Officieel is het aspergeseizoen voorbij. Toch kan ik het niet laten om een laatste asperge recept met jullie te delen. Juist nu het mooie weer er aan komt, is deze groente ook ideaal op de barbecue. Groenten worden nogal eens vergeten, terwijl courgette, maïskolven, paprika en aubergine fantastisch smaken van de grill. Ook lekker snel want de asperges hoeven niet geschild te worden.
De inspiratie voor dit gerecht komt uit Thuis bij Jamie (Oliver). In dit boek laat hij per seizoen zien welke groente je in een eigen moestuin kunt telen. Geweldig zoals hij met een mand door zijn tuin loopt en links en rechts groente, fruit en kruiden plukt om er vervolgens mee te koken. Wij hebben zelf al jaren een mini-moestuin die elk jaar iets groter wordt. Nu heb ik zelfs een eigen kruidenbak en hier loop ik dagelijks langs om iets vanaf te knippen en in een gerecht te verwerken. Maar goed, ik dwaal even af.
De gegrilde groene asperges worden op smaak gebracht door citroen, Parmezaanse kaas en een goede olijfolie. Dit zorgt voor een zomerse smaaksensatie. Zet de barbeque maar aan!
Wat heb je nodig:
- 350 gram groene asperges
- 1 eetlepel vers citroensap
- 3 eetlepels (basilicum) olijfolie
- 2 theelepels citroenrasp
- snufje zeezout
- geraspte Parmezaanse kaas
Hoe maak je het klaar?
- Verwarm een droge (voeg geen olijfolie toe) grill pan. Verwijder de houtige uiteinde van de asperges. Grill om en om in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie.
- Leg de asperges op een bord. Besprenkel met de dressing en de citroenrasp. Voeg naar smaak zeezout en Parmezaanse kaas toe.
Tip: de bereiding op de barbecue is hetzelfde als in de grillpan. Blijf erbij staan want je wilt niet dat de asperges verbranden.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Geef een reactie