Salade met groene asperges en geitenkaas

Het logistieke drama van de Avondvierdaagse is hier in volle gang. Om op tijd te zijn voor de start, dienen wij elke dag om 17:00 uur aan de keukentafel te zitten. Dit houd ook in dat ik om 16:30 uur achter de potten en pannen sta… Het fijne aan deze maaltijdsalade is dat je binnen 20 minuten een voedzame maaltijd neerzet, zonder te koken! Vandaag dan ook een lichte maaltijd salade metgroene asperges en geitenkaas.

De basis van de salade bestaat uit groene asperges. Bij de boekpresentatie van Uit Pauline’s Keuken heb ik ooit een salade met geschaafde rauwe groene asperges gegeten. Echt te gek! Nu lukt het schaven van de asperges mij niet zo goed. Als alternatief snijd ik de rauwe asperges in dunne plakjes. Net zo lekker eigenlijk. De groene asperges smaken zalig in combinatie met de linzen, geitenkaas en goede dressing.

Samen met Lucie heb ik gesmuld van deze salade. Lucie, wie is dit nu weer? Het wordt hoog tijd dat ik deze leuke dame aan jullie voorstel. Lucie is fotografe en zij zet een gedeelte van mijn recepten op de foto. We kennen elkaar via een wederzijdse vriendin. We hebben nu twee kookdagen gehad, waarbij ik alle gerechten voorbereid en we op één dag 8 recepten fotograferen.

Dit is een stuk efficiënter dan mijn vorige hap snap beleid. En nog veel belangrijker, ik word er heel blij van. Het is zo leuk om met iemand samen te werken. We zijn nog wel een beetje aan het zoeken naar mijn stijl. Maar ik heb alle vertrouwen dat dit goed gaan komen. Binnenkort vertel ik jullie er meer over.

Een lichte maaltijd salade met groene asperges en geitenkaas. Binnen 20 minuten zet je een voedzame maaltijd op tafel zonder te koken!

Salade met groene asperges en geitenkaas

recept voor 4 personen:

  • 500 gram groene asperges
  • 310 gram linzen (groot blik)
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram rucola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • voor erbij: eventueel stokbrood of couscous

Stappen om een salade met groene asperges en geitenkaas te maken:

  1. Was de groene asperges. Verwijder het houtige uiteinde. Snijd in klein stukjes van 0,5 cm en bewaar de kopjes apart.
  2. Spoel de linzen af.
  3. Snijd de geitenkaas in stukjes.
  4. Neem een grote schaal en leg de rucola erop. Vervolgens de linzen en de asperge stukjes op de schaal. Strooi de asperge kopjes en stukjes geitenkaas erover.
  5. Maak de dressing van olijfolie, citroensap, mosterd en honing. Giet over de salade met groene asperges en geitenkaas. Serveer direct.

Een lichte maaltijd salade met groene asperges en geitenkaas. Binnen 20 minuten zet je een voedzame maaltijd op tafel zonder te koken!

Recept Linda & fotografie Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.