• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Viscurry met spinazie

Viscurry met spinazie

april 23, 2020 door Linda 6 Reacties

Vandaag heb ik zo’n lekker recept voor jullie: een viscurry met spinazie. Van dit soort gerechtjes word ik nu erg blij. Waarom? Het gerecht is voedzaam, staat binnen no-time op tafel en smaakt fantastisch. Als bonus ruikt het zalig in de keuken tijdens het koken.

Met kokosmelk en een currypasta kun je echt elke maaltijd lekker maken. Deze viscurry is echt niet moeilijk om te bereiden. Kijk maar even mee. Het makkelijke aan dit recept is dat de kabeljauw gaart in de romige saus van kokosmelk met curry. Yum!

Groente mag natuurlijk niet ontbreken in een maaltijd. Je kunt zelf bepalen welke groente je lekker lijkt in deze Aziatische maaltijd. Gezien het voorjaar heb ik zin in groen.

Deze Thaise viscurry is mild pittig, dus ook een uitstekend geschikt voor kinderen.

Een viscurry recept met kabeljauw. Deze Thaise viscurry met spinazie staat binnen no-time op tafel. De currysaus is lekker romig door de kokosmelk waar de vis in gaart. Klik snel op de foto voor het recept. #vis #viscurry #aziatisch

Viscurry met spinazie

recept voor 4 personen

  • 300 gram rijst
  • 250 gram kastanje champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 – 500 gram kabeljauwfilet (of andere witvisfilet)
  • 400 – 600 gram spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1-2 eetlepels groene curry* (of rode curry)

Hoe maak je een viscurry met spinazie en rijst?

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de kastanje champignons schoon en snijd in stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de champignons goudbruin.
  3. Voeg de curry en kokosmelk toe aan de champignons en meng goed door elkaar. Proef en voeg eventueel meer curry pasta toe naar smaak.
  4. Snijd de kabeljauw in stukken en kruid met zout en peper. Verdeel over de pan, sluit af met een deksel en laat 5 – 7 minuten pruttelen.
  5. Hak de spinazie grof. Deze stap is niet noodzakelijk, maar zo vinden mijn kinderen spinazie lekkerder. Roerbak de spinazie in twee delen in een koekenpan tot de groente is geslonken. Voeg toe aan de kabeljauw.
  6. Serveer de viscurry in een diep bord met rijst.

*ik gebruik het merk Koh Thai Green Curry pasta, zonder allerlei toevoegingen. De kruidenpasta’s van Fair Trade Original zijn ook erg fijn. Voor een Indiase versie kan ik de currypasta’s van Patak’s aanbevelen.

Tip: gebruik ook eens flinke theelepel currypasta om een omelet op smaak te brengen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een viscurry recept met kabeljauw. Deze Thaise viscurry met spinazie staat binnen no-time op tafel. De currysaus is lekker romig door de kokosmelk waar de vis in gaart. Klik snel op de foto voor het recept. #vis #viscurry #aziatisch

Een thaise groene viscurry recept met spinazie en champignons. De kabeljauw gaart in de romige kokosmelk met currypasta. Het resultaat is een heerlijke milde curry, geschikt voor het hele gezin. Klik snel op de foto voor het recept. #gezin #vis #makkelijkemaaltijd

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Foto credits: My Lucie

Categorie: DINER Tags: Aziatisch, Aziatische recepten, champignons, curry, curry pasta, groene curry pasta, kabeljauw, kastanje champignons, kokosmelk, rijst, spinazie, vis

Lees Interacties

Reacties

  1. Marieke zegt

    april 23, 2020 om 11:03 am

    Ziet er lekker uit! De vriezer is recent gevuld met vis van de visboer, waaronder kabeljauwfilet, dus ik heb het gelijk op het weekmenu van volgende week gezet, ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 23, 2020 om 2:06 pm

      Hi Marieke, wat leuk zeg! Ik hoor graag hoe jullie dit gerechtje vinden.

      Beantwoorden
      • Marieke zegt

        mei 1, 2020 om 8:10 pm

        We hebben aan tafel besproken wat ik jou zou laten weten. 🙂
        De heer des huizes vond het lekker, maar het mag de volgende keer iets pittiger (had nu één eetlepel rode currypasta van Patak’s toegevoegd).
        Zoonlief vond alles lekker behalve de spinazie, aldus hem vindt hij dat nooit lekker. Dus of ik even aan je kon vragen, waar ik de spinazie door kan vervangen een volgende keer. 🙂
        Dochterlief vond het gecombineerd met rijst niet zo’n succes, dus toen ze haar bord leeg had gegeten, wilde ze alleen ‘saus’.
        Zelf vond ik het lekker, maar vond 600 gram spinazie toevoegen wel echt heel veel (komt denk ik vooral doordat ik het voor de kinderen -en mijzelf 😉 – snijd met de Bamix en dat is veel werk 🙂 ).

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          mei 4, 2020 om 8:50 am

          Hi Marieke, dank voor je uitgebreide reactie. Dit is waarschijnlijk niet jullie recept, haha. Al heb ik nog wel een paar tips voor je. De groene curry is heter dan de rode. Je zou in ieder geval 2 eetlepels van de rode variant kunnen toevoegen. Welke groente vindt je zoon wel lekker? Je zou ook kunnen kiezen voor 400 gram diepvries doperwten. Minder spinazie toevoegen bijvoorbeeld 400 gram kan natuurlijk ook. Mijn ervaring is dat er van deze groente zo weinig overblijft na het roerbakken, want het slinkt natuurlijk enorm. Misschien vind je grof hakken voor het bakken makkelijker, dan roerbakken en vervolgens fijner snijden. Dat is waarschijnlijk minder werk. Ik ben benieuwd of je het nog een keer maakt of dit recept gewoon overslaat en wat anders uitkiest. Warme groet, Linda

          Beantwoorden
  2. Marloes zegt

    april 25, 2020 om 8:32 am

    Ziet er lekker uit! Ik hou alleen niet van champignons, is er iets wat je hiervoor kunt vervangen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 28, 2020 om 12:09 pm

      Hi Marloes, je zou een uitje of prei kunnen bakken ipv champignons of deze groente helemaal weglaten en alleen spinazie gebruiken.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in