Ik krijg nogal eens de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Voor mij is Instagram echt een fantastisch medium. De hele dag komen de lekkerste foto’s voorbij en daardoor ontstaan er tegenwoordig steeds makkelijker recepten in mijn hoofd. Pauline is één van mijn favoriete foodbloggers. Bij haar zag ik een post van geroosterde rabarber voorbij komen. Dat is de basis geworden voor dit fantastische toetje: rabarber aardbei crumble.
Rabarber had ik tot 2 jaar nooit zelf gemaakt. Voor een opdracht heb ik de rabarber compote ontdekt en mijn kids zijn dol op dit “baby hapje”. De bereiding van rabarber uit de oven was voor mij onbekend. Pauline heeft er zelfs een filmpje van gemaakt. En het is zo verbluffend simpel, dat ik direct rabarber ben gaan halen. Wij hebben hier nog net de ovenschaal niet opgegeten. Mijn kinderen zeiden letterlijk: “dit lijkt wel snoep mama“.
Jullie begrijpen dat ik snel nieuwe ben gaan halen. Rabarber is een wannabee fruit, het is namelijk groente. Zo krijgen wij allemaal een extra portie groente binnen als dessert. In mijn receptenindex is mijn lijstje met desserts schrikbarend kort, vandaar dat ik jullie eens trakteer op een zoet gezond dessert. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Door het amandelmeel is het net een warm rabarber aardbei gebakje!
Rabarber aardbei crumble
voor 4 personen:
- 100 gram rabarber
- 100 gram aardbeien
- 1/2 sinaasappel
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel kokosolie (extra virgine)
- 2 eetlepels honing
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram havervlokken / havermout
- 1 theelepel koekkruiden
- extra nodig: 4 ovenvaste schaaltjes of 1 ovenschaal
Hoe maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de rabarber stengel om de “haren” te verwijderen. Snijd de onderkant eraf en de rest van de stengel in stukjes van 1 cm. Knijp een halve sinaasappel over de rabarber uit en strooi de kaneel erover. Meng goed door elkaar.
- Vet de ovenschaaltjes in. Leg de rabarber op de bodem.
- Verwijder de kroontjes van de aardbei, snijd in stukjes en verdeel over de schaaltjes.
- Verwarm de kokosolie en de honing in een pannetje tot een vloeibare massa. Voeg het amandelmeel, havervlokken en koekkruiden toe en hussel goed door elkaar. Verdeel over de schaaltjes. Zet 20 – 25 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
Tip: gek op crumble? Probeer dan deze blauwe bessen crumble eens.
Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Tot een jaar of twee geleden had ik ook nog nooit rabarber gegeten, maar toen ik het eenmaal ontdekt had was ik er direct aan verslingerd. Met aardbei in een crumble is een heerlijke, klassieke combinatie en een perfect dessert!
180 graden is veel te hoog. Na 10 minuten was alles verbrand. Jammer!
Hi Marijke, wat vervelend. Zo zie je maar weer dat elke oven anders is ingesteld. Ik zit ook even na te denken wat er mis kan zijn gegaan, maar ik heb echt even geen idee. Ik had echt zo’n 22 minuten nodig.
Wij vinden het een heerlijk recept!!!
Maar wat ik me afvraag : de hoeveelheid honing en kokosolie kan je die ook in gewicht zeggen want een eetlepel kan veel of weinig zijn,(een opgehoopte lepel of een afgestreken lepel).
Nu doe ik een beetje op gevoel…
HEERLIJK!!!
Ik ga ervanuit dat het hier een officiele eetlepel betreft, je kunt in de winkel bij de bakproducten verschillende formaten lepels kopen, 1 EL, 1 TL, 1/5 TL 1/4 TL. In dit geval dus de EL gebruiken.
Heerlijk gerecht. Ben het nu aan het eten. Ik zou het wel vaker willen eten, ook als de rabarber er niet meer is. Misschien dan de rabarber vervangen door appel.
Rabarber krn ik nog uit een verrrr verleden toen mijn moeder er eens moes van gekookt had. Toen wel lekker. Maar deze crumble hmmmmmm zalig heb het niet bij 1 portie kunnen laten. Burb. Ghi ghi.
Hmm dat heeft dus gesmaakt. Volgende keer een foto? Gr. Linda