• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Rabarber aardbei crumble

rabarber aardbei crumble

juni 13, 2015 door Linda 8 Reacties

Ik krijg nogal eens de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Voor mij is Instagram echt een fantastisch medium. De hele dag komen de lekkerste foto’s voorbij en daardoor ontstaan er tegenwoordig steeds makkelijker recepten in mijn hoofd. Pauline is één van mijn favoriete foodbloggers. Bij haar zag ik een post van geroosterde rabarber voorbij komen. Dat is de basis geworden voor dit fantastische toetje: rabarber aardbei crumble.

Rabarber had ik tot 2 jaar nooit zelf gemaakt. Voor een opdracht heb ik de rabarber compote ontdekt en mijn kids zijn dol op dit “baby hapje”. De bereiding van rabarber uit de oven was voor mij onbekend. Pauline heeft er zelfs een filmpje van gemaakt. En het is zo verbluffend simpel, dat ik direct rabarber ben gaan halen. Wij hebben hier nog net de ovenschaal niet opgegeten. Mijn kinderen zeiden letterlijk: “dit lijkt wel snoep mama“.

rabarber aardbei crumble

Jullie begrijpen dat ik snel nieuwe ben gaan halen. Rabarber is een wannabee fruit, het is namelijk groente. Zo krijgen wij allemaal een extra portie groente binnen als dessert. In mijn receptenindex is mijn lijstje met desserts schrikbarend kort, vandaar dat ik jullie eens trakteer op een zoet gezond dessert. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Door het amandelmeel is het net een warm rabarber aardbei gebakje!

rabarber aardbei crumble

Rabarber aardbei crumble

voor 4 personen:

  • 100 gram rabarber
  • 100 gram aardbeien
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie (extra virgine)
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havervlokken / havermout
  • 1 theelepel koekkruiden
  • extra nodig: 4 ovenvaste schaaltjes of 1 ovenschaal

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de rabarber stengel om de “haren” te verwijderen. Snijd de onderkant eraf en de rest van de stengel in stukjes van 1 cm. Knijp een halve sinaasappel over de rabarber uit en strooi de kaneel erover. Meng goed door elkaar.
  3. Vet de ovenschaaltjes in. Leg de rabarber op de bodem.
  4. Verwijder de kroontjes van de aardbei, snijd in stukjes en verdeel over de schaaltjes.
  5. Verwarm de kokosolie en de honing in een pannetje tot een vloeibare massa. Voeg het amandelmeel, havervlokken en koekkruiden toe en hussel goed door elkaar. Verdeel over de schaaltjes. Zet 20 – 25 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Tip: gek op crumble? Probeer dan deze blauwe bessen crumble eens.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DESSERT, DETOX, DETOX RECEPTEN Tags: aardbei, aardbei recepten, crumble, crumble recepten, dessert recepten, hoe maak je crumble, rabarber, rabarber recepten, toetje

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    juni 13, 2015 om 8:12 am

    Tot een jaar of twee geleden had ik ook nog nooit rabarber gegeten, maar toen ik het eenmaal ontdekt had was ik er direct aan verslingerd. Met aardbei in een crumble is een heerlijke, klassieke combinatie en een perfect dessert!

    Beantwoorden
  2. Marijke zegt

    juni 20, 2015 om 8:06 pm

    180 graden is veel te hoog. Na 10 minuten was alles verbrand. Jammer!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 20, 2015 om 9:54 pm

      Hi Marijke, wat vervelend. Zo zie je maar weer dat elke oven anders is ingesteld. Ik zit ook even na te denken wat er mis kan zijn gegaan, maar ik heb echt even geen idee. Ik had echt zo’n 22 minuten nodig.

      Beantwoorden
  3. Anita zegt

    juni 23, 2015 om 5:28 pm

    Wij vinden het een heerlijk recept!!!
    Maar wat ik me afvraag : de hoeveelheid honing en kokosolie kan je die ook in gewicht zeggen want een eetlepel kan veel of weinig zijn,(een opgehoopte lepel of een afgestreken lepel).
    Nu doe ik een beetje op gevoel…
    HEERLIJK!!!

    Beantwoorden
    • Judy zegt

      juni 13, 2016 om 7:03 pm

      Ik ga ervanuit dat het hier een officiele eetlepel betreft, je kunt in de winkel bij de bakproducten verschillende formaten lepels kopen, 1 EL, 1 TL, 1/5 TL 1/4 TL. In dit geval dus de EL gebruiken.

      Beantwoorden
  4. Vivian zegt

    juli 15, 2015 om 11:06 am

    Heerlijk gerecht. Ben het nu aan het eten. Ik zou het wel vaker willen eten, ook als de rabarber er niet meer is. Misschien dan de rabarber vervangen door appel.

    Beantwoorden
  5. Pegz zegt

    juni 19, 2016 om 12:15 am

    Rabarber krn ik nog uit een verrrr verleden toen mijn moeder er eens moes van gekookt had. Toen wel lekker. Maar deze crumble hmmmmmm zalig heb het niet bij 1 portie kunnen laten. Burb. Ghi ghi.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 20, 2016 om 1:21 pm

      Hmm dat heeft dus gesmaakt. Volgende keer een foto? Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 197 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu makkelijke recepten 197 Weekmenu makkelijke recepten 197
  • Kip tandoori maken, kip tandoori kruidenmix maak je makkelijk zelf. Kip Tandoori met rijst en sperziebonen
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? Ik heb weer een weekmenu met makkelijke recepten voor je klaargezet. Door het zalige weer van afgelopen week krijg ik helemaal zin in de lente en zomer tegelijk en dat kun je terug zien in de eetplanning van deze week.

Zo staat er een lente stamppot met bloemkool en rucola in het weekmenu. Met de kip siam waan je je even op vakantie in Thailand. We doen Mexico aan met de kip fajitas pasta en probeer ook de klassieke Italiaanse combinatie van tomaten, ricotta en spinazie eens uit.

Swipe naar rechts om de recepten te bekijken. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-197/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #stamppot #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.

Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

Swipe naar rechts voor de recepten.  Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-196/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #eenpansgerechten #stoofpot #stoofvlees
GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom h GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. 

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Trek gekregen in dit hapje? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/gevuld-stokbrood-met-gehakt-indonesisch/

#borrel #hapjes #hapje  #borreltijd #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #etenendrinken #eten #lekkereten #eetsmakelijk #makkelijkerecepten #recepten #stokbrood #borrelbrood #stuffedbaguette #baguette
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT