• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Asperges met zalm

asperges met zalm

mei 22, 2015 door Linda Reageer

Maandag, mijn eerste detox avondmaaltijd en ik wilde echt lekker eten. In de koelkast lagen nog asperges die eigenlijk voor zondag bedoeld waren. Traditioneel eet ik asperges graag met ham en een botersausje. Dat is nu even niet mogelijk maar ik kan je vertellen dat de asperges met zalm heerlijk smaakte.

Het witte goud is behoorlijk aan de prijs dit jaar. Als ik ze dan eet, dan maak ik er een echt feestmaaltje van. Normale tafelaardappelen vind ik niet zoveel smaak hebben. Geef mij maar krieltjes, zilte aardappelen of die mooie roseval met de rode schil. Allemaal iets duurder dan een andere variant. Maak hierin je eigen keuze.

asperges met zalm

Asperges bevat het stofje asparigine dat de werking van de nieren stimuleert. En laten je nieren en nu juist voor zorgen dat giftstoffen uit je lijf verwijderen. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. Je eet een voortreffelijke maaltijd en tegelijkertijd ondersteun je op een natuurlijke manier het detox proces.

De asperges staan de komende tijd vaker op mijn menu staan. Binnenkort de groene asperges met een gepocheerd ei weer eens maken.

asperges met zalm

Asperges met zalm

recept voor 4 personen

  • 500 gram roseval aardappelen
  • 16 witte asperges
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eieren
  • snufje zeezout en vers gemalen peper
  • optioneel: verse platte peterselie of bieslook

Hoe maak asperges met zalm:

  1. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan zo’n 10 minuten. Zet het vuur uit en laat nog eens 10 minuten garen in de pan met deksel.
  2. Boen de aardappelen schoon (ik gebruik een scheursponsje) en snijd in parten. Kook een minuutje of 10. Controleer met een vork of de aardappels gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen in de pan.
  3. Kook de eieren hard in 7 minuten. (die kan je ook toevoegen aan de kokende aardappelen, scheelt weer een pan). Laat de eieren schrikken, pel en snijd ze in stukken.
  4. Snijd de zalm in snippers. Haal de asperges uit het kookvocht en laat uitlekken.
  5. Serveer de asperges met de aardappelen, zalmsnippers, eitje en maak af met verse kruiden zoals platte peterselie of bieslook. Breng op smaak met snufje zeezout en vers gemalen peper.

Detox family tip: natuurlijk kan je voor de rest van het gezin de zalm vervangen door goede ham. Het traditionele botersausje zit er voor mij niet in nu. Voor manlief en zoonlief heb ik een klontje roomboter gesmolten en bij de asperges geserveerd.

Tip: van de schillen en houtige onderkant kun je asperge soep maken. Hiervoor zal ik snel een recept plaatsen.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Detox, Detox recepten, Diner Tags: asperge, asperge recepten, asperges, detox diner, detox menu, detox proof, vis, zalm

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl