• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gourmetrecepten met vis

Gourmetrecepten met vis

december 22, 2017 door Linda Reageer

Na de gourmetrecepten met vlees kunnen de gourmet recepten met vis niet uitblijven natuurlijk. Persoonlijk houd ik er van om de marinades zelf te maken. Net als met de vleesrecepten zijn ook deze recepten voor een vis gourmet niet moeilijk om te maken. Ik heb gekozen voor visrecepten met zalm, tonijn, kabeljauw, garnalen en coquilles.

Het voordeel is dat vis lekker licht is. Ideaal voor als je nog ruimte wilt hebben voor een voorafje of een lekker dessert. Je hoeft natuurlijk niet alleen te kiezen voor vis. Meestal maak ik een combinatie van vlees en vis.

Reken per persoon op zo’n 200 tot 250 gram vis. Zeker omdat er vast ook nog genoeg ander lekkers zoals stokbrood, groente etc op tafel staat.

Gourmetrecepten met vis

Gourmetrecepten met vis:

Zalm met pesto

recept voor 6 stuks

  • 200 zalmfilet zonder huid
  • 2 flinke eetlepels pesto
  • 6 prikkers

Bereiding:

  1. Snijd de zalmfilet in de lengte doormidden, bij voorkeur tussen 0,5-1 cm. Zorg dat de plak overal even breed is (dus je snijd een stukje eraf en dit bewaar je). Rol het plakje op, steek een prikker erdoor en besmeer met de pesto.

Kabeljauwhaasje met spek en salie

recept voor 8 stuks

  • 200 gram kabeljauwhaasfilet
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 flinke eetlepel zwarte olijven
  • 8 blaadjes salie
  • 8 plakjes rauwe ham

Bereiding:

  1. Snijd de kabeljauwhaas in 8 stukken. Snijd de zongedroogde tomaatjes en olijven fijn, meng door elkaar. Leg op elke stukje vis een beetje van het olijftomaat mengsel en 1 blaadje salie. Omwikkel met de rauwe ham.

Gourmetrecepten met vis

Gemarineerde tonijn

recept voor 6 stuks

  • 100 gram tonijn (visboer)
  • 50 ml sojasaus
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel honing

Bereiding:

  1. Snijd de tonijn in blokjes. Maak een marinade van de sojasaus, kruiden en honing. Leg de tonijn erin.

Garnalen in citroen knoflook marinade

recept voor 6-8 stuks

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 rode peper zonder zaadjes (of meer of minder naar smaak)
  • 2 eetlepel olie
  • 100 gram (wok) garnalen

Bereiding:

  1. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp met een fijne rasp en pers uit. Gebruik 2 theelepels rasp en 2 eetlepels sap voor de marinade. Snijd de rode peper fijn. Maak een marinade van de knoflook, citroensap en rasp, rode peper en olie. Leg de garnalen minimaal 30 minuten hierin.

Tonijn met sesamkorst

recept voor 6 stuks

  • 100 gram tonijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel wasabi
  • 2 eetlepels sesamzaad (wit of zwart)

Bereiding:

  1. Snijd de tonijn in plakken. Meng de sojasaus met wasabi naar smaak. Leg de tonijn erin om te marineren. Druk de tonijn vlak voor het serveren op tafel aan alle kanten door het sesamzaad.

Gourmetrecepten met vis

Gemarineerde kabeljauw

recept voor 8 stuks

  • 200 gram kabeljauwhaasfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding:

  1. Snijd de vis in stukken. Maak een marinade van de olijfolie, italiaanse kruiden, fijn gesneden knoflook, snufje zout, peper en citroensap. Leg de vis in de marinade.

Coquille

De coquille serveer ik het liefst puur met een snufje peper en zout. Wil je er nog er nog een sausje bij, dan is deze coquille met citroensaus een aanrader.

Voorbereiding voor kerst: alle recepten met vis kun je van te voren voorbereiden. Bewaar de marinade en gesneden vis apart van elkaar. Vis kun je beter niet langer dan twee uur marineren.

Tip: koop vis met het MSC en ACS logo. Zo weet je zeker dat je goede kwaliteit vis koopt en kunnen wij met zijn allen nog lang van vis genieten.

Gourmetrecepten met vis

Gourmet recepten met vis

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Kerst Tags: coquilles, garnalen, gourmetten, kabeljauw, tonijn, vis, zalm

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Griekse bowl met kip Griekse bowl met kip
  • WEEKMENU OP MAAT

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl