Nog geen beoordelingen

Bietensalade met geitenkaas en spinazie

Vandaag heb ik een super lekker lunchrecept voor je. Het is echt heel makkelijk om te maken en zo smaakvol. Denk je dat een lunchsalade maken veel tijd kost? Nee hoor, echt niet! Binnen 10 minuten heb je deze bietensalade met geitenkaas en spinazie in elkaar gedraaid en je kunt er 2 (werk) dagen van genieten. Klinkt goed toch?

Nog leuker, van de bietensalade heb ik een toffe video gemaakt! Samen met mijn collega’s Francesca, Leonie, Jennie en Saskia heb ik de laatste tijd oergezellige Zoom-dates gehad. Tijdens één van onze online afspraken bespraken we onze lunchgewoontes. Om mij goed en energiek te voelen, maak ik vaak salades. Bij PLUS heb ik online de boodschappen besteld. Vervolgens ben ik de keuken ingedoken en ondertussen geef ik lekker veel tips. Ik ben heel benieuwd wat de dames van mijn salade vinden. Kijk je mee?

YouTube video

Met een goede voorbereiding kun je elke dag snel en makkelijk een groot deel van de dagelijkse hoeveelheid benodigde groenten binnen krijgen tijdens het middageten. Elke zondag en woensdag maak ik voor twee dagen mijn lunch klaar. Tijdens een thuiswerkdag kan ik direct een voedzame lunch uit de koelkast pakken Naast een salade maak ik in de winter maanden ook graag een eenvoudige soep. Voor de groente voor mijn lunch laat ik mij inspireren door de groente afdeling van mijn PLUS. Meestal kijk ik even bij de aanbiedingen of maak een keuze uit één van de Laagblijvers. PLUS helpt jou als consument om gezondere keuzes te maken door veel groente en fruit blijvend in prijs te verlagen. Dat maakt gezond eten betaalbaar.

Bietensalade met geitenkaas en spinazie, lunchsalade met spinazie, rode bieten salade met geitenkaas, geitenkaas salade met walnoten en rode bieten en spinazie

De spinazie en de peer uit mijn bietensalade zijn ook Laagblijvers. Voor de snelheid maak ik natuurlijk gebruik van voorgekookte bieten. Ik heb eigenlijk altijd wel een krimp rode bieten in de koelkast liggen. Deze groente behoort tot mijn favorieten ingrediënten voor in een salade, zoals in deze rode bietensalade met feta of een bietensalade met makreel.

Met een boterham bij de lunch is natuurlijk niets mis. Een tip: kies een vezelrijke variant, die bevordert de stoelgang. Op het broodschap bij PLUS en op de broodverpakkingen vind je een Vezelmeter. Zo kun je in één oogopslag zien hoeveel vezels het brood bevat. Op deze manier helpt PLUS ons om een bewustere keuze te maken. Maak een feestje van je lunch door je brood te beleggen met groente of zelfgemaakt broodbeleg. Of kijk naar het recept van Leonie brood met hummus en gegrilde groente.

Bietensalade met geitenkaas en spinazie, lunchsalade met spinazie, rode bieten salade met geitenkaas, geitenkaas salade met walnoten en rode bieten en spinazie

Zo zie je maar weer dat je met kleine stapjes je eetpatroon gezonder kunt maken. Hier ben ik zelf de afgelopen maanden ook mee bezig geweest. Naast meer groente eten, drink ik meer water, snack ik minder tussendoor en wandel ik mij suf. Dit is allemaal makkelijk vol te houden en inmiddels voel ik mij zoveel energieker, zonder al te veel moeite. Echt fijn!

Bietensalade met geitenkaas en spinazie

Ingrediënten

Aantal personen2 porties
 • 500 gram voorgekookte bieten (krimp)
 • 100 gram spinazie
 • 1 rijpe conference peer
 • 100 gram zachte geitenkaas*
 • 30 gram walnoten
 • citroensap (tegen het eventueel verkleuren van de peer)

Dressing

 • 1,5 eetlepel olijfolie
 • klein theelepeltje mosterd
 • flinke theelepel honing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Snijd de rode bieten in blokjes.
 • Hak de spinazie grof.
 • Snijd de peer doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verkruimel de geitenkaas met je handen. Besprenkel de peer eventueel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
 • Hak de walnoten grof.
 • Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en honing. Proef of de dressing goed op smaak is en voeg eventueel nog een beetje mosterd of honing toe.
 • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen.
 • Leg de gesneden bieten aan één zijde, vervolgens de spinazie en peer. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover. (liever niet op de bieten, want dan wordt de geitenkaas rood en de walnoten zacht)
 • Doe de dressing in twee kleine potjes en zet deze bij de lunchsalade.
 • Sluit de bakken af en zet de bietensalade in de koelkast. Je kunt de voorbereide lunch twee dagen bewaren in de koelkast. Pas tijdens de lunch hussel je alle ingrediënten en dressing door elkaar, zodat de salade lekker vers blijft.

Linda’s Tips

 • Tip: maak van het restant van de spinazie een goedgevulde omelet voor de lunch.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.