• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Rabarbercompote (zonder suiker)

rabarbercompote

juni 25, 2015 door Linda 1 Reactie

Groente en fruit van het seizoen, ik kan hier zo blij van worden. Rabarber is slechts een paar maanden verkrijgbaar. Hoe later je in het seizoen de rabarber eet, hoe zuurder de stengels smaken. Mijn tip: maak zo snel mogelijk deze rabarbercompote.

Aan rabarber wordt vaak suiker toegevoegd om de zure smaak te neutraliseren. Dit probeer ik te vermijden door een rode zoete appel en rijpe mango te gebruiken. Daarbij geeft de vanille ook een extra zoetje aan de zelfgemaakte rabarbercompote. Proef de compote na bereiding. Is de rabarber nog te zuur? Voeg gerust een zoetstof (honing of ahornsiroop) naar keuze toe.

Na het schoonmaken en koken verdwijnt de prachtige kleur van de rabarber. Hoe kan deze rabarbercompote zo mooi roze kleuren? De truc is een handje rood fruit. Zo krijgt de compote op natuurlijke wijze de prachtige kleur terug.

En dan nu snel aan de slag met dit heerlijke rabarber recept.

rabarbercompote

Wat heb je nodig:

  • 1 zoete rode appel
  • 2 flinke stengels rabarber
  • 1/2 rijpe mango
  • snufje kaneel
  • merg van 1/2 vanille stokje of vanille essence
  • optioneel: handje rood (diepvries) fruit

Hoe maak je het klaar:

  1. Schil de appel, rabarber en mango en snijd in stukjes. Doe in een klein steelpannetje met bodempje water en kook zo’n 10 minuten totdat alles zacht is.
  2. Voeg de kaneel, vanille en optioneel rood fruit aan toe.
  3. Pureer met de staafmixer of blender tot de gewenste dikte.
  4. Serveer met yoghurt naar keuze.

Tip: de rabarbercompote kun je ook invriezen.

Tip: gebruik de rest van de stengels voor een rabarber aardbei crumble of een mango rabarberbrood.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DESSERT, DETOX RECEPTEN, ONTBIJT Tags: compote, hoe maak je een compote, hoe maak je een rabarber compote, rabarber, rabarber recepten, toetje

Lees Interacties

Reacties

  1. Nellie zegt

    juni 30, 2015 om 5:43 pm

    Gisteren je Rababarbercompote zonder suiker gemaakt. Zonder appel maar met een handje cranberry’s. Vanmorgen in mijn zelf gemaakte yoghurt gedaan met een beetje Granola. Heerlijk het was een super ontbijt.

    Groet, Nellie

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.