Mijn amuse avocado met zalm en geitenkaas is een makkelijk hapje, dat scoort bij elk diner. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Deze amuse is stiekem ook nog eens gezond, door de avocado, zalm en geitenkaas.
Een paar maanden geleden plaatste ik ook al een Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Een topper waar ik veel reacties en foto’s van ontvangen heb. Hierdoor raakte ik geïnspireerd om een nieuw glaasje te bedenken. Dit gerecht is zo’n 4 uur van te voren voor te bereiden. Avocado verkleurt snel, dus bewaar de mousse in de koelkast met rauwe ui erover. Dat houdt het verkleuren tegen.
Amuse avocado met zalm
recept voor 4 – 6 personen
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- sap van 1 limoen of citroen
- vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
- 100 gram gerookte zalm
- 150 gram zachte geitenkaas (kuipje)
- optioneel: verse basilicum of bieslook
- extra nodig: glaasjes
Stappen om een amuse avocado met zalm te maken:
- Snijd de avocado’s door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit.
- Snijd de rode ui in stukjes en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
- Doe alles in de staafmixer, voeg het sap van de limoen toe en pureer fijn. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Snijd de zalm in snippers. Maak de geitenkaas los met een vork.
- Nu is het tijd om de glaasjes te vullen. De mousse krijg je netjes in een glaasje met een spuitzak. Of maak er 1 zelf met een boterhamzakje. Vul het zakje met de avocadomousse. Knijp alle inhoud naar 1 kant toe en sluit af. Knip in het hoekje een klein puntje af. Knijp voorzichtig een hoeveelheid in het glas. Maak een 2e laag door 1 flinke eetlepel geitenkaas erop te scheppen. Bovenop komt 1 eetlepel zalmsnipper. Garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Is de geitenkaas ook te vervangen door een andere kaas? Ik hou namelijk absoluut niet van geitenkaas :-)
Probeer eens feta.
Linda, We willen de amuse maken, maar welke zachte geitenkaas in een kuipje bedoel je.
Bij voorbaat dank.
Kitty
Van bijvoorbeeld Chavroux Frais
Kan ik de avocadomousen een dag van te voren maken of gaat deze dan erg verkleuren?
Hi Antoinette, ik zou de mousse niet een dag van te voren maken. Maar een uur of 4. Dek dan de mousse in zijn geheel af met plakjes rauwe ui. Je zal zien dat de mousse dan niet meer verkleurd. Vervolgens kun je ter plekke het gerechtje afmaken. Gr. Linda
Linda, zou bij dit recept ook ham kunnen gebruiken? Mijn manlief houd niet van vis.