10 x Feestontbijt recepten

Of het nu Pasen, Kerst is of een mooie zondagochtend, een feestontbijt gaat er altijd in. Wil je even geen zoete broodjes of vette croissantjes? Op de blog heb ik gezonde en vooral lekkere recepten voor je verzameld en op een rijtje gezet. Allemaal fijne feestontbijt recepten voor dat ultieme verwennerij gevoel.

1. Bananenpannenkoeken

Met stip op nummer 1: de bananenpannenkoeken met in de basis 3 ingrediënten.

Bananenpannenkoeken

2. Havermoutwafels met appel

Al het goede van havermoutpap in een wafel, zonder dat je het idee hebt weer aan die pap te zitten.

havermout wafels

3. Pannenkoeken gourmet

Doe eens gek en bak pannenkoeken op een gourmetset. In de nieuwste Allerhande zag ik “mijn idee” ook al voorbij komen. Hier maak je veel mensen blij mee.

Pannnekoeken gourmet

4. Cake in een eierschaal

Bij Pasen hoort een lekker eitje. Wat dacht je van chocolade cake eitjes? Hier scoor je punten mee.

cake in een eierschaal

5. Zelf speltbrood maken

Mijn vaders speltbrood recept wil je echt een keer uitgeprobeerd hebben. Jullie zijn er ook enorm fan van, gezien de vele foto’s die jullie mij ervan toesturen.

zelf speltbrood maken

6. Havermoutbrood met hazelnoten en rozijnen

Bij weinig tijd is dit brood ideaal. Het brood hoef je niet te kneden of rijzen. Het is een kruising tussen een cake en brood met de smaak van krentenbrood. Beetje verwarrend misschien, probeer het uit dan begrijp je mij direct.

gezond havermoutbrood

7. Mango rabarberbrood met havermout, spelt en pecannoten

In de categorie zelf brood maken zonder te kneden en rijzen is dit mango rabarberbrood. Ik heb de eerste rabarber stengels alweer gespot. De rabarber kan je ook vervangen door banaan of aardbei.

mango rabarberbrood

8. Eierpotjes

Laten wij de eitjes niet vergeten bij een feestontbijt. In plaats van een eitje koken, kan je deze ook garen in de oven met zalm of geitenkaas. Lekker feestelijk.

Eierpotjes

9. Mangosmoothie met gember

Naast al dat eten, nemen wij een lekker drankje bij een feestontbijt. De mangosmoothie met gember is een lekkere tropische verrassing op de vroege morgen.

mango smoothie

10. Gezonde havermout muffin met vijgen

Last but not least. De gezonde havermout muffins die ik voor mijn zusje maakte met haar favoriete ingrediënten voor havermoutpap en dan in een muffinvorm.

gezonde havermout muffin met vijgen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.