5 uit 2 beoordelingen

Rabarbercompote (zonder suiker)

Groente en fruit van het seizoen, ik kan hier zo blij van worden. Rabarber is slechts een paar maanden verkrijgbaar. Hoe later je in het seizoen de rabarber eet, hoe zuurder de stengels smaken. Mijn tip: maak zo snel mogelijk deze rabarbercompote.

Aan rabarber wordt vaak suiker toegevoegd om de zure smaak te neutraliseren. Dit probeer ik te vermijden door een rode zoete appel en rijpe mango te gebruiken. Daarbij geeft de vanille ook een extra zoetje aan de zelfgemaakte rabarbercompote. Proef de compote na bereiding. Is de rabarber nog te zuur? Voeg gerust een zoetstof (honing of ahornsiroop) naar keuze toe.

Na het schoonmaken en koken verdwijnt de prachtige kleur van de rabarber. Hoe kan deze rabarbercompote zo mooi roze kleuren? De truc is een handje rood fruit. Zo krijgt de compote op natuurlijke wijze de prachtige kleur terug.

En dan nu snel aan de slag met dit heerlijke rabarber recept.

rabarbercompote

Rabarcompote (zonder suiker)

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 1 zoete rode appel
  • 2 flinke stengels rabarber
  • 1/2 rijpe mango
  • snufje kaneel
  • merg van 1/2 vanille stokje of vanille essence
  • optioneel: handje rood diepvries fruit

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil de appel, rabarber en mango en snijd in stukjes. Doe in een klein steelpannetje met bodempje water en kook zo’n 10 minuten totdat alles zacht is.
  • Voeg de kaneel, vanille en optioneel rood fruit aan toe.
  • Pureer met de staafmixer of blender tot de gewenste dikte.
  • Serveer met yoghurt naar keuze.

Linda’s Tips

  • Tip: de rabarbercompote kun je ook invriezen.
  • Tip: gebruik de rest van de stengels voor een rabarber aardbei crumble of een mango rabarberbrood.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.