15 x lente recepten – lente op je bord

15 x lente recepten. Geniet dit voorjaar volop van heerlijke lentegroenten zoals asperges, veldsla en tuinkers. Ook rabarber mag in de lente natuurlijk niet op je bord ontbreken, net als spinazie en doperwten. Ik heb de vijftien lekkerste recepten voor de lente op een rij gezet:

Lente recepten

1. Wraps met kip, mango en veldsla

Bij de lente horen frisse groene gele gerechten, zoals deze wraps met kip, mango en veldsla. Lekker voor als lunch of lichte avondmaaltijd met een salade erbij.

wraps met kip en mango

2. Gegrilde groene asperges

Asperges hebben niet veel nodig, want ze zijn al heerlijk van zichzelf. Je hoeft ze alleen even te grillen met wat citroen en olijfolie. Wat Parmezaanse kaas erover en je hebt een heerlijke side dish.

gegrilde asperge

3.Asperges met zalm

Asperges met ham een goede combinatie? Dan heb je asperges met zalm nog niet geproefd. Samen met een eitje is dit de perfecte smaaksensatie en nog bijzonder gezond ook. Zalm levert namelijk omega 3-vetzuren, asperges bevatten vrijwel alle vitamines en mineralen en een eitje is één van de meest voedzame voedingsmiddelen die er bestaat.

asperges met zalm

4. Groene asperges met zalm uit de oven

Groene asperges met zalm uit de oven is nog zo’n heerlijk lentegerecht waarin asperges en zalm een gouden duo zijn. Geniet ervan!

Groene asperges met zalm uit de oven

5.Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Bij deze amuse combineer je groene asperges en zalm met avocado. Dat geeft een fantastische smaakexplosie in je mond. Het is een ideaal hapje voor bij een gezellig etentje in de lente.

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

6. Salade met groene asperges en geitenkaas

Rauw bevatten groene asperges de meeste voedingsstoffen. Bovendien zijn ze dan lekker knapperig en fris van smaak. Heerlijk met de bite van linzen en het zacht pittige karakter van geitenkaas. Een lekkere dressing maakt deze salade tot een feestje voor je smaakpapillen.

Een lichte maaltijd salade met groene asperges en geitenkaas. Binnen 20 minuten zet je een voedzame maaltijd op tafel zonder te koken!

7. Slank roerbak recept met biefstuk

Asperges zijn heerlijk in een slanke roerbak met biefstuk. Bij de zachte smaken van wortel, taugé en champignons komt de karakteristieke smaak van deze lentegroente goed naar voren.

Slank roerbak recept met biefstuk en vier soorten groente

8.Courgetti met kip en avocadosaus

In dit lekkere gerecht spelen asperges niet de hoofdrol, maar voegen ze wel lekker veel smaak toe aan de zachte smaken van courgette, kip en avocado.

courgetti met kip

9.Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker borrelen in de lente doe je natuurlijk niet zonder radijsjes. Met dit recept voor een feestelijke borrelplank geniet je volop van deze frisse en pittige lentegroente.

20 smeersels en dip voor de borrelplank

10. Bietensalade met geitenkaas en spinazie

Het spinazieseizoen loopt van maart tot november, maar in de lente is deze groente het lekkerst. Vooral rauw in salades heeft de groente een frisse smaak die heerlijk combineert met bietjes en geitenkaas. Probeer dit salade recept eens.

Bietensalade met geitenkaas en spinazie, lunchsalade met spinazie, rode bieten salade met geitenkaas, geitenkaas salade met walnoten en rode bieten en spinazie

11. Viscurry met spinazie

Een heerlijke curry voor frisse lentedagen. Het verwarmende karakter van kokosmelk combineert heerlijk met het lichte van spinazie. Met slechts 7 ingrediënten maak je dit lente recept.

Viscurry met spinazie

12. Rabarbercompote (zonder suiker)

Zoals gezegd rabarber mag niet ontbreken in het overzicht met lente recepten. Het is heerlijk om in de lente een lekkere compote van te maken. Deze compote bevat geen suiker en is dus heel gezond.

rabarbercompote

13. Geroosterde rabarber met kokos

Zin in een lekker toetje met een lentegroente als rabarber? Maak dan geroosterde rabarber met kokos. De honing en sinaasappel maken het lekker zoet en ook de kokos voegt een zachtzoete smaak toe.

Geroosterde rabarber met kokos

14.Rabarber aardbei crumble

Mmm… we blijven nog even bij rabarber, want deze lentegroente leent zich ook goed voor een zoete crumble. Met havermout, amandelmeel, kaneel, aardbeien en sinaasappel maak je er een heerlijk nagerecht van. Ook lekker trouwens bij de koffie of thee!

rabarber aardbei crumble

15. Pasta met zalm en doperwten

Van de frisse groene lente kleuren van deze pasta met zalm en doperwten wordt iedereen toch blij? De romige saus met zalm, smaakt zalig bij de zoete doperwten en het nootachtige van de rucola. Een maaltijd die bij het hele gezin in de smaak valt.

Pasta met zalm en doperwten

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

15 x de recepten voor het voorjaar

Recepten: Linda Credits tekst: PuurFiguur

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.