Rabarber aardbei crumble

Ik krijg nogal eens de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Voor mij is echt een fantastisch medium. De hele dag komen de lekkerste foto’s voorbij en daardoor ontstaan er tegenwoordig steeds makkelijker recepten in mijn hoofd. Pauline is één van mijn favoriete foodbloggers. Bij haar zag ik een post van geroosterde rabarber voorbij komen. Dat is de basis geworden voor dit fantastische toetje: rabarber aardbei crumble.

Rabarber had ik tot 2 jaar nooit zelf gemaakt. Voor een opdracht heb ik de rabarber compote ontdekt en mijn kids zijn dol op dit “baby hapje”. De bereiding van rabarber uit de oven was voor mij onbekend. Pauline heeft er zelfs een filmpje van gemaakt. En het is zo verbluffend simpel, dat ik direct rabarber ben gaan halen. Wij hebben hier nog net de ovenschaal niet opgegeten. Mijn kinderen zeiden letterlijk: “dit lijkt wel snoep mama“.

rabarber aardbei crumble

Jullie begrijpen dat ik snel nieuwe ben gaan halen. Rabarber is een wannabee fruit, het is namelijk groente. Zo krijgen wij allemaal een extra portie groente binnen als dessert. In mijn receptenindex is mijn lijstje met desserts schrikbarend kort, vandaar dat ik jullie eens trakteer op een zoet gezond dessert. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Door het amandelmeel is het net een warm rabarber aardbei gebakje!

rabarber aardbei crumble

Rabarber aardbei crumble

voor 4 personen:

  • 100 gram rabarber
  • 100 gram aardbeien
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie (extra virgine)
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havervlokken / havermout
  • 1 theelepel koekkruiden
  • extra nodig: 4 ovenvaste schaaltjes of 1 ovenschaal

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de rabarber stengel om de “haren” te verwijderen. Snijd de onderkant eraf en de rest van de stengel in stukjes van 1 cm. Knijp een halve sinaasappel over de rabarber uit en strooi de kaneel erover. Meng goed door elkaar.
  3. Vet de ovenschaaltjes in. Leg de rabarber op de bodem.
  4. Verwijder de kroontjes van de aardbei, snijd in stukjes en verdeel over de schaaltjes.
  5. Verwarm de kokosolie en de honing in een pannetje tot een vloeibare massa. Voeg het amandelmeel, havervlokken en koekkruiden toe en hussel goed door elkaar. Verdeel over de schaaltjes. Zet 20 – 25 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Tip: gek op crumble? Probeer dan deze blauwe bessen crumble eens.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.