• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Amuse rauwe ham met meloen en mozzarella

amuse rauwe ham met mozzarella

december 14, 2015 door Linda Reageer

Het eerste recept van het kerstmenu is deze amuse rauwe ham met meloen en mozzarella. De kerst recepten zijn allemaal lekker en makkelijk te maken en vaak voor een groot gedeelte voor te bereiden. En voor de liefhebbers, zal ik er ook een wijnadvies bij geven. Voor mij draait kerst om de gezelligheid en niet om uren in de keuken te staan.

Kijk bij alle kerstmenu recepten wat bij je past. Voor mij hoef je echt geen 5-gangen menu in elkaar te draaien. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert is natuurlijk ook al goed. Het draait erom dat iedereen een leuke avond heeft. Geen stress deze kerst.

Meloen met ham

Afgelopen vrijdag was ik bij het Allerhande kerstfestival. De eindredacteur van het blad, vertelde dat één van de trends is om klassiekers in een nieuw jasje te hijsen. Dat is precies wat ik doe met de amuse rauwe ham met meloen in een glaasje. Deze combinatie is gebruikelijk en altijd goed. Nu combineer ik beide ingrediënten op een prikker met een mozzarella mini erbij. Ziet er lekker uit toch?

amuse rauwe ham recept

Wissel gerust het ene gerecht in voor de ander. Zo kun je de knolselderijpuree met bundelzwammen ook vervangen door de bloemkoolpuree of misschien lijkt je de aardappelpuree met munt beter passen. Als alternatief kun je ook kiezen voor de gekleurde aardappelen uit de oven. Bij deze losse bijgerechten heb ik trouwens menusuggesties gemaakt, hadden jullie dit al gezien?

Voor de groentelovers heb ik nog een fijn groente torentje met mozzarella klaargezet. Vergeet het borrelhapje van rauwe ham met mozzarella niet. Dat is een smakelijk hapje om de borrel mee te starten.

Nu is het tijd voor het complete kerstmenu van 2015. Zijn jullie er klaar voor? Nou daar komt ie dan:

Amuse:

Meloen met rauwe ham en mozzarella in een glaasje

Voorgerecht:

Bietentaartje met ricotta

Hoofdgerecht:

Biefstuk met parmