Lekkere asperge recepten

Nog maar 2 dagen en dan is het asperge seizoen officieel afgelopen. Boeh, wat jammer nou! Ik ga nog een lading kopen, schillen en in de vriezer bewaren. De asperges kun je bevroren toevoegen aan een pan gekookt water en vervolgens dezelfde kooktijd aanhouden. Zo kan ik nog 1 of 2 x genieten van het witte goud. Alleen welke van de vele asperge recepten zou ik kiezen?

Op de blog heb ik inmiddels al een mooie verzameling staan. De traditionele asperges met ham en een eitje zijn eigenlijk altijd goed. Dat recept staat nu net niet op de blog. Ik kan je wel blij maken met een aantal andere recepten die soms net even anders zijn. De topper van dit jaar zijn de asperges in bladerdeeg. Heb jij deze al eens geprobeerd? Of ga jij voor de groene gegrilde asperges? Klik op de titel om bij de asperge recepten te komen.

Asperges in bladerdeeg

asperges in bladerdeeg

Gegrilde groene asperges

gegrilde aspergesAspergesoep van schillen + 3 receptenaspergesoep van schillenAspergetaart met beenhamaspergetaart met beenhamAsperges met zalmasperges met zalmFrittata met groene aspergesFrittata met groene aspergesGroene asperges met gepocheerd eiGroene asperges met gepocheerd eiAspergetaart met gerookte zalmhartige taart met aspergeRonde rijst met pesto en asperges

 

ronde rijst met pesto

Asperge hapje met beenham

asperge hapje

Krieltjes salade met zalm, avocado en asperge

krieltjessalade met zalm

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.