• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Hele dorade uit de oven met verse kruiden

Hele dorade uit de oven

december 14, 2014 door Linda 1 Reactie

Het hoofdgerecht voor mijn kerstmenu ontstond spontaan, na een bezoek aan de markt. Bij de visboer was ik er snel uit. Deze hele dorade uit de oven ziet er spectaculair uit, terwijl het heel makkelijk is om klaar te maken. Mocht je meer van visfilets houden, dan ben je hier ook aan het goede adres. Ik geef je namelijk 2 bereidingen, zodat je zelf kunt kiezen.

Koop de vis altijd bij de viswinkel of op de markt. Vraag ook om advies over de bereidingswijze in de oven. Ik had namelijk een flinke joekel van 1 kilo. Stel dat jij 2 vissen van elk 500 gram hebt, zal de oventijd korter zijn. De verse kruiden, citroen en knoflook geven subtiel hun smaakjes af aan de vis, zonder te overheersend te zijn. Kortom, een lekker licht en smakelijk hoofdgerecht bij het kerstdiner.

Hele dorade uit de oven

Geen visliefhebber? Kijk dan even bij Reny, haar hoofdgerecht voor het kerstdiner is kip in parmaham met dadels en noten. Om je vingers bij af te likken. Haar kippetje past ook prima bij de bijgerechten die ik de komende dagen nog zal posten.

Hele dorade uit de oven

Recept voor 4 personen

  • 1 flinke dorade voor 4 personen (of een (zalm)forel), 2 kleine visjes of 4 visfilets, schoongemaakt door de visboer)
  • 1 citroen in plakjes
  • flinke hand verse platte peterselie
  • flinke hand verse koriander
  • 3 geplette tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Stappen om een hele dorade uit de oven te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de vis schoon en dep droog.
  3. Pak een ovenschaal en vet in met een beetje olijfolie. Leg de vis erin.
  4. Bestrooi de binnenkant met een beetje zout en peper. Leg de plakjes citroen in de buik. Vervolgens de kruiden en knoflook erop.
  5. Besprenkel de vis met een beetje olijfolie en zet zo’n 25 minuten in de oven. Ik had een enorme vis van 1 kilo. Vraag je visboer om advies hoe lang jouw vis in de oven mag.
  6. Serveer op een mooie grote schaal.

Tip: Aan de vis valt niet veel voor te bereiden. Dep de vis alvast droog en kruid met zout en peper. Bereid de citroen en knoflook alvast voor en leg koel. De rest doe je ter plekke terwijl de oven opwarmt. Dit kost je slechts 5 minuten of minder zelfs.

Tip: Je kunt de gevulde dorade ook grillen op de barbecue. Klem de dorade vast in een visklem. Grill de vis in 10-15 minuten bruin en gaar, keer regelmatig. 

Stappen om visfilets te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Dep de filets droog.
  3. Pak een ovenschaal en leg hierin een vel bakpapier.
  4. Hak de kruiden grof en snijd de knoflook fijn. Maak een marinade van de kruiden, knoflook en olijfolie. Strooi zout en peper over de filets en smeer de gefileerde kant in met de marinade. Leg elke filet op 2 plakjes citroen met de gemarineerde kant naar boven en zet zo’n 20 minuten in de oven. Vraag je visboer altijd om advies hoe lang jouw vis in de oven mag.
  5. Serveer op een mooie grote schaal.

Tip: Ook dit kerstrecept is makkelijk voor te bereiden. Maak de marinade van te voren en zet klaar in de koelkast. Zodra de oven opwarmt, start je bij stap 2 & 3. Vervolgens smeer je de visfilets in met de marinade en zet in de verwarmde oven.

De lekkere kerstrecepten van Linda vind je hier.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Hele dorade uit de oven met verse kruiden

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: BARBECUE RECEPTEN, DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, KERST Tags: dorade, dorade recepten, hoofdgerecht, kerstdiner, kerstmenu, kerstrecept, kerstrecepten, makkelijk vis recept, recepten met vis, vis, vis recepten, vis uit de oven

Lees Interacties

Reacties

  1. Astrid zegt

    december 14, 2014 om 6:32 pm

    Als mijn vriendin nou toch vis zou lusten… Dan zou ik dit sowieso maken.
    Maar helaas 🙁

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.