Weekmenu makkelijke recepten 208

Weekmenu alarm! Een nieuwe week en tijd voor een nieuw weekmenu Ook deze week heb ik een verzameling makkelijke en gezonde recepten geselecteerd. Weet jij wat je eet aankomende week? Nee? Lees dan lekker mee en bekijk welke gerechten er op de eetplanning staan.

In tips voor het maken van een weekmenu lees je hoe ik mijn weekmenu samenstel. Een weekmenu maken is eenvoudig. Voel je niet verplicht om direct alle tips op te volgen. Start met een vaste dag in de week waarop je het weekmenu bedenkt. Pak de agenda erbij zodat je op drukke avonden kunt kiezen voor een makkelijke maaltijd of een kliekje uit de vriezer. Bepaal je eetplanning en maak een boodschappenlijstje.

Hiermee zet je de eerste stap van een weekmenu maken en bekijk na 2 weken hoe dit bevalt. Vervolgens kun je bij het weekmenu rekening gaan houden met de voorraad in huis, zodat er geen producten over de datum gaan. Of kies voor themadagen voor als je van structuur houdt. Dit zie je terug in mijn weekmenu met een vega dag en een keertje pasta en een Aziatische maaltijd per week. Ik ben benieuwd wat jij deze week zult eten. Geniet ervan.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu makkelijke recepten: 208

Maandag: zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes

Deze stamppot is zo fijn. De aardappel wordt vervangen door de zoete variant. De prei bak je lekker in de pan zacht. Ondertussen maak je van geitenkaas kleine balletjes met een laagje gezouten pinda’s. Het is een makkelijk stamppot recept dat net even anders is.

Een stamppot is lekker, voedzaam en makkelijk te maken. Deze zoete aardappel stamppot met prei en geitenkaas balletjes is een smakelijk vegetarisch recept.

Dinsdag: kip kerrie met kokosmelk

Deze kip kerrie is een makkelijke maaltijd voor doordeweeks. Zet de basis ingrediënten op voorraad, zodat je alleen nog hoeft te bepalen welke groente je erbij wilt eten.

Romige kip kerrie met kokosmelk

Woensdag: courgetti met kip en avocadosaus

De zomer is in zicht en de vraag naar koolhydraatarme recepten is hoog. Mocht je bewust minder koolhydraten eten, probeer deze noedels van courgetti eens met kip en avocadosaus. De eitwitten in de kip en de goede vetten van de avocado zorgen voor verzadiging.

courgetti met kip

Donderdag: tomatensoep maken van verse tomaten

Bij mijn PLUS zijn de tros tomaten in de aanbieding. Dit weekend ga ik dus zelf weer een flinke pan soep maken. Ideaal ook om een portie in te vriezen voor drukke avonden.

Tomatensoep maken met verse tomaten

Vrijdag: tonijnburgers

Vrijdag is burger day! Dit keer niet met vlees maar met vis uit blik. Wist je dat je met een tonijnmoot heel snel en eenvoudig burgers kan maken?

Tonijnburgers

Zaterdag: tarte tartin ontbijttaart

Doordeweeks ontbijt ik met havermout pap en appel. In het weekend schuif ik de pap aan de kant en komt er een omgekeerd havermout ontbijttaartje uit de oven.

tarte tartin ontbijttaart

Zondag: geroosterde rabarber met kokos

Dit recept heeft nog nooit in het weekmenu gestaan. Om eerlijk te zijn was ik rabarber recepten een beetje vergeten. De rabarber krijgt een zoete smaak door het roosteren. De topping met kokos lijkt net een soort kokosmakron.

Geroosterde rabarber met kokos

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.