• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Amuse avocado met zalm

amuse avocado met zalm

april 15, 2014 door Linda 6 Reacties

Mijn amuse avocado met zalm en geitenkaas is een makkelijk hapje, dat scoort bij elk diner. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Deze amuse is stiekem ook nog eens gezond, door de avocado, zalm en geitenkaas.

Een paar maanden geleden plaatste ik ook al een Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Een topper waar ik veel reacties en foto’s van ontvangen heb. Hierdoor raakte ik geïnspireerd om een nieuw glaasje te bedenken. Dit gerecht is zo’n 4 uur van te voren voor te bereiden. Avocado verkleurt snel, dus bewaar de mousse in de koelkast met rauwe ui erover. Dat houdt het verkleuren tegen.

Amuse avocado met zalm

recept voor 4 – 6 personen

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • sap van 1 limoen of citroen
  • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • 100 gram gerookte zalm
  • 150 gram zachte geitenkaas (kuipje)
  • optioneel: verse basilicum of bieslook
  • extra nodig: glaasjes

Stappen om een amuse avocado met zalm te maken:

  1. Snijd de avocado’s door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit.
  2. Snijd de rode ui in stukjes en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  3. Doe alles in de staafmixer, voeg het sap van de limoen toe en pureer fijn. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Snijd de zalm in snippers. Maak de geitenkaas los met een vork.
  5. Nu is het tijd om de glaasjes te vullen. De mousse krijg je netjes in een glaasje met een spuitzak. Of maak er 1 zelf met een boterhamzakje. Vul het zakje met de avocadomousse. Knijp alle inhoud naar 1 kant toe en sluit af. Knip in het hoekje een klein puntje af. Knijp voorzichtig een hoeveelheid in het glas. Maak een 2e laag door 1 flinke eetlepel geitenkaas erop te scheppen. Bovenop komt 1 eetlepel zalmsnipper.  Garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.

Tip: kijk hier voor een instructie met foto’s hoe je zelf een spuitzak kan maken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Amuse avocado met zalm en geitenkaas

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, KERST, PASEN Tags: amuse, amuse in een glaasje, avocado, avocado recepten, geitenkaas, geitenkaas recepten, hapje, zalm, zalm recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Alexandra zegt

    mei 8, 2015 om 7:34 pm

    Is de geitenkaas ook te vervangen door een andere kaas? Ik hou namelijk absoluut niet van geitenkaas 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 9, 2015 om 8:37 am

      Probeer eens feta.

      Beantwoorden
  2. Kitty Kieft zegt

    juni 20, 2018 om 2:25 pm

    Linda, We willen de amuse maken, maar welke zachte geitenkaas in een kuipje bedoel je.
    Bij voorbaat dank.
    Kitty

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 22, 2018 om 3:15 pm

      Van bijvoorbeeld Cha­vroux Frais

      Beantwoorden
  3. Antoinette zegt

    augustus 4, 2018 om 9:24 am

    Kan ik de avocadomousen een dag van te voren maken of gaat deze dan erg verkleuren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 13, 2018 om 9:14 am

      Hi Antoinette, ik zou de mousse niet een dag van te voren maken. Maar een uur of 4. Dek dan de mousse in zijn geheel af met plakjes rauwe ui. Je zal zien dat de mousse dan niet meer verkleurd. Vervolgens kun je ter plekke het gerechtje afmaken. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.