4 uit 1 beoordeling

Asperges met zalm

Maandag, mijn eerste detox avondmaaltijd en ik wilde echt lekker eten. In de koelkast lagen nog asperges die eigenlijk voor zondag bedoeld waren. Traditioneel eet ik asperges graag met ham en een botersausje. Dat is nu even niet mogelijk maar ik kan je vertellen dat de asperges met zalm heerlijk smaakte.

Het witte goud is behoorlijk aan de prijs dit jaar. Als ik ze dan eet, dan maak ik er een echt feestmaaltje van. Normale tafelaardappelen vind ik niet zoveel smaak hebben. Geef mij maar krieltjes, zilte aardappelen of die mooie roseval met de rode schil. Allemaal iets duurder dan een andere variant. Maak hierin je eigen keuze.

asperges met zalm

Asperges bevat het stofje asparigine dat de werking van de nieren stimuleert. En laten je nieren en nu juist voor zorgen dat giftstoffen uit je lijf verwijderen. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. Je eet een voortreffelijke maaltijd en tegelijkertijd ondersteun je op een natuurlijke manier het detox proces.

De asperges staan de komende tijd vaker op mijn menu staan. Binnenkort de groene asperges met een gepocheerd ei weer eens maken.

asperges met zalm

Asperges met zalm

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gram roseval aardappelen
  • 16 witte asperges
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eieren
  • snufje zeezout en vers gemalen peper

Optioneel

  • verse platte peterselie of bieslook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je zalm met asperges?

  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan zo’n 10 minuten. Zet het vuur uit en laat nog eens 10 minuten garen in de pan met deksel.
  • Boen de aardappelen schoon (ik gebruik een scheursponsje) en snijd in parten. Kook een minuutje of 10. Controleer met een vork of de aardappels gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen in de pan.
  • Kook de eieren hard in 7 minuten. (die kan je ook toevoegen aan de kokende aardappelen, scheelt weer een pan). Laat de eieren schrikken, pel en snijd ze in stukken.
  • Snijd de zalm in snippers. Haal de asperges uit het kookvocht en laat uitlekken.
  • Serveer de asperges met de aardappelen, zalmsnippers, eitje en maak af met verse kruiden zoals platte peterselie of bieslook. Breng op smaak met snufje zeezout en vers gemalen peper.

Linda’s Tips

  • Detox family tip: natuurlijk kun je voor de rest van het gezin de zalm vervangen door goede ham. Het traditionele botersausje zit er voor mij niet in nu. Voor manlief en zoonlief heb ik een klontje roomboter gesmolten en bij de asperges geserveerd.
  • Tip: van de houtige onderkant en schillen kun je asperge soep maken.
  • Op zoek naar nog meer detox recepten? Kijk dan op deze verzamelpagina met detox recepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.