèma di balsamico over. Yum.
5. Amuse rauwe ham, meloen en mozzarella
Ook deze klassieker van rauwe ham en meloen giet ik in een nieuw jasje. Deze combinatie is altijd goed en de kaas maakt het hapje lekker romig.
6. Hartige panna cotta met rucola pesto
Een panna cotta is normaal gesproken zoet. In Italië at ik voor het eerst een hartige variant. Deze variant is lekker licht door het gebruik van amandelmelk en Griekse yoghurt.
7. Amuse sushi in a glass
Ik ben gek op sushi, alleen neem ik er niet altijd de tijd voor. Dit hapje heeft wel al smaken van sushi in zich, zonder het werk. Een super lekker en gezond hapje voor bij een dinertje en ook nog eens zo gemaakt.
8. Amuse poké bowl
Ohh wat ben ik gek op een poké bowl. De marinade voor de rauwe tonijn is te gek. Een ideaal gerecht vol smaak voor een dinertje.
9. Hartige panna cotta met gorgonzola
De afsluiter van dit blog met 9 x amuse in een glaasje is een hartige panna cotta met gorgonzola met amandel crunch. Wat een heerlijke smaken in een glaasje.
Nog meer kerstinspiratie?
Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.