Courgetti met kip en avocadosaus

I loveee groente, alleen manlief niet! Heb jij ook een partner bij wie je niet met courgetti aan hoeft te komen? Wil je niet apart koken en toch een pasta van courgette eens uitproberen? Kook voor de rest van het gezin volkoren spaghetti voor erbij. Of maak een combinatie van echte pasta en pasta van courgette. Zo eet iedereen met smaak het bord courgetti met kip en avocadosaus leeg.

Persoonlijk zie ik de courgetti als een groente en niet als vervanger voor de spaghetti. Wees nou eerlijk, de smaak lijkt er voor geen meter op. Het uiterlijk is hetzelfde en daarmee houdt de vergelijking op.

Waarom eet ik dan courgetti? Nou omdat ik dit gerecht als een extra groentemomentje zie. Daarbij durf ik wel te zeggen dat ik koolhydraat verslaafd ben. Dus af en toe minder koolhydraten eten is niet verkeerd.

Dit courgette gerecht heeft een zomers tintje gekregen. De kip is gemarineerd in citroensap en citroenrasp. De “pasta saus” is gemaakt van avocado en de aspergetips geven deze makkelijke maaltijd extra bite.

courgetti met kip

Courgetti met kip en avocadosaus

voor 4 personen:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 grote teen fijngesneden knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen (3 eetlepels citroensap & 1 theelepel rasp)
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • snufje zout
  • 2 – 3 flinke courgettes*
  • 1 avocado
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 eetlepel basilicum olijfolie
  • snufje peper en zout
  • 200 gram aspergetips
  • 2 eetlepels olijfolie

* vervang eventueel 1 – 2 courgettes door 200 gram volkoren pasta

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de kipfilet in reepjes en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Snijd doormidden en rasp deze. Pers vervolgens uit. Maak een marinade van de knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel citroenrasp, chilipoeder en zout. Hussel de kipfilet erdoor en laat bij voorkeur minimaal 2 uur marineren.
  2. Maak courgette linten met een courgette snijder.
  3. Vul een maatbeker met de avocado, sap van 1 andere citroen en olijfolie. Pureer met de staafmixer tot een saus.
  4. Vul een pan met water en breng aan de kook. Snijd de houtige uiteinde van de asperges. Blancheer de asperges 3 minuten. Giet af en spoel af onder een koude kraan.
  5. Grill of bak ondertussen de kip gaar in 6 – 8 minuten.
  6. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgetti 2 tot 3 minuten. Voeg de asperges en kip toe en roer voorzichtig door elkaar. Schenk de avocado citroensaus over de courgetti en serveer direct.

Tip: maak de marinade voor de kip in de ochtend voordat je naar het werk vertrekt. Hoe langer de smaken intrekken, des te lekkerder het vlees is.

courgetti met kip

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.