Weekmenu makkelijke recepten 207

Het is zaterdag en dat betekent een versweekmenu met recepten voor het hele gezin. Vorige week heb ik de eetplanning een weekje overgeslagen. De kids waren vrij en ik heb spontaan besloten om ook een paar dagen niet te werken. Als zelfstandig ondernemer heb je altijd wat te doen en is rust pakken soms best lastig. Het was fijn om even te rommelen in huis.

Wat eten we deze week? Check de eetplanning van deze week met een vega pastasaus, zoet zure kip, eenpans spaghetti met balletjes, zalige kip marinade en burrito’s met gehakt. Dit weekmenu is een goede weerspiegeling hoe onze planning voor het avondeten eruit kan zien.

Tip: bewaar je eigen weekmenu’s! Ook ik weet af en toe niet hoe de maaltijd planning eruit moet zien. Dan pak ik de lijstjes van de afgelopen maanden erbij en bekijk even welke recepten hierop staan. Zo kom ik vaak ook op inspiratie voor het avondeten.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en maaltijd planning meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu makkelijke recepten: 205

Maandag: linzen bolognese pasta

De basis voor de vegetarische bolognese saus is soffritto. Dit is langzaam gebakken ui, wortel en bleekselderij. Voor de bite worden linzen toegevoegd, voor een smakelijke vega saus.

Linzen bolognese pasta, een heerlijke vegetarische pasta saus

Dinsdag: zoet zure kip met ananas en rijst

Wat een topper is deze kip in zoet zure saus met ananas en rijst. Deze maaltijd staat makkelijk en snel op tafel.

Zoet zure kip met ananas en rijst.

Woensdag: eenpans spaghetti met balletjes

Jamie Oliver zag ik jaren van braadworst (saucijzen) balletjes draaien. Een vriendin tipte mij om deze balletjes te garen in de tomatensaus. Het vlees geeft zo zijn smaak af aan de saus, zodat je nauwelijks smaakmakers nodig hebt. Zorg voor goede blikken tomaat en maak er een lekkere eenpans spaghetti van.

Eenpans spaghetti met balletjes

Donderdag: snelle Oosterse kip marinade

Staat er een Aziatische maaltijd met kip en rijst op het programma? Marineer de kip met deze snelle marinade. Dit is zoveel lekkerder dan een kant en klare saus.

Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd

Vrijdag: burrito’s met gehakt en bonen

Deze wraps met gehakt maak ik al jaren. Alleen stond dit Mexicaanse recept nog niet op de blog. Nu kun jullie er ook van genieten. Het fijne aan dit recept is dat je geen pakjes of zakjes nodig hebt.

Burrito's met gehakt en bonen

Zaterdag: aioli met de staafmixer

Op zaterdag stop ik een lekker borrel recept in het weekmenu. Dit keer is staat er zelfgemaakte aioli op de planning. Gebruik deze saus met brood of rauwkost voor bij de borrel.

Aioli met de staafmixer

Zondag: pindakaas rijstrepen

Zondag is bakdag en dit keer staan er pindakaas rijstrepen op de planning. Met slechts 5 ingrediënten kun je deze snacks zelf maken.

Pindakaas rijstrepen uit het boek Pindakaas

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten, makkelijk en snel voor het hele gezin

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.