• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

november 22, 2019 door Linda Reageer

Samenwerking. Dit jaar ben ik lekker vroeg met mijn eerste kerstrecept en dat is met een bijzondere reden. Geen zorgen deze feestdagen, want we gaan een compleet kerstmenu proefkoken. Zie het als een generale repetitie, zodat je straks met kerst relaxed aan tafel zit. Lees snel verder, want het proefkoken gaan we samen doen!

Doe je ook mee? Meld je aan voor het PLUS proefkook kerstmenu !

Goed eten, daar houd ik van. Samen met PLUS supermarkt ga ik iets heel speciaals doen. Dit jaar heb je geen stress meer met kerst, want we gaan 14 december a.s. met elkaar een kerstdiner proefkoken, tijdens een speciale live uitzending van RTL Koffietijd. Hoe tof is dat? In de studio gaan de vaste Koffietijd Chefs een heerlijk kerstmenu bereiden, wat jij thuis tegelijk mee kunt koken. Ik ben ook in de studio aanwezig om je te helpen met vragen en opmerkingen. Deze kan je tijdens de uitzending insturen via de social media kanalen van Koffietijd.

Doe je ook mee met proefkoken? Meld je snel aan via deze link. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. Deze fans krijgen een PLUS waardebon en een boodschappenlijstje thuisgestuurd voor alle ingrediënten. Tijdens de uitzending kook je vanuit je eigen keuken mee.

Proefkoken doe ik zelf al jaren voor een belangrijk etentje of de eetclub van vroeger. Manlief en ik staan graag gezellig samen in de keuken om de bereiding van een gerecht te bepalen, de smaak te finetunen en de presentatie te bedenken. Het proefkoken zorgt niet alleen voor rust met kerst, maar voegt ook een extra  moment gezelligheid aan tafel met het gezin toe.

Mislukt recept

Zoals jullie weten mislukt er regelmatig iets bij mij in de keuken. Normaal is dit niet zo’n probleem, maar met kerst zit ik hier absoluut niet op te wachten. Bij mijn kerstrecept van vorig jaar, ging de bereiding van de varkenshaas in bladerdeeg compleet mis. Het bladerdeeg was niet gaar. Bij de tweede keer heb ik de champignon roomsaus naast het pakketje geserveerd in plaats van erin :).

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Het eerste recept voor mijn kerstmenu dit jaar is dit heerlijke hapje met Hollandse garnalen. Op twee fronten ging dit recept mis, zowel de smaak als de presentatie klopte niet. Bovenstaand zie je een foto van de eerste keer met rivierkreeftjes. Met kerst wil ik goed eten en het moet er mooi uitzien. De presentatie was niet feestelijk genoeg. De eyecatcher van de amuse (rivierkreeft), was vermengd met mayonaise en niet zichtbaar in het glaasje. On top zat een crunch van kroepoek dat het hapje een bleke uitstraling gaf.

Het proefkoken is niet alleen handig om de bereiding testen, maar ook de smaak en uitstraling. Zodra het eten er mooi uitziet, smaakt het direct ook lekkerder. Het amuse glaasje is vervangen door een champagneglas. De avocado mousse is met een zelfgemaakte spuitzak met aandacht in het glas gespoten. De volgorde van de laagjes is aangepast en de walnotencrunch vervangt de kroepoek. Daarbij vond ik de Hollandse garnalen beter passen bij kerst. Kijk eens naar het verschil. Over dit recept maak ik mij deze kerst geen zorgen meer, dankzij de proefkooksessie. En mijn gezin? Die hebben alvast een heerlijk kerstrecept op.

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Met deze amuse hoop ik je alvast op een idee gebracht te hebben voor het kerstmenu. Ben jij al uit je kerstmenu? Download de PLUS app voor meer inspiratie tijdens de feestdagen en maak kans op mooie prijzen, of check mijn verzameling kerstrecepten.

