• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

maart 27, 2018 door Linda 4 Reacties

Met enige trots kan ik stellen dat een amuse in een glaasje één van mijn specialiteiten is. De blog staat er vol mee. Per dinertje kun je de inhoud aanpassen naar het thema of passend bij het seizoen. Bij de lente denk je natuurlijk direct aan een amuse met groene aspergetips, zalm en avocado. Kijk toch eens hoe gezellig de glaasjes gevuld zijn.

De voorbereiding voor een amuse is zo gepiept en kun je voor een groot gedeelte al klaarzetten. Een win-win situatie wat mij betreft. De glaasjes zouden ook niet misstaan aankomend weekend op de brunch tafel of bij het diner.

Voor de amuses maak ik gebruik van verschillende soorten glaasjes. Hiervoor slaag je goed bij de Xenos. Tijdens kerst kun je vaak amuse sets vinden, dat is nu in de lente wat lastiger. Maar kleine weckpotjes zijn een goed alternatief.

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Amuse met groene aspergetips, avocado en zalm

recept voor 4 personen:

  • 4 groene aspergetips
  • eventueel; 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels roomkaas (light)
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • extra nodig: 4 glaasjes (of weckpotjes)

Stappen om een amuse met groente aspergetips, avocado en zalm te maken:

  1. Zet een pan water op en breng tot het kookpunt. Verwijder het houtige uiteinde van de aspergetips. Kook de asperges 2 minuten en giet direct af en laat afkoelen onder stromend water. Dep de groente droog voor gebruik.
  2. Rooster 1 eetlepel pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  3. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Maal dit samen met de roomkaas tot een egale massa met de staafmixer. Doe de avocadomousse in een boterham zakje, sluit af met een knoopje en snijd een hoekje af. Spuit de mousse voorzichtig in 4 glaasjes.
  4. Omwikkel een half plakje zalm om een asperge en steek in de avocado spread. Strooi er eventueel geroosterde pijnboompitjes over.

Tip: je kunt de asperges vooraf blancheren. Daarbij kun je ook de avocado spread maken en afdekken met rauwe ui en koel bewaren. Dan zal de avocado niet verkleuren.

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Pasen Tags: amuse, amuse in een glaasje, asperges, avocado, roomkaas, vis, zalm

Lees Interacties

Reacties

  1. Charlotte zegt

    maart 28, 2018 om 4:08 pm

    Staat ontzettend leuk in die potjes!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 29, 2018 om 10:59 am

      Dank je wel. X

      Beantwoorden
      • Tamara zegt

        december 8, 2019 om 5:56 pm

        Goedenavond,

        Wat een leuk hapje! Ik wil met kerst iets met groene asperge als voorgerecht maar wij lusten geen zalm. Heb je nog een idee waar ik de zalm mee kan vervangen?

        Met vriendelijke groet Tamara Kosche Pijnaker

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          december 9, 2019 om 2:25 pm

          Hi Tamara, ik zou een mousse maken met zachte geitenkaas en slagroom. Je laat de mousse even opstuiven en spuit dit met een spuitzak of diepvries zakje in het glaasje. Ik heb dit zelf nog niet op deze manier geprobeerd en weet niet wat de exacte hoeveelheden moeten zijn. Ik verwacht 100 zachte geitenkaas en 100 ml slagroom. Zoek even op geitenkaasmousse en je krijgt allerlei recepten. Gr. Linda

          Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 262

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl