Lunchen uit blik of pot

Nu we met zijn allen veel thuis zijn en niet in een kantine lunchen is het een goed moment om eens te kijken wat je zoal op voorraad hebt. Misschien ook handig om je keukenkastjes direct eens schoon te maken? Niet het leukste klusje, dat weet ik. Vandaag maak ik je hopelijk blij met een blog recepten voor lunchen uit blik of pot. Zo hoef je misschien ook minder boodschappen te doen, dus ik zie eigenlijk allemaal maar voordelen:)

Voor lekkere lunch recepten uit blik gebruik ik vaak bonen of vis, die ik combineer met leftovers uit de koelkast en een goede dressing voor bij een salade. Nu ik zelf ook minder de deur uit ga, houd ik per dag bij welke verse ingrediënten als eerste op gegeten moeten worden. Zo verspil ik ook nog nauwelijks ingrediënten, dus dit voelt goed.

In het overzicht tref je een aantal klassieke recepten aan met ingrediënten uit blik zoals een tonijn salade, lunch salades met bonen en hummus. Daarnaast deel ik recepten met eiwraps en een heerlijke soep. Ben je klaar voor mijn lijstje?

Lunchen uit blik of pot

Klik op de titels om bij het recept te komen

1. Gezonde lunchsalade met peulvruchten

Voor deze lunchsalade maakt het eigenlijk niet uit welke boon je gebruikt. Kijk even wat je in huis hebt. Daarnaast wordt er sla gebruikt in de salade, maar dit kan ook spinazie of andijvie zijn. Laat de avocado gerust achterwege en gebruik paprika, tomaat of welke groente je voor handen hebt.

snelle gezonde lunch salade

2. Tonijn salade voor op brood

Met blikjes tonijn maak je zelf een heerlijke salade voor op brood of crackers. In de ingrediënten lijst staat volle yoghurt of Griekse yoghurt genoemd. Mocht je dit niet in huis hebben, dan is mayonaise natuurlijk altijd erg lekker.

tonijn salade voor op brood

3. Sushi wraps met tonijn

Nog een ander heerlijk recept met tonijn uit blik, zijn deze sushi wraps. Hiervoor maak je eerst dunne omeletjes die je vult met tonijn op norivel. Heb je geen norivel in huis, maak dan wraps met alleen ei, tonijn en eventueel verse kruiden of sla ertussen.

Sushi wraps met tonijn

4. Sla wraps met bonen

Over sla gesproken: dit lunch recept uit blik is ook heerlijk. Voorwaarde is dat je een krop sla in huis hebt. Dit is een lekker licht recept. De sla kun je ook vervangen door gewone wraps.

sla wraps met bonen

5. Hummus of hoemoes

In mijn koelkast staat bijna wekelijks hummus. Ik maak het lang niet altijd zelf. Dat kun je heel makkelijk doen met onder andere een blik kikkererwten. Een smaakmaker voor hummus is tahin (sesam pasta). Hiervoor kun je ook pindakaas, sesamolie of voor een pittige hummus harissa of sambal gebruiken. Kijk gewoon even wat je in huis hebt.

koriander hummus

6. Bieten linzen salade

Met een krimp bieten en een pot of blik linzen maak je deze zalige salade. Als je mij ook volgt op Instagram, dan heb je deze salade de afgelopen tijd veel voorbij zien komen. Ik ben er dol op!

Bieten Linzen salade

7. Kikkererwten burgers

Maak een feestje van de lunch met deze simpele kikkererwten burgers. Hoe lekker ziet dit eruit?

Simpele kikkererwten burgers

8. Kikkererwten salade

Voor dit lunch recept uit blik heb je twee blikjes nodig: een blikje tonijn en kikkererwten. Vervolgens voeg je restjes toe en je hebt een heerlijke lunch salade.

Kikkererwten salade

9. Italiaanse bonen salade

Deze salade staat op veel menukaarten in Italië. Ik laat je zien hoe je dit met bonen en vis uit blik lekker zelf kunt maken.

Italiaanse bonensalade met tonijn

10. Linzen bloemkool soep

Het laatste recept in het overzicht van lunchen uit blik of pot is een soep. Hiervoor heb je een blik linzen nodig, ui, een curry kruidenpasta en het liefst ook bloemkool (vers/vriezer). Het is een lekker stevig soepje bomvol smaak.

linzen bloemkool soep

Mocht jij nog lekkere suggesties hebben voor lunchrecepten uit blik, laat het dan hieronder weten. Zo inspireren we elkaar om de voorraad eens op te maken en ook nog heerlijk te eten.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.