• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Kip pilav met perzik en rijst

kip pilav met perzik en rijst

september 20, 2017 door Linda 15 Reacties

Bepaalde gerechten en de bijbehorende geuren doen mij aan mijn jeugd denken. Zo ook kip pilav met perzik en rijst. Mijn moeder maakte dit altijd met behulp van een pak Knorr Wereldgerechten. Inmiddels is deze variant uit het assortiment. Nu vind ik het een uitdaging om zo’n recept eens zelf te maken. Ik durf te zeggen dat het resultaat van de kip pilav nog beter van smaak is dan het kant en klare pak.

Van te voren was ik benieuwd of iedereen thuis het gerecht wel zou lusten. De saus is pittig en zoet tegelijk. Daarbij is manlief geen liefhebber van paprika en het liefst eet hij deze groente in mini blokjes gesneden. Om hem een plezier te doen, heb ik minder paprika gebruikt en een kleine courgette toegevoegd. Uiteindelijk was hij erg enthousiast. “Heb je dit helemaal zelf gemaakt? Dit lust ik graag nog een keer.”

Oh en nog even een opmerking. De ingrediënten lijst is misschien wat langer dan je gewend bent. Laat je hierdoor niet afleiden. Voor dit recept heb je nu eenmaal meer ingrediënten nodig. Dit komt alleen al door de 4 soorten groente die erin verwerkt worden! Daarbij zijn de overige producten vrij standaard en staat vast al in het keukenkastje.

kip pilav met perzik en rijst

Kip pilav met perzik en rijst

Recept voor 4 personen:

  • 200 gram rijst
  • 2 uien
  • 2/3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • 350 – 400 gram kipfilet
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal badjak (of andere sambal naar keuze)
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 250 gekookt water
  • 3 rijpe perziken (of uit blik)
  • 1/2 eetlepel gembersiroop (of een paar eetlepels sap van perziken uit blik)
  • voor erbij: verse koriander en geroosterde cashewnoten

Stappen om kip pilav met perzik en rijst te maken:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de uien en knoflook fijn. De paprika’s en courgette in reepjes. Snijd de kip in blokjes.
  3. Verwarm een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe, paprika, courgette en kip toe totdat en roer een paar minuten. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Dan trekken de smaken juist van stap 4 in de kip.
  4. Vervolgens voeg je de ketjap, sambal, blokje kippenbouillon en gekookt water toe. Roer goed door elkaar zodat het blokje oplost. Laat op een zacht vuurtje een minuut of 10 pruttelen. Schil en snijd ondertussen de perziken in reepjes of gebruik perziken uit blik. Voeg de gembersiroop toe of wat sap uit blik. Verwarm het fruit nog even kort mee.
  5. Serveer de saus met de rijst. Maak eventueel af met verse kruiden en geroosterde noten.

Tip: als er kinderen mee-eten kun je ook achteraf op je bord een beetje sambal toevoegen.

Tip: wil je ook zo’n rijst bolletje op je bord? Bedek een kopje of kommetje met huishoudfolie. Vul met de rijst en druk iets aan. Zet op zijn kop en tik op de bodem. Vervolgens valt het bolletje op je bord.

kip pilav met perzik en rijst

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner Tags: kip, koken zonder pakjes en zakjes, perzik, rijst, wereldgerechten, zonder pakjes en zakjes

Lees Interacties

Reacties

  1. Gonda zegt

    september 20, 2017 om 2:46 pm

    Ik heb alle ingrediënten in huis gehaald en ga het vanavond maken. Ben heel benieuwd.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 21, 2017 om 9:33 am

      En hoe smaakte het? Ik ben benieuwd. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Gonda zegt

        september 21, 2017 om 7:28 pm

        Het was heerlijk. Lekker hoe het zoete van de perziken en het pittige van de sambal samenkwamen. Zal het zeker vaker maken.

        Beantwoorden
  2. Jo's Daughter zegt

    september 21, 2017 om 8:29 pm

    Wat een leuke combi, ga ik eens met vega kip proberen. Erg benieuwd naar de perzik smaak erin :)

    Beantwoorden
  3. silke zegt

    september 25, 2017 om 8:31 pm

    deze was echt weer yummie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 28, 2017 om 4:12 pm

      Fijn om te horen!

      Beantwoorden
  4. Simone zegt

    november 23, 2017 om 8:11 am

    Ik mis de eetlepel pundakaas in het recept die het werkelijk af maakt ! Zò lekker !

    Beantwoorden
    • Simone zegt

      november 23, 2017 om 8:13 am

      PIndakaas…..sorry

      Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 23, 2017 om 10:46 am

      Zo zie je maar weer dat iedereen zijn eigen twist aan een recept geeft. Jouw variatie klinkt lekker.

      Beantwoorden
  5. Sandra zegt

    maart 16, 2018 om 4:30 pm

    Hoelang moet t “pruttelen” :)?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 19, 2018 om 9:38 am

      Hi Sandra, ik zou het max een minuut of 10 laten pruttelen en anders korter als je geen tijd hebt. Terwijl het stooft, snijd ik de perzik en maak ondertussen de keuken schoon en dek de tafel. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Charissa van weij zegt

    december 16, 2019 om 1:13 pm

    Ik ga het vanavond proberen! Heel erg benieuwd.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 16, 2019 om 1:53 pm

      Hi Charissa, ik hoor graag hoe het smaakte. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Eileen zegt

    maart 2, 2020 om 1:04 pm

    Hallo Linda,
    Kan ik de pilav ook van tevoren maken en dan de volgende dag opwarmen?
    Perzik en noten wel vlak voor het serveren toevoegen neem ik aan?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 2, 2020 om 1:45 pm

      Hi Eileen, inderdaad voeg de perzik en noten de volgende dag toe. Ik denk dat de saus op deze manier alleen nog maar lekkerder zal zijn.

      Geniet ervan en ik hoor graag hoe het smaakte.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl