Waar denk je aan bij rabarber? Aan dat schaaltje zure smurrie bij oma vroeger? Oh nee hè. Ik heb rabarber sinds een paar jaar helemaal weer ontdekt. Mijn kids zijn gek hier op een rabarber compote. En uit de oven is de rabarber nog lekkerder met een beetje sinaasappelsap, kaneel en eventueel nog een druppeltje honing. Erbovenop maak ik dit keer een soort van kokosmakron. Zo combineer je de fris zure smaak met een zoetje. Echt de geroosterde rabarber met kokos wil je eens proberen.
Mijn experimentje vond ik zo geslaagd dat ik beide bakjes alleen heb opgegeten. Niet verder vertellen hoor. Zowel koud als warm zijn ze lekker. Al heb ik een lichtje voorkeur voor de warme versie. En die laag met kokos erboven is echt te gek. Binnenkort ook maar eens een recept voor kokosmakronen online zetten.
Geroosterde rabarber met kokos
Ingrediënten
- 2 flinke rabarber stengels
- 1/2 sinaasappel
- 1 theelepel kaneel
- olijfolie /bakspray om in te vetten
- 2 eiwitten
- 60 gram kokos
- 2 eetlepels honing
Extra nodig
- 4 ovenvaste schaaltjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de onderkant van de rabarber eraf en snijd in stukjes van 0.5 cm. Knijp een halve sinaasappel over de rabarber uit en strooi de kaneel erover. Meng goed door elkaar.
- Vet de ovenschaaltjes in. Leg de rabarber op de bodem.
- Splits de eieren. Meng de eiwitten met de kokos en de honing en verdeel over de 4 schaaltjes.
- Zet 20 minuten in de oven.
Linda’s Tips
- Tip: ben je een zoetekauw dan kun je ook over de rabarber een beetje honing doen.