3.5 uit 17 beoordelingen
29 min
oventijd 30 min

Aubergine wellington met een walnotenpesto

Voor mij staat de kerst voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. De maand december is voor iedereen druk genoeg en met kerst maak ik het mezelf graag makkelijk. Dit jaar is het thema “genieten van een ontspannen kerst”. Alle kerstrecepten zijn eenvoudig klaar te maken om maximaal te kunnen relaxen. Als eerste komt dit pronkstuk op tafel: een aubergine wellington met een walnotenpesto. Ik kon niet wachten om dit met jullie te delen. De smaak is zoooo te gek!

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

De naam van dit gerecht klinkt misschien exotisch, maar dat is de bereiding van de aubergine wellington absoluut niet. Waarschijnlijk ken je een beef welllington? Dit is een stuk vlees dat verpakt wordt in bladerdeeg. De vulling voor deze wellington bestaat uit gegrilde aubergine met een walnotenpesto. En voor het bladerdeeg wordt een kant en klare rol gebruikt.

De smaak van gegrilde aubergine is vleesachtig en een perfecte vervanger voor een stukje vlees. Hier maak je vegetarische gasten heel blij mee. Zelfs manlief (de carnivoor) was blij verrast. Serveer dit kerstgerecht als hoofdgerecht voor 4 personen of bijgerecht voor 6 personen.

Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht

Aubergine wellington

Ingrediënten

4 personen
  • walnotenpesto
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram walnoten
  • 10 gram basilicum blaadjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 40 gram zongedroogde tomaat
  • 4 eetlepels olijfolie
  • vulling:
  • 1 aubergine
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • verse rechthoekige deegrol voorkeur Tanny Fanny
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eigeel + water

Bereiding

  • Maak de pesto door de kaas, walnoten, basilicum, knoflook, zongedroogde tomaat en olijfolie in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine te malen tot een glad mengsel. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
  • Verwarm een grillpan. Snijd ondertussen de aubergine in plakken van maximaal 0,5 cm. Grill de plakken in twee delen in een zeer hete pan.
  • Maak ondertussen de knoflookolie. Pers een teentje knoflook uit boven 2 eetlepels olie en een snufje zout en peper. Smeer de gegrilde plakken aubergine hiermee aan beide kanten in.
  • Leg de deegrol met bakpapier uit op een bakplaat. Smeer de pesto over het deeg, maar houdt 2 centimeter ruimte aan de zijkant. Verdeel de plakken aubergine over de pesto, zoals op de foto. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op. Plak het uiteinde vast met een beetje water.
  • Klop het eigeel los met een beetje water en smeer hiermee de aubergine wellington in.
  • Bak in 35 minuten gaar op 200 graden in de oven.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: je kunt de aubergine wellington op de dag zelf tot en met stap 4 geheel bereiden. Bewaar in de koelkast en besmeer met eigeel voor het afbakken. Of maak de aubergine wellington geheel van te voren. Verwarm 20 minuten verpakt in aluminiumfolie op 180 graden in de oven.
Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht
Aubergine wellington een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht voor een dinertje of kerst. De vegetarische wellington staat feestelijk en is niet moeilijk om te maken.
enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.