• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Rabarber aardbei crumble

rabarber aardbei crumble

juni 13, 2015 door Linda 8 Reacties

Ik krijg nogal eens de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Voor mij is Instagram echt een fantastisch medium. De hele dag komen de lekkerste foto’s voorbij en daardoor ontstaan er tegenwoordig steeds makkelijker recepten in mijn hoofd. Pauline is één van mijn favoriete foodbloggers. Bij haar zag ik een post van geroosterde rabarber voorbij komen. Dat is de basis geworden voor dit fantastische toetje: rabarber aardbei crumble.

Rabarber had ik tot 2 jaar nooit zelf gemaakt. Voor een opdracht heb ik de rabarber compote ontdekt en mijn kids zijn dol op dit “baby hapje”. De bereiding van rabarber uit de oven was voor mij onbekend. Pauline heeft er zelfs een filmpje van gemaakt. En het is zo verbluffend simpel, dat ik direct rabarber ben gaan halen. Wij hebben hier nog net de ovenschaal niet opgegeten. Mijn kinderen zeiden letterlijk: “dit lijkt wel snoep mama“.

rabarber aardbei crumble

Jullie begrijpen dat ik snel nieuwe ben gaan halen. Rabarber is een wannabee fruit, het is namelijk groente. Zo krijgen wij allemaal een extra portie groente binnen als dessert. In mijn receptenindex is mijn lijstje met desserts schrikbarend kort, vandaar dat ik jullie eens trakteer op een zoet gezond dessert. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Door het amandelmeel is het net een warm rabarber aardbei gebakje!

rabarber aardbei crumble

Rabarber aardbei crumble

voor 4 personen:

  • 100 gram rabarber
  • 100 gram aardbeien
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie (extra virgine)
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havervlokken / havermout
  • 1 theelepel koekkruiden
  • extra nodig: 4 ovenvaste schaaltjes of 1 ovenschaal

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de rabarber stengel om de “haren” te verwijderen. Snijd de onderkant eraf en de rest van de stengel in stukjes van 1 cm. Knijp een halve sinaasappel over de rabarber uit en strooi de kaneel erover. Meng goed door elkaar.
  3. Vet de ovenschaaltjes in. Leg de rabarber op de bodem.
  4. Verwijder de kroontjes van de aardbei, snijd in stukjes en verdeel over de schaaltjes.
  5. Verwarm de kokosolie en de honing in een pannetje tot een vloeibare massa. Voeg het amandelmeel, havervlokken en koekkruiden toe en hussel goed door elkaar. Verdeel over de schaaltjes. Zet 20 – 25 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Tip: gek op crumble? Probeer dan deze blauwe bessen crumble eens.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Dessert, DETOX, Detox recepten Tags: aardbei, aardbei recepten, crumble, crumble recepten, dessert recepten, hoe maak je crumble, rabarber, rabarber recepten, toetje

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    juni 13, 2015 om 8:12 am

    Tot een jaar of twee geleden had ik ook nog nooit rabarber gegeten, maar toen ik het eenmaal ontdekt had was ik er direct aan verslingerd. Met aardbei in een crumble is een heerlijke, klassieke combinatie en een perfect dessert!

    Beantwoorden
  2. Marijke zegt

    juni 20, 2015 om 8:06 pm

    180 graden is veel te hoog. Na 10 minuten was alles verbrand. Jammer!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 20, 2015 om 9:54 pm

      Hi Marijke, wat vervelend. Zo zie je maar weer dat elke oven anders is ingesteld. Ik zit ook even na te denken wat er mis kan zijn gegaan, maar ik heb echt even geen idee. Ik had echt zo’n 22 minuten nodig.

      Beantwoorden
  3. Anita zegt

    juni 23, 2015 om 5:28 pm

    Wij vinden het een heerlijk recept!!!
    Maar wat ik me afvraag : de hoeveelheid honing en kokosolie kan je die ook in gewicht zeggen want een eetlepel kan veel of weinig zijn,(een opgehoopte lepel of een afgestreken lepel).
    Nu doe ik een beetje op gevoel…
    HEERLIJK!!!

    Beantwoorden
    • Judy zegt

      juni 13, 2016 om 7:03 pm

      Ik ga ervanuit dat het hier een officiele eetlepel betreft, je kunt in de winkel bij de bakproducten verschillende formaten lepels kopen, 1 EL, 1 TL, 1/5 TL 1/4 TL. In dit geval dus de EL gebruiken.

      Beantwoorden
  4. Vivian zegt

    juli 15, 2015 om 11:06 am

    Heerlijk gerecht. Ben het nu aan het eten. Ik zou het wel vaker willen eten, ook als de rabarber er niet meer is. Misschien dan de rabarber vervangen door appel.

    Beantwoorden
  5. Pegz zegt

    juni 19, 2016 om 12:15 am

    Rabarber krn ik nog uit een verrrr verleden toen mijn moeder er eens moes van gekookt had. Toen wel lekker. Maar deze crumble hmmmmmm zalig heb het niet bij 1 portie kunnen laten. Burb. Ghi ghi.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 20, 2016 om 1:21 pm

      Hmm dat heeft dus gesmaakt. Volgende keer een foto? Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl