Lekkere asperge recepten

Het aspergeseizoen is van begin februari tot en met eind juni. Traditioneel eindigt het seizoen op de feestdag Sint Jan (24 juni). Wil je langer genieten van asperges? Je kunt geschilde asperges in de vriezer bewaren. De asperges voeg je bevroren toe aan een pan gekookt water en houdt vervolgens dezelfde kooktijd aan. Zo kun je extra lang genieten van het witte goud. Alleen welke van de vele asperge recepten kies je?

Asperge recepten

Op de blog heb ik inmiddels al een mooie verzameling asperge recepten staan. De traditionele asperges met ham en een eitje zijn eigenlijk altijd goed. Dat recept staat nu net niet op de blog. Ik kan je wel blij maken met een aantal asperge recepten die net even anders zijn. De topper van dit jaar zijn de asperges in bladerdeeg. Heb jij deze al eens geprobeerd? Of ga jij voor de groene gegrilde asperges? Klik op de titel om bij de recepten met asperges te komen.

1. Aspergesoep van schillen + 3 recepten

Staat er een recept met witte asperges op het menu? Gooi de schillen en het kookvocht niet weg. Maak er aspergesoep van!

aspergesoep van schillen

2. Flammkuchen met zalm en groene asperges

Dit recept met groene asperges doet het altijd goed. Een flammkuchen is ideaal als voorgerecht, borrelhap of als diner met een groene salade erbij of als een lunch. 

Flammkuchen met zalm en groene asperges

3. Groene asperges met zalm uit de oven

Traditioneel worden asperges gekookt. Bij groene asperges wordt de smaak door grillen nog lekkerder. Kijk maar eens mee naar deze schaal vol met groene asperges met zalm en krieltjes uit de oven.

Groene asperges met zalm uit de oven

4. Asperge hapje met beenham

Asperges en beenham is een gouden combinatie. Kun je bij jou in de regio asperges direct bij de boer kopen? Vaak kun je ook los asperge koppen kunt kopen. Tijdens het steken kan er iets mis gaan of bij het schillen in de machine. De koppen worden natuurlijk niet weggegooid. Die worden verkocht voor aspergesoep of je maakt er dit overheerlijk asperge hapje mee.

asperge hapje met beenham

5. Gegrilde groene asperges

De gegrilde groene asperges zijn op smaak gebracht door citroen, Parmezaanse kaas en een goede olijfolie. Dit zorgt voor een zomerse smaaksensatie. De groene asperges kun je grillen op de bbq of in een grill pan of koekenpan. Kijk wat bij je past.

gegrilde asperges

6. Amuse groene asperges zalm

Met asperges kun je ook een lekkere amuse maken. De groene aspergetips zijn hiervoor ideaal. Vul een glaasje met avocado, zalm en steek er een aspergetip in. Dit ziet er direct feestelijk uit. De zalmtartaar met groene asperges op toast is een leuk asperge hapje op een etentje mee te starten. 

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

7. Asperges in bladerdeeg

De traditionele asperge recepten zijn vaak met aardappel, ham een eitje. Daar is niks mis mee. Met de deze asperges in bladerdeeg eet je het witte goud net even anders. De vulling bestaat uit ricotta, mosterd, zalm en gekookte asperges.

asperges in bladerdeeg

8. Aspergesalade met ham en ei

De aspergesalade met ham en ei valt binnen de categorie asperge recepten anders. Bina alle klassieke ingrediënten worden gebruikt met sla en een mayonaise dressing erbij.

Aspergesalade met krieltjes

9. Aspergetaart met filodeeg en rauwe ham

Maar wist je dat witte asperges en amandelen boezemvrienden zijn? En dat parmaham geweldig smaakt bij het witte goud? Zo is het idee geboren om deze ingrediënten met elkaar te combineren in een aspergetaart. Of kies je liever voor een klassieke hartige aspergetaart met beenham?

Aspergetaart met filodeeg en rauwe ham

10. Risotto uit de oven met groene asperges

Van risotto wordt gedacht dat dit moeilijk is om te maken. In dit recept laat ik je zien hoe makkelijk je risotto uit de oven kunt bereiden met groene asperges en zalm. Je hoeft niet te roeren, de oven doet zijn werk.

Risotto uit de oven met groene asperges en gerookte zalm. #lente #pasen #spring #risotto

Dit is mijn lijst met favoriete asperge recepten. Uiteraard vind je nog meer recepten met asperges op de site.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.