• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Groene asperges met zalm uit de oven

Groene asperges met zalm uit de oven

april 5, 2018 door Linda Reageer

Vandaag is het asperge seizoen officieel geopend! En dat vieren we met een passend recept. Ik houd van asperges, van de witte en groene. Al heb ik een lichte voorkeur voor de groene variant, deze heeft namelijk een kruidige smaak. Een van mijn favoriete bereidingen is roosteren. Kijk maar eens mee naar deze schaal vol met groene asperges met zalm en krieltjes uit de oven.

Naast de smaak zijn groene asperges ook makkelijk in gebruik. Je hoeft deze groente namelijk niet te schillen en alleen maar het houtige uiteinde er te snijden. Bij de witte asperges vergeet ik altijd wel ergens een stukje schil te verwijderen tot grote ergernis van manlief.

Ook groene asperges smaken perfect bij een stukje zalm. Met een half uitgeschreven lijstje met ingrediënten ging ik de keuken in. Op een of andere manier ben ik er slecht in om een recept helemaal van te voren te bedenken. Dit keer had ik bedacht om de zalmfilet op te rollen met een vulling ertussen. En ineens bedenk ik mij dan: neeh toch niet. Laten we eens een kruidenkorst maken. Dan is een goed gevulde voorraadkast zo fijn. Het liefst werk ik met panko, maar paneermeel of een gemalen witte boterham zonder korst kan ook. Zo’n kruidenkorst ziet er altijd goed uit en het is een werkje van niks.

Groene asperges met zalm uit de oven

Groene asperges met zalm uit de oven

recept voor 2 personen:

  • 400 gram krieltjes in de schil
  • 350 gram groene asperges
  • olijfolie
  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 25 gram panko (Japans broodkruim) – alternatief is paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram basilicum
  • rasp van een halve citroen en in plakjes
  • snufje peper en zout
  • flinke theelepel mosterd

Stappen om groene asperges met zalm uit de oven te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de krieltjes schoon en snijd ze in even grote stukken. Kook ze 5 minuten met een snufje zout. Giet af.
  3. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af en was ze. Neem een groot bakblik of ovenschaal. Leg de asperges en de krieltjes erin. Besprenkel met een beetje olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de kruidenkorst. Maal panko, teentje knoflook, citroenrasp, basilicum en een snufje peper en zout in de hakmolen van de staafmixer. Smeer de zalmfilets in met mosterd. Verdeel het broodkruim erover, druk aan en leg een plakje citroen erop.
  5. Haal de ovenschaal met de asperges en krieltjes uit de oven. Maak ruimte voor de zalm en zet nog 12 minuten in de oven.
  6. Serveer direct.

Tip: heb je nog Parmezaanse kaas in huis? Rasp dit dan eens over de geroosterde groene asperges.

Tip: wil je dit recept graag voor 4 personen maken? Bij mij past dit niet allemaal in de oven. Kook de krieltjes dan 10-15 minuten in de schil helemaal gaar en rooster alleen de groene asperges in de ovenschaal 15 minuten en zet de zalm er later nog 12 minuten bij.

Groene asperges met zalm uit de oven

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER Tags: asperges, groene asperges, krieltjes, oven, vis, zalm

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 197 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu makkelijke recepten 197 Weekmenu makkelijke recepten 197
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Kip tandoori maken, kip tandoori kruidenmix maak je makkelijk zelf. Kip Tandoori met rijst en sperziebonen
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? Ik heb weer een weekmenu met makkelijke recepten voor je klaargezet. Door het zalige weer van afgelopen week krijg ik helemaal zin in de lente en zomer tegelijk en dat kun je terug zien in de eetplanning van deze week.

Zo staat er een lente stamppot met bloemkool en rucola in het weekmenu. Met de kip siam waan je je even op vakantie in Thailand. We doen Mexico aan met de kip fajitas pasta en probeer ook de klassieke Italiaanse combinatie van tomaten, ricotta en spinazie eens uit.

Swipe naar rechts om de recepten te bekijken. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-197/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #stamppot #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.

Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

Swipe naar rechts voor de recepten.  Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-196/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #eenpansgerechten #stoofpot #stoofvlees
GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom h GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. 

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Trek gekregen in dit hapje? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/gevuld-stokbrood-met-gehakt-indonesisch/

#borrel #hapjes #hapje  #borreltijd #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #etenendrinken #eten #lekkereten #eetsmakelijk #makkelijkerecepten #recepten #stokbrood #borrelbrood #stuffedbaguette #baguette
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT