4 uit 3 beoordelingen

Viscurry met spinazie

Vandaag heb ik zo’n lekker recept voor jullie: een viscurry met spinazie. Van dit soort gerechtjes word ik nu erg blij. Waarom? Het gerecht is voedzaam, staat binnen no-time op tafel en smaakt fantastisch. Als bonus ruikt het zalig in de keuken tijdens het koken.

Met kokosmelk en een currypasta kun je echt elke maaltijd lekker maken. Deze viscurry is echt niet moeilijk om te bereiden. Kijk maar even mee. Het makkelijke aan dit recept is dat de kabeljauw gaart in de romige saus van kokosmelk met curry. Yum!

Groente mag natuurlijk niet ontbreken in een maaltijd. Je kunt zelf bepalen welke groente je lekker lijkt in deze Aziatische maaltijd. Gezien het voorjaar heb ik zin in groen.

Deze Thaise viscurry met spinazie is mild pittig, dus ook een uitstekend geschikt voor kinderen.

Een viscurry recept met kabeljauw. Deze Thaise viscurry met spinazie staat binnen no-time op tafel. De currysaus is lekker romig door de kokosmelk waar de vis in gaart. Klik snel op de foto voor het recept. #vis #viscurry #aziatisch

Viscurry met spinazie

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 250 gram kastanje champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 – 500 gram kabeljauwfilet of andere witvisfilet
  • 400 – 600 gram spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1-2 eetlepels groene curry* of rode curry

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de kastanje champignons schoon en snijd in stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de champignons goudbruin.
  • Voeg de curry en kokosmelk toe aan de champignons en meng goed door elkaar. Proef en voeg eventueel meer curry pasta toe naar smaak.
  • Snijd de kabeljauw in stukken en kruid met zout en peper. Verdeel over de pan, sluit af met een deksel en laat 5 – 7 minuten pruttelen.
  • Hak de spinazie grof. Deze stap is niet noodzakelijk, maar zo vinden mijn kinderen spinazie lekkerder. Roerbak de spinazie in twee delen in een koekenpan tot de groente is geslonken. Voeg toe aan de kabeljauw.
  • Serveer de viscurry in een diep bord met rijst.

Linda’s Tips

  • *ik gebruik het merk Koh Thai Green Curry pasta, zonder allerlei toevoegingen. De kruidenpasta’s van Fair Trade Original zijn ook erg fijn. Voor een Indiase versie kan ik de currypasta’s van Patak’s aanbevelen.
  • Tip: gebruik ook eens flinke theelepel currypasta om een omelet op smaak te brengen.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een viscurry recept met kabeljauw. Deze Thaise viscurry met spinazie staat binnen no-time op tafel. De currysaus is lekker romig door de kokosmelk waar de vis in gaart. Klik snel op de foto voor het recept. #vis #viscurry #aziatisch
Een thaise groene viscurry recept met spinazie en champignons. De kabeljauw gaart in de romige kokosmelk met currypasta. Het resultaat is een heerlijke milde curry, geschikt voor het hele gezin. Klik snel op de foto voor het recept. #gezin #vis #makkelijkemaaltijd

Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.