• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Aubergine wellington met een walnotenpesto

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

december 11, 2017 door Linda 15 Reacties

Voor mij staat de kerst voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. De maand december is voor iedereen druk genoeg en met kerst maak ik het mezelf graag makkelijk. Dit jaar is het thema “genieten van een ontspannen kerst”.  Alle kerstrecepten zijn eenvoudig klaar te maken om maximaal te kunnen relaxen. Als eerste komt dit pronkstuk op tafel: een aubergine wellington met een walnotenpesto. Ik kon niet wachten om dit met jullie te delen. De smaak is zoooo te gek!

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

De naam van dit gerecht klinkt misschien exotisch, maar dat is de bereiding van de aubergine wellington absoluut niet. Waarschijnlijk ken je een beef welllington? Dit is een stuk vlees dat verpakt wordt in bladerdeeg. De vulling voor deze wellington bestaat uit gegrilde aubergine met een walnotenpesto. En voor het bladerdeeg wordt een kant en klare rol gebruikt.

De smaak van gegrilde aubergine is vleesachtig en een perfecte vervanger voor een stukje vlees. Hier maak je vegetarische gasten heel blij mee. Zelfs manlief (de carnivoor) was blij verrast. Serveer dit kerstgerecht als hoofdgerecht voor 4 personen of bijgerecht voor 6 personen.

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

Aubergine wellington

recept voor 4 – 6 personen

walnotenpesto

  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram walnoten
  • 10 gram basilicum blaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 40 gram zongedroogde tomaat
  • 4 eetlepels olijfolie

vulling:

  • 1 aubergine
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • verse rechthoekige deegrol (voorkeur Tanny Fanny)
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eigeel + water

Stappen om een aubergine Wellington te maken:

  1. Maak de pesto door de kaas, walnoten, basilicum, knoflook, zongedroogde tomaat en olijfolie in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine te malen tot een glad mengsel. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
  2. Verwarm een grillpan. Snijd ondertussen de aubergine in plakken van maximaal 0,5 cm. Grill de plakken in twee delen in een zeer hete pan.
  3. Maak ondertussen de knoflookolie. Pers een teentje knoflook uit boven 2 eetlepels olie en een snufje zout en peper. Smeer de gegrilde plakken aubergine hiermee aan beide kanten in.
  4. Leg de deegrol met bakpapier uit op een bakplaat. Smeer de pesto over het deeg, maar houdt 2 centimeter ruimte aan de zijkant. Verdeel de plakken aubergine over de pesto, zoals op de foto. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op. Plak het uiteinde vast met een beetje water.
  5. Klop het eigeel los met een beetje water en smeer hiermee de aubergine wellington in.
  6. Bak in 35 minuten gaar op 200 graden in de oven.

Voorbereiding voor kerst: je kunt de aubergine wellington op de dag zelf tot en met stap 4 geheel bereiden. Bewaar in de koelkast en besmeer met eigeel voor het afbakken. Of maak de aubergine wellington geheel van te voren. Verwarm 20 minuten verpakt in aluminiumfolie op 180 graden in de oven.

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht voor een dinertje of kerst. De vegetarische wellington staat feestelijk en is niet moeilijk om te maken.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Kerst, Pasen, Vegetarisch Tags: aubergine, basilicum, bijgerechten, bladerdeeg, kaas, kerst, kerst bijgerechten, kerst hoofdgerecht, parmezaanse kaas, pesto, vegetarisch, Walnoten

Lees Interacties

Reacties

  1. Mirjam zegt

    december 12, 2017 om 2:07 pm

    Hi, op hoeveel graden moet de oven?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 18, 2017 om 9:19 am

      Hi sorry, dat heb ik inmiddels aangepast! Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Ali. zegt

    december 16, 2017 om 4:46 pm

    kan het ook met kleine stukjes …glutenvrij bladerdeeg…( ik bedoel zal dat ook lukken? )

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 18, 2017 om 9:13 am

      Ik ben niet bekend met glutenvrij bladerdeeg. Als je er hetzelfde mee kunt als normaal bladerdeeg lijkt mij dit geen probleem. Je kunt dan ook de plakjes aan elkaar plakken tot een grote lap.

      Beantwoorden
  3. Mirjam zegt

    december 23, 2017 om 5:33 pm

    Ik heb m gemaakt en hij was heerlijk. Alleen was binnenin een stukje deeg niet gaar.
    Echt een aanrader

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 27, 2017 om 11:15 am

      Hi Mirjam, heb je er nog een foto van gemaakt? Ik ben benieuwd hoe de wellington er bij jou uitzag. Enne, het zou kunnen dat het deeg misschien teveel dubbel heeft gezeten en daardoor niet gaar was. Misschien een volgende keer langer in de oven en afdekken met alufolie.

      Beantwoorden
  4. Anne zegt

    december 26, 2017 om 1:13 pm

    Gisteren o.a. Voor mijn vegetarische dochter gemaakt!! Heel makkelijk heel lekker en zo mooi!! Super!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 27, 2017 om 11:13 am

      Hi wat goed om te horen. Heb je er nog een foto van gemaakt? Zou ik leuk vinden om te zien hoe de wellington er bij jou uitziet.

      Beantwoorden
  5. Carolien zegt

    december 31, 2017 om 12:08 pm

    Heb je het deeg mee naar binnen gerold? Wordt het deeg binnenin dan wel gaar? Of is de aubergine alleen ingepakt in deeg?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 8, 2018 om 9:29 am

      Hi Carolien, bij mij werd het deeg wel gaar. Het ligt er misschien wel aan wel deeg je gebruikt. Ik ben gek op het merk Tante Fanny. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Gonnie zegt

    februari 4, 2018 om 5:56 pm

    Heerlijk vandaag weer gemaakt en geserveerd met gegrilde tomaten uit de oven en een witte bonenpuree.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 5, 2018 om 9:37 am

      Hi Gonnie, dat klinkt goed. Ik ben nieuwsgierig naar je recept van de witte bonen puree.

      Beantwoorden
  7. Hinke zegt

    december 25, 2018 om 9:36 am

    Hoi hoi super mooi recept ga het morgen maken. Zou je het ook een dag van te voren kunnen maken?

    Beantwoorden
  8. Casper zegt

    december 22, 2020 om 4:30 pm

    Hoi Linda.

    Wat voor een side dish raad je aan bij dit gerecht?

    Beantwoorden
  9. Ellen zegt

    december 26, 2021 om 11:50 am

    Alles klaargemaakt. Ik heb alleen roomboterbladerdeeg kunnen krijgen, kan ik deze ook gebruiken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl