• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Viscurry met spinazie

Viscurry met spinazie

april 23, 2020 door Linda 6 Reacties

Vandaag heb ik zo’n lekker recept voor jullie: een viscurry met spinazie. Van dit soort gerechtjes word ik nu erg blij. Waarom? Het gerecht is voedzaam, staat binnen no-time op tafel en smaakt fantastisch. Als bonus ruikt het zalig in de keuken tijdens het koken.

Met kokosmelk en een currypasta kun je echt elke maaltijd lekker maken. Deze viscurry is echt niet moeilijk om te bereiden. Kijk maar even mee. Het makkelijke aan dit recept is dat de kabeljauw gaart in de romige saus van kokosmelk met curry. Yum!

Groente mag natuurlijk niet ontbreken in een maaltijd. Je kunt zelf bepalen welke groente je lekker lijkt in deze Aziatische maaltijd. Gezien het voorjaar heb ik zin in groen.

Deze Thaise viscurry is mild pittig, dus ook een uitstekend geschikt voor kinderen.

Een viscurry recept met kabeljauw. Deze Thaise viscurry met spinazie staat binnen no-time op tafel. De currysaus is lekker romig door de kokosmelk waar de vis in gaart. Klik snel op de foto voor het recept. #vis #viscurry #aziatisch

Viscurry met spinazie

recept voor 4 personen

  • 300 gram rijst
  • 250 gram kastanje champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 – 500 gram kabeljauwfilet (of andere witvisfilet)
  • 400 – 600 gram spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1-2 eetlepels groene curry* (of rode curry)

Hoe maak je een viscurry met spinazie en rijst?

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de kastanje champignons schoon en snijd in stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de champignons goudbruin.
  3. Voeg de curry en kokosmelk toe aan de champignons en meng goed door elkaar. Proef en voeg eventueel meer curry pasta toe naar smaak.
  4. Snijd de kabeljauw in stukken en kruid met zout en peper. Verdeel over de pan, sluit af met een deksel en laat 5 – 7 minuten pruttelen.
  5. Hak de spinazie grof. Deze stap is niet noodzakelijk, maar zo vinden mijn kinderen spinazie lekkerder. Roerbak de spinazie in twee delen in een koekenpan tot de groente is geslonken. Voeg toe aan de kabeljauw.
  6. Serveer de viscurry in een diep bord met rijst.

*ik gebruik het merk Koh Thai Green Curry pasta, zonder allerlei toevoegingen. De kruidenpasta’s van Fair Trade Original zijn ook erg fijn. Voor een Indiase versie kan ik de currypasta’s van Patak’s aanbevelen.

Tip: gebruik ook eens flinke theelepel currypasta om een omelet op smaak te brengen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een viscurry recept met kabeljauw. Deze Thaise viscurry met spinazie staat binnen no-time op tafel. De currysaus is lekker romig door de kokosmelk waar de vis in gaart. Klik snel op de foto voor het recept. #vis #viscurry #aziatisch

Een thaise groene viscurry recept met spinazie en champignons. De kabeljauw gaart in de romige kokosmelk met currypasta. Het resultaat is een heerlijke milde curry, geschikt voor het hele gezin. Klik snel op de foto voor het recept. #gezin #vis #makkelijkemaaltijd

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Foto credits: My Lucie

Categorie: Diner Tags: Aziatisch, Aziatische recepten, champignons, curry, curry pasta, groene curry pasta, kabeljauw, kastanje champignons, kokosmelk, rijst, spinazie, vis

Lees Interacties

Reacties

  1. Marieke zegt

    april 23, 2020 om 11:03 am

    Ziet er lekker uit! De vriezer is recent gevuld met vis van de visboer, waaronder kabeljauwfilet, dus ik heb het gelijk op het weekmenu van volgende week gezet, ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 23, 2020 om 2:06 pm

      Hi Marieke, wat leuk zeg! Ik hoor graag hoe jullie dit gerechtje vinden.

      Beantwoorden
      • Marieke zegt

        mei 1, 2020 om 8:10 pm

        We hebben aan tafel besproken wat ik jou zou laten weten. :)
        De heer des huizes vond het lekker, maar het mag de volgende keer iets pittiger (had nu één eetlepel rode currypasta van Patak’s toegevoegd).
        Zoonlief vond alles lekker behalve de spinazie, aldus hem vindt hij dat nooit lekker. Dus of ik even aan je kon vragen, waar ik de spinazie door kan vervangen een volgende keer. :)
        Dochterlief vond het gecombineerd met rijst niet zo’n succes, dus toen ze haar bord leeg had gegeten, wilde ze alleen ‘saus’.
        Zelf vond ik het lekker, maar vond 600 gram spinazie toevoegen wel echt heel veel (komt denk ik vooral doordat ik het voor de kinderen -en mijzelf ;) – snijd met de Bamix en dat is veel werk :) ).

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          mei 4, 2020 om 8:50 am

          Hi Marieke, dank voor je uitgebreide reactie. Dit is waarschijnlijk niet jullie recept, haha. Al heb ik nog wel een paar tips voor je. De groene curry is heter dan de rode. Je zou in ieder geval 2 eetlepels van de rode variant kunnen toevoegen. Welke groente vindt je zoon wel lekker? Je zou ook kunnen kiezen voor 400 gram diepvries doperwten. Minder spinazie toevoegen bijvoorbeeld 400 gram kan natuurlijk ook. Mijn ervaring is dat er van deze groente zo weinig overblijft na het roerbakken, want het slinkt natuurlijk enorm. Misschien vind je grof hakken voor het bakken makkelijker, dan roerbakken en vervolgens fijner snijden. Dat is waarschijnlijk minder werk. Ik ben benieuwd of je het nog een keer maakt of dit recept gewoon overslaat en wat anders uitkiest. Warme groet, Linda

          Beantwoorden
  2. Marloes zegt

    april 25, 2020 om 8:32 am

    Ziet er lekker uit! Ik hou alleen niet van champignons, is er iets wat je hiervoor kunt vervangen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 28, 2020 om 12:09 pm

      Hi Marloes, je zou een uitje of prei kunnen bakken ipv champignons of deze groente helemaal weglaten en alleen spinazie gebruiken.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 20 smeersels en dip voor de borrelplank 20 x smeersels en dips voor de borrelplank

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl