• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Gourmetrecepten met vis

Gourmetrecepten met vis

december 22, 2017 door Linda Reageer

Na de gourmetrecepten met vlees kunnen de gourmetrecepten met vis niet uitblijven natuurlijk. Persoonlijk houd ik er van om de marinades zelf te maken. Net als met de vleesrecepten zijn ook deze recepten voor een visgourmet niet moeilijk om te maken. Ik heb gekozen voor visrecepten met zalm, tonijn, kabeljauw, garnalen en coquilles.

Het voordeel is dat vis lekker licht is. Ideaal voor als je nog ruimte wilt hebben voor een voorafje of een lekker dessert. Je hoeft natuurlijk niet alleen te kiezen voor vis. Meestal maak ik een combinatie van vlees en vis.

Reken per persoon op zo’n 200 tot 250 gram vis. Zeker omdat er vast ook nog genoeg ander lekkers zoals stokbrood, groente etc op tafel staat.

Gourmetrecepten met vis

Gourmetrecepten met vis:

Zalm met pesto

recept voor 6 stuks

  • 200 zalmfilet zonder huid
  • 2 flinke eetlepels pesto
  • 6 prikkers

Bereiding:

  1. Snijd de zalmfilet in de lengte doormidden, bij voorkeur tussen 0,5-1 cm. Zorg dat de plak overal even breed is (dus je snijd een stukje eraf en dit bewaar je). Rol het plakje op, steek een prikker erdoor en besmeer met de pesto.

Kabeljauwhaasje met spek en salie

recept voor 8 stuks

  • 200 gram kabeljauwhaasfilet
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 flinke eetlepel zwarte olijven
  • 8 blaadjes salie
  • 8 plakjes rauwe ham

Bereiding:

  1. Snijd de kabeljauwhaas in 8 stukken. Snijd de zongedroogde tomaatjes en olijven fijn, meng door elkaar. Leg op elke stukje vis een beetje van het olijftomaat mengsel en 1 blaadje salie. Omwikkel met de rauwe ham.

Gourmetrecepten met vis

Gemarineerde tonijn

recept voor 6 stuks

  • 100 gram tonijn (visboer)
  • 50 ml sojasaus
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel honing

Bereiding:

  1. Snijd de tonijn in blokjes. Maak een marinade van de sojasaus, kruiden en honing. Leg de tonijn erin.

Garnalen in citroen knoflook marinade

recept voor 6-8 stuks

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 rode peper zonder zaadjes (of meer of minder naar smaak)
  • 2 eetlepel olie
  • 100 gram (wok) garnalen

Bereiding:

  1. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp met een fijne rasp en pers uit. Gebruik 2 theelepels rasp en 2 eetlepels sap voor de marinade. Snijd de rode peper fijn. Maak een marinade van de knoflook, citroensap en rasp, rode peper en olie. Leg de garnalen minimaal 30 minuten hierin.

Tonijn met sesamkorst

recept voor 6 stuks

  • 100 gram tonijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel wasabi
  • 2 eetlepels sesamzaad (wit of zwart)

Bereiding:

  1. Snijd de tonijn in plakken. Meng de sojasaus met wasabi naar smaak. Leg de tonijn erin om te marineren. Druk de tonijn vlak voor het serveren op tafel aan alle kanten door het sesamzaad.

Gourmetrecepten met vis

Gemarineerde kabeljauw

recept voor 8 stuks

  • 200 gram kabeljauwhaasfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding:

  1. Snijd de vis in stukken. Maak een marinade van de olijfolie, italiaanse kruiden, fijn gesneden knoflook, snufje zout, peper en citroensap. Leg de vis in de marinade.

Coquille

De coquille serveer ik het liefst puur met een snufje peper en zout. Wil je er nog er nog een sausje bij, dan is deze coquille met citroensaus een aanrader.

Voorbereiding voor kerst: alle recepten met vis kun je van te voren voorbereiden. Bewaar de marinade en gesneden vis apart van elkaar. Vis kun je beter niet langer dan twee uur marineren.

Tip: koop vis met het MSC en ACS logo. Zo weet je zeker dat je goede kwaliteit vis koopt en kunnen wij met zijn allen nog lang van vis genieten.

Gourmetrecepten met vis

Gourmet recepten met vis

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, KERST Tags: coquilles, garnalen, gourmetten, kabeljauw, tonijn, vis, zalm

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.