• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Geroosterde rabarber met kokos

Geroosterde rabarber met kokos

mei 28, 2017 door Linda Reageer

Waar denk je aan bij rabarber? Aan dat schaaltje zure smurrie bij oma vroeger? Oh nee hè. Ik heb rabarber sinds een paar jaar helemaal weer ontdekt. Mijn kids zijn gek hier op een rabarber compote. En uit de oven is de rabarber nog lekkerder met een beetje sinaasappelsap, kaneel en eventueel nog een druppeltje honing. Erbovenop maak ik dit keer een soort van kokosmakron. Zo combineer je de fris zure smaak met een zoetje. Echt de geroosterde rabarber met kokos wil je eens proberen.

Mijn experimentje vond ik zo geslaagd dat ik beide bakjes alleen heb opgegeten. Niet verder vertellen hoor. Zowel koud als warm zijn ze lekker. Al heb ik een lichtje voorkeur voor de warme versie. En die laag met kokos erboven is echt te gek. Binnenkort ook maar eens een recept voor kokosmakronen online zetten. Geroosterde rabarber met kokos

Geroosterde rabarber met kokos

recept voor 4 personen

  • 2 flinke rabarber stengels
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • olijfolie /bakspray om in te vetten
  • 2 eiwitten
  • 60 gram kokos
  • 2 eetlepels honing
  • extra nodig: 4 ovenvaste schaaltjes

Stappen om geroosterde rabarber met kokos te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de onderkant van de rabarber eraf en snijd in stukjes van 0.5 cm. Knijp een halve sinaasappel over de rabarber uit en strooi de kaneel erover. Meng goed door elkaar.
  3. Vet de ovenschaaltjes in. Leg de rabarber op de bodem.
  4. Splits de eieren. Meng de eiwitten met de kokos en de honing en verdeel over de 4 schaaltjes.
  5. Zet 20 minuten in de oven.

Tip: ben je een zoetekauw dan kun je ook over de rabarber een beetje honing doen.

Geroosterde rabarber met kokos

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Dessert Tags: kokos, rabarber

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl