5 uit 2 beoordelingen
bereiding 15 minuten
koelen 3 uur

Gazpacho

Gazpacho, voor op een warme dag of als onderdeel van een tapas avond. Deze Spaanse koude tomatensoep is een echt makkelijk recept. Alle ingrediënten mogen de blender in en klaar is het gerecht. Zet de soep in de koelkast, zodat je het ijskoud kunt serveren.

Gazpacho maken

Gazpacho maken

Gazpacho is een koude soep gemaakt van goede tomaten, komkommer, ui, knoflook, azijn en olijfolie. In de supermarkt kun je zelfs kant-en-klare pakken vinden. Zelf gazpacho maken is zo gedaan en het loopje naar de winkel kan niet op tegen de zelfgemaakte smaak.

Gazpacho

Koude soep, het blijft raar klinken. Toch is dat de manier waarop gazpacho in Spanje wordt gegeten. Op een warme dag is een glaasje soep echt zalig. De koude tomatensoep stilt de honger, is een dorstlesser en geeft je een boost aan vitaminen en mineralen.

Serveer de soep in een (wijn) glas of kommetje. Je kunt de soep drinken of met een lepeltje eten.

Gazpacho, klaar binnen 5 minuten

Gazpacho

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 witte boterhammen
  • 500 gram rijpe tomaten (roma), in stukken
  • 1 komkommer, in stukken
  • 1 puntpaprika, in stukken zonder zaadlijsten
  • 1 rode ui, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • snuf peper naar smaak
  • snuf zout naar smaak

Optioneel

  • basilicum blaadjes

Extra nodig

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Week het brood 10 minuten in een klein beetje water.
  • Houd een beetje groente achter voor het serveren. Voeg het geweekte brood, de rest van de grof gesneden tomaten, komkommer, paprika, ui, knoflook toe aan de blender. Voeg de olijfolie en azijn toe en maal tot een egale massa.
  • Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Laat vervolgens 3 uur koelen in de koelkast. Snijd de achtergehouden groenten fijn en serveer dit met de basilicum en een paar druppel olijfolie op de soep.

Linda’s Tips

  • Het recept is voor 4 personen. De gazpacho is ook geschikt voor 6 personen indien je kleine glaasjes van 175 ml gebruikt, zoals op de foto.   

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.