Nog geen beoordelingen

Gegrilde groene asperges

Gegrilde groene asperges is een ideaal bijgerecht. Officieel is het aspergeseizoen voorbij. Toch kan ik het niet laten om een laatste asperge recept met jullie te delen. Juist nu het mooie weer er aan komt, kun je groene asperges grillen op de barbecue. Groenten worden nogal eens vergeten, terwijl courgette, maïskolven, paprika en aubergine fantastisch smaken van de grill. Ook lekker snel want de groene asperges hoeven niet geschild te worden.

De inspiratie voor groene asperges grillen komt uit Thuis bij Jamie (Oliver). In dit boek laat hij per seizoen zien welke groente je in een eigen moestuin kunt telen. Geweldig zoals hij met een mand door zijn tuin loopt en links en rechts groente, fruit en kruiden plukt om er vervolgens mee te koken. Wij hebben zelf al jaren een mini-moestuin die elk jaar iets groter wordt. Nu heb ik zelfs een eigen kruidenbak en hier loop ik dagelijks langs om iets vanaf te knippen en in een gerecht te verwerken. Maar goed, ik dwaal even af.

Groene asperges grillen op de barbecue of pan

De gegrilde groene asperges worden op smaak gebracht door citroen, Parmezaanse kaas en een goede olijfolie. Dit zorgt voor een zomerse smaaksensatie. Zet de barbecue maar aan! Natuurlijk kun je de groene asperges grillen in een grill pan of koekenpan. Kijk wat bij je past.

Groene asperges grillen

Gegrilde groene asperges

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 350 gram groene asperges
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 3 eetlepels basilicum olijfolie
  • 2 theelepels citroenrasp
  • snufje zeezout
  • geraspte Parmezaanse kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm een droge (voeg geen olijfolie toe) grill pan. Verwijder de houtige uiteinde van de asperges. Grill om en om in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  • Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie.
  • Leg de gegrilde groene asperges op een bord. Besprenkel met de dressing en de citroenrasp. Voeg naar smaak zeezout en Parmezaanse kaas toe.

Linda’s Tips

  • Tip: de bereiding op de barbecue is hetzelfde als in de grillpan. Blijf erbij staan want je wilt niet dat de asperges verbranden.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Groene asperges grillen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.