• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Amuse avocado met zalm

amuse avocado met zalm

april 15, 2014 door Linda 7 Reacties

Mijn amuse avocado met zalm en geitenkaas is een makkelijk hapje, dat scoort bij elk diner. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Deze amuse is stiekem ook nog eens gezond, door de avocado, zalm en geitenkaas.

Een paar maanden geleden plaatste ik ook al een Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Een topper waar ik veel reacties en foto’s van ontvangen heb. Hierdoor raakte ik geïnspireerd om een nieuw glaasje te bedenken. Dit gerecht is zo’n 4 uur van te voren voor te bereiden. Avocado verkleurt snel, dus bewaar de mousse in de koelkast met rauwe ui erover. Dat houdt het verkleuren tegen.

Amuse avocado met zalm

recept voor 4 – 6 personen

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • sap van 1 limoen of citroen
  • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • 100 gram gerookte zalm
  • 150 gram zachte geitenkaas (kuipje)
  • optioneel: verse basilicum of bieslook
  • extra nodig: glaasjes

Stappen om een amuse avocado met zalm te maken:

  1. Snijd de avocado’s door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit.
  2. Snijd de rode ui in stukjes en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  3. Doe alles in de staafmixer, voeg het sap van de limoen toe en pureer fijn. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Snijd de zalm in snippers. Maak de geitenkaas los met een vork.
  5. Nu is het tijd om de glaasjes te vullen. De mousse krijg je netjes in een glaasje met een spuitzak. Of maak er 1 zelf met een boterhamzakje. Vul het zakje met de avocadomousse. Knijp alle inhoud naar 1 kant toe en sluit af. Knip in het hoekje een klein puntje af. Knijp voorzichtig een hoeveelheid in het glas. Maak een 2e laag door 1 flinke eetlepel geitenkaas erop te scheppen. Bovenop komt 1 eetlepel zalmsnipper.  Garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Amuse avocado met zalm en geitenkaas

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Detox, Detox recepten, Diner, Kerst, Pasen Tags: amuse, amuse in een glaasje, avocado, avocado recepten, geitenkaas, geitenkaas recepten, hapje, zalm, zalm recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Alexandra zegt

    mei 8, 2015 om 7:34 pm

    Is de geitenkaas ook te vervangen door een andere kaas? Ik hou namelijk absoluut niet van geitenkaas :-)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 9, 2015 om 8:37 am

      Probeer eens feta.

      Beantwoorden
  2. Kitty Kieft zegt

    juni 20, 2018 om 2:25 pm

    Linda, We willen de amuse maken, maar welke zachte geitenkaas in een kuipje bedoel je.
    Bij voorbaat dank.
    Kitty

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 22, 2018 om 3:15 pm

      Van bijvoorbeeld Cha­vroux Frais

      Beantwoorden
  3. Antoinette zegt

    augustus 4, 2018 om 9:24 am

    Kan ik de avocadomousen een dag van te voren maken of gaat deze dan erg verkleuren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 13, 2018 om 9:14 am

      Hi Antoinette, ik zou de mousse niet een dag van te voren maken. Maar een uur of 4. Dek dan de mousse in zijn geheel af met plakjes rauwe ui. Je zal zien dat de mousse dan niet meer verkleurd. Vervolgens kun je ter plekke het gerechtje afmaken. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Wilma zegt

    december 18, 2021 om 6:25 pm

    Linda, zou bij dit recept ook ham kunnen gebruiken? Mijn manlief houd niet van vis.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl