3 uit 4 beoordelingen

Amuse rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes

Oh yes, het is zover. Het eerste gerechtje uit mijn kerstmenu voor dit jaar: een amuse rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes. Ik ben gek op kleine lichte hapjes bomvol smaak. Een amuse past hier perfect bij.

Amuse rucola salade

Eigenlijk is er helemaal niks spannend aan dit kerstrecept. Door het hapje in een klein glaasje te serveren, ziet deze amuse er direct feestelijk uit. Deze salade is een variatie op de salade caprese. Een lekker fris hapje van rucola, mozzarella, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Als smaakmaker giet ik er een klein beetje crema di balsamico over, te vinden bij het olijfolie en azijn schap. Je kunt ook zelfgemaakte pesto gebruiken.

Amuse rucola salade

Om alvast een voorproefje te geven, deel ik direct het complete menu. De trend van dit jaar is dat gerechten lekker en niet te ingewikkeld moeten zijn. En ook niet onbelangrijk, te maken in een standaard keuken zonder allerlei hightech apparatuur. Niemand heeft zin om met kerst uren in de keuken te staan, dan doen wij dan ook niet deze kerst. Kortom, ik kies voor een lekker en makkelijk kerstmenu met recepten die goed van te voren klaar te maken zijn. Een Happy Healthy Christmas!

Amuse rucola salade

Kerstmenu

Hapje: amuse rucola salade met mozzarella & cherrytomaatjes

Voor: hartige taartjes met pompoen, geitenkaas, walnoot & rode ui

Hoofd: hele dorade uit de oven met verse kruiden

Bijgerecht: geroosterde groenten

Bijgerecht: zoete aardappelpuree

Toet: pavlova met fruit en chocolade

Hebben jullie al bij Reny gekeken vandaag? Wij zijn eensgezind. Ook zij heeft een amuse in een glaasje en dat was geen afgesproken werk! Kijk ook snel even hoe haar kerstdiner eruit ziet.

Amuse rucola salade

Amuse rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes

Ingrediënten

4 personen
  • flinke pluk rucola zak à 75 gram
  • 4 bolletjes mozzarella mini
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels crema di balsamico of optioneel verse pesto

Extra nodig

  • 4 mooie glaasjes (Xenos of gebruik plastic desposables)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je amuse rucola salade?

  • Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.
  • Snijd de mozzarella bolletjes en cherry tomaatjes doormidden.
  • Doe een plukje rucola in de glaasjes. Verdeel de mozzarella en tomaat erover.
  • Strooi de pijnboompitten erover en giet er een beetje crema di balsamico over of eventueel zelfgemaakte pesto.

Linda’s Tips

  • Tip: de salade kan je ook serveren als voorgerecht. Verdubbel de ingrediënten omdat het anders te weinig is.
  • Tip: bereid dit gerechtje tot en met stap 3 voor. Vlak voor het serveren strooi je de pijnboompitten en smaakmaker erover.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.