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

recept voor 4 personen:

  • 2 rijpe avocado’s
  • rode peper
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1/2 Granny Smit appel
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 walnoten
  • 2 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 100 gram Hollandse garnalen (MSC)
  • 4 sprietjes bieslook
  • peper en zeezout zout naar smaak
  • extra nodig: 4 champagne glazen, spuitzak of diepvrieszakjes

Stappen om een amuse Hollandse garnalen in een glaasje te maken:

1e laag

1. Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd 2 cm van de rode peper af en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Rol de limoen met je handpalm over het aanrecht. Dit zorgt ervoor dat er veel meer sap uit je limoen komt. Rasp de limoen en houd apart. Pers de vrucht uit. Hak de knoflooktenen grof. Maal de avocado, rode peper, 2 theelepels limoensap en de knoflook tot een egale massa met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Zet koel tot gebruik.

2e laag

2. Snijd het sjalotje fijn. Voor de amuse heb je genoeg aan twee eetlepels gesneden sjalot. Verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in blokjes van 0,5 cm bij 0,5 cm. Meng de roomkaas met de crème fraîche, sjalot en de appel. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

3e laag

3. Rooster de walnoten 5 minuten in een droge koekenpan goudbruin. Laat even afkoelen. Hak de noten grof met een snufje vers gemalen zeezout. Meng de mayonaise met 2 theelepels limoensap en 1/2 theelepel limoenrasp.

Opmaak van de amuse met Hollandse garnalen:

Vul een spuitzak of een diepvrieszakje met de avocado mousse. Duw de inhoud van het zakje naar één van de punten toe en maak het met een draaiende beweging dicht. Zorg ervoor dat alle lucht uit het zakje geperst wordt, want achtergebleven luchtbellen gaan “sputteren” tijdens het spuiten. Knip een klein hoekje uit. Spuit de avocado mousse voorzichtig in de champagneglazen. Neem een lange koffie- of ijslepel voor de tweede laag. Houd het glas schuin en schep het appelmengsel in de flûte. Sluit de amuse af met de Hollandse garnalen. Gebruik hiervoor wederom een lange lepel. Maak met een diepvrieszakje een mini spuitje van de limoen mayonaise. Spuit een klein toefje in elk glas. Strooi de walnotencrunch en bieslook over de amuse. Serveer met een lange lepel.

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Niet vergeten – PLUS proefkoken zaterdag 14 december 

Goed eten is samen eten. Zet 14 december alvast in de agenda en nodig vrienden of familie uit voor het proefkook kerstmenu. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in. Hoe cool is het om met PLUS, Koffietijd en heel Nederland tegelijk te koken? Iedereen kan meedoen vanuit de eigen keuken. Vergeet je dus niet aan te melden. Wie weet word jij geselecteerd en ontvang je een waardebon om bij PLUS alle ingrediënten te kopen. Aanmelden kan tot en met 2 december.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: DINER, KERST, PASEN Tags: amuse, amuse in een glaasje, appel, avocado, garnalen, hollandse garnalen, kerst, limoen, mayonaise

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 196 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.

Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

Swipe naar rechts voor de recepten.  Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-196/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #eenpansgerechten #stoofpot #stoofvlees
GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom h GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. 

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Trek gekregen in dit hapje? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/gevuld-stokbrood-met-gehakt-indonesisch/

#borrel #hapjes #hapje  #borreltijd #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #etenendrinken #eten #lekkereten #eetsmakelijk #makkelijkerecepten #recepten #stokbrood #borrelbrood #stuffedbaguette #baguette
PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor een pasta maaltijd kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? De combinatie van tomaat, spinazie en zachte ricotta (Italiaanse kaas) is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het resultaat is een romige tomatensaus.

De pasta met tomatensaus en spinazie heb ik honderden keren op tafel gezet. Ok, ik zou een beetje kunnen overdrijven maar veel is het wel. Deze recepten maakte ik vaak toen ik nog in loondienst was (toch alweer meer dan 8 jaar geleden….). Het hele gezin smulde ervan en zo hadden we direct een keer vegetarisch gegeten in de week.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze vegetarische pasta later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen? Je weet het recept te vinden in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/pasta-met-tomatensaus-spinazie-en-ricotta/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #pasta #fussili #spinazie #vegetarisch
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT