5 uit 1 beoordeling
bereiding 15 minuten

Garnalencocktail met avocado

Een garnalencocktail is het klassieke voorgerecht met kerst. Dit is begrijpelijk want het is lekker, makkelijk om te maken en in een handomdraai op tafel. De presentatie in een champagnecoupe maakt deze garnalencocktail met avocado extra feestelijk.

In dit garnalencocktail recept worden basis ingrediënten gecombineerd met een luxe product zoals Hollandse garnalen. Door de garnalencocktail als amuse hapje te serveren wordt het een betaalbare kerst voor iedereen.

Garnalencocktail met avocado

Aziatische garnalencocktail met avocado

Deze garnalencocktail met avocado is net even anders. De saus maak je met mayonaise, sojasaus en wasabi voor een heerlijke Aziatische touch. De bodem van de champagne coupes vul je met knapperige sla en komkommer plakjes. On top strooi je zwart sesamzaad.

Garnalencocktail met avocado

De garnalencocktail recept kun je tot 4 uur van te voren voorbereiden. Besprenkel de avocado dan wel met citroensap om verkleuring tegen te komen. Voor de liefhebbers van Hollandse garnalen heb ik nog twee recepten. De bladerdeegring met garnalen gooit hoge ogen. Deze amuse met Hollande garnalen in een champagneglas is al jaren favoriet op de site.

Garnalencocktail met avocado

Garnalencocktail met avocado

Ingrediënten

4 personen
  • 2 snoepkomkommers, in plakjes
  • 1 baby romaine sla (Little Gem), fijngesneden
  • 1 eetrijpe avocado's, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels (Japanse) mayonaise
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 mespuntjes wasabi
  • 50 gram Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad

Optioneel

  • citroensap (verkleuring avocado tegen te gaan)

Extra nodig

  • 4 champagnecoupes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een garnalencocktail met avocado?

  • Verdeel de sla, komkommer en avocado over de glazen.
  • Verdeel de Hollandse garnalen erover.
  • Maak een dressing van de mayonaise, sojasaus en 2 mespuntjes wasabi tot een dressing. Doe het mengsel in een boterhamzakje, knoop dicht en duw de dressing naar een hoekje van het zakje. Knip een klein hoekje eraf en spuit kleine toefjes in de glazen.
  • Strooi het sesamzaad erover.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.