• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Hele dorade uit de oven met verse kruiden

Hele dorade uit de oven

december 14, 2014 door Linda 3 Reacties

Het hoofdgerecht voor mijn kerstmenu ontstond spontaan, na een bezoek aan de markt. Bij de visboer was ik er snel uit. Deze hele dorade uit de oven ziet er spectaculair uit, terwijl het heel makkelijk is om klaar te maken. Mocht je meer van visfilets houden, dan ben je hier ook aan het goede adres. Ik geef je namelijk 2 bereidingen, zodat je zelf kunt kiezen.

Koop de vis altijd bij de viswinkel of op de markt. Vraag ook om advies over de bereidingswijze in de oven. Ik had namelijk een flinke joekel van 1 kilo. Stel dat jij 2 vissen van elk 500 gram hebt, zal de oventijd korter zijn. De verse kruiden, citroen en knoflook geven subtiel hun smaakjes af aan de vis, zonder te overheersend te zijn. Kortom, een lekker licht en smakelijk hoofdgerecht bij het kerstdiner.

Wil je meer inspiratie? Deze zalm met kruidenkorst is een makkelijk kerstrecept met vis. 

Hele dorade uit de oven

Geen visliefhebber? Kijk dan even bij Reny, haar hoofdgerecht voor het kerstdiner is kip in parmaham met dadels en noten. Om je vingers bij af te likken. Haar kippetje past ook prima bij de bijgerechten die ik de komende dagen nog zal posten.

Hele dorade uit de oven

Recept voor 4 personen

  • 1 flinke dorade voor 4 personen (of een (zalm)forel), 2 kleine visjes of 4 visfilets, schoongemaakt door de visboer)
  • 1 citroen in plakjes
  • flinke hand verse platte peterselie
  • flinke hand verse koriander
  • 3 geplette tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Stappen om een hele dorade uit de oven te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de vis schoon en dep droog.
  3. Pak een ovenschaal en vet in met een beetje olijfolie. Leg de vis erin.
  4. Bestrooi de binnenkant met een beetje zout en peper. Leg de plakjes citroen in de buik. Vervolgens de kruiden en knoflook erop.
  5. Besprenkel de vis met een beetje olijfolie en zet zo’n 25 minuten in de oven. Ik had een enorme vis van 1 kilo. Vraag je visboer om advies hoe lang jouw vis in de oven mag.
  6. Serveer op een mooie grote schaal.

Tip: Aan de vis valt niet veel voor te bereiden. Dep de vis alvast droog en kruid met zout en peper. Bereid de citroen en knoflook alvast voor en leg koel. De rest doe je ter plekke terwijl de oven opwarmt. Dit kost je slechts 5 minuten of minder zelfs.

Tip: Je kunt de gevulde dorade ook grillen op de barbecue. Klem de dorade vast in een visklem. Grill de vis in 10-15 minuten bruin en gaar, keer regelmatig. 

Stappen om visfilets te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Dep de filets droog.
  3. Pak een ovenschaal en leg hierin een vel bakpapier.
  4. Hak de kruiden grof en snijd de knoflook fijn. Maak een marinade van de kruiden, knoflook en olijfolie. Strooi zout en peper over de filets en smeer de gefileerde kant in met de marinade. Leg elke filet op 2 plakjes citroen met de gemarineerde kant naar boven en zet zo’n 20 minuten in de oven. Vraag je visboer altijd om advies hoe lang jouw vis in de oven mag.
  5. Serveer op een mooie grote schaal.

Tip: Ook dit kerstrecept is makkelijk voor te bereiden. Maak de marinade van te voren en zet klaar in de koelkast. Zodra de oven opwarmt, start je bij stap 2 & 3. Vervolgens smeer je de visfilets in met de marinade en zet in de verwarmde oven.

De lekkere kerstrecepten van Linda vind je hier.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Hele dorade uit de oven met verse kruiden

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Barbecue recepten, Detox, Detox recepten, Diner, Kerst Tags: dorade, dorade recepten, hoofdgerecht, kerstdiner, kerstmenu, kerstrecept, kerstrecepten, makkelijk vis recept, recepten met vis, vis, vis recepten, vis uit de oven

Lees Interacties

Reacties

  1. Astrid zegt

    december 14, 2014 om 6:32 pm

    Als mijn vriendin nou toch vis zou lusten… Dan zou ik dit sowieso maken.
    Maar helaas :(

    Beantwoorden
  2. Jacques zegt

    maart 12, 2021 om 5:15 pm

    Dit recept kan nooit zo gemaakt zijn. Als je in een oven van 180 graden, voorverwarmd en wel, een ‘flinke hand’ verse platte peterselie en koriander bovenop de vis legt, zijn die kruiden na 25 minuten verbrand.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 15, 2021 om 2:18 pm

      Dank voor je mailtje. Misschien ben ik niet helemaal duidelijk. Maar je legt de kruiden in de buik van de vis bovenop de citroen. Dit is de tekst van de bereiding: Bestrooi de binnenkant met een beetje zout en peper. Leg de plakjes citroen in de buik. Vervolgens de kruiden en knoflook erop.

      Ik hoop dat het zo duidelijk is.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl