Nog geen beoordelingen

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Met enige trots kan ik stellen dat een amuse in een glaasje één van mijn specialiteiten is. De blog staat er vol mee. Per dinertje kun je de inhoud aanpassen naar het thema of passend bij het seizoen. Bij de lente denk je natuurlijk direct aan een amuse met groene aspergetips, zalm en avocado. Kijk toch eens hoe gezellig de glaasjes gevuld zijn.

De voorbereiding voor een amuse is zo gepiept en kun je voor een groot gedeelte al klaarzetten. Een win-win situatie wat mij betreft. De glaasjes zouden ook niet misstaan aankomend weekend op de brunch tafel of bij het diner.

Voor de amuses maak ik gebruik van verschillende soorten glaasjes. Hiervoor slaag je goed bij de Xenos. Tijdens kerst kun je vaak amuse sets vinden, dat is nu in de lente wat lastiger. Maar kleine weckpotjes zijn een goed alternatief.

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Amuse met groene aspergetips, avocado en zalm

Ingrediënten

4 personen
  • 4 groene aspergetips
  • eventueel; 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels roomkaas light
  • 2 plakjes gerookte zalm

Extra nodig

  • extra nodig: 4 glaasjes (of weckpotjes)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet een pan water op en breng tot het kookpunt. Verwijder het houtige uiteinde van de aspergetips. Kook de asperges 2 minuten en giet direct af en laat afkoelen onder stromend water. Dep de groente droog voor gebruik.
  • Rooster 1 eetlepel pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Snijd de avocado’s doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Maal dit samen met de roomkaas tot een egale massa met de staafmixer. Doe de avocadomousse in een boterham zakje, sluit af met een knoopje en snijd een hoekje af. Spuit de mousse voorzichtig in 4 glaasjes.
  • Omwikkel een half plakje zalm om een asperge en steek in de avocado spread. Strooi er eventueel geroosterde pijnboompitjes over.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt de asperges vooraf blancheren. Daarbij kun je ook de avocado spread maken en afdekken met rauwe ui en koel bewaren. Dan zal de avocado niet verkleuren.
Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.