Wat eten we deze week? Het weekmenu geeft antwoord op deze meest gestelde vraag in menig gezin. Bij mij thuis komt er dagelijks een appje voorbij: wat eten we? Met direct de volgende vraag: hoe laat eten we? Terwijl het eetplanning al jaren in de kast hangt, zodat iedereen kan zien wat er op het menu staat…
Afgelopen week ontbrak het ons aan het spitsuur. De sport trainingen zijn afgelopen en de kids hoefden alleen naar school voor hun rapport. Wat een verademing zeg om even de versnelling een paar tandjes lager te zetten.
Wat eten we vandaag?
In het weekmenu staan weer aan aantal makkelijke recepten voor het avondeten. Start de week met een vega pasta. Dinsdag kun je genieten van Griekse smaken. Woensdag staan er Aziatisch kipspiesjes op het menu. De dag erop mogen alle ingrediënten in 1 pan. De werkweek wordt afgesloten met hartige taart.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 263
Maandag: vegetarische pasta met spinazie
Vandaag laten we vlees een dagje staan. Op het menu deze pasta met spinazie en champignons. Serveer deze maaltijd met extra smaakmakers zoals geroosterde pijnboompitten, extra kaas en chilipoeder voor pit.
Dinsdag: Griekse bowl met kip
De smaak van Griekenland in een kommetje. Deze maaltijd uit het weekmenu kun je naar behoefte aanpassen of aanvullen. De basis is kip, aardappeltjes, courgette, tomaat en tzatziki.
Woensdag: kip spiesjes met mango dip
Kip spiesjes van de bbq. Tot een paar jaar terug gebruikten wij de bbq om meerdere stukken vlees te grillen. Tegenwoordig zetten we barbecue aan om 1 soort vlees of vis te bereiden in plaats van bereiding in de pan. Deze kip spiesjes zijn heerlijk voor bij een salade en stokbrood met kruidenboter.
Donderdag: stoofpotje met gehakt
Een eenpansgerecht doet het altijd goed. Dit stoofpotje kun je ook makkelijk klaarmaken op je vakantie adres. Je kunt in deze maaltijd ook allerlei restjes groente verwerken. Dit keer heb ik gekozen voor winterpenen en (diepvries) doperwten. Mocht je nog champignons, courgette of paprika hebben, dan kun je dit er ook aan toevoegen.
Vrijdag: hartige taart met kip en Boursin
Een feestmaal op de vrijdag. De combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin is een dikke hit.
Zaterdag: croutons maken
Dit basis recept voor croutons maken is fijn om in je repertoire te hebben. Ideaal voor oud brood en heerlijk om in huis te hebben nu we midden in het salade seizoen zitten.
Zondag: havermout broodjes
Voor wie mijn detox ervaring gevolgd heeft op Instagram, weet dat ik weinig brood eet. Mijn lijf doet het niet goed op tarwe en gluten. Een perfect alternatief zijn deze havermout broodjes. Je hebt er in de basis slechts 3 ingrediënten voor nodig.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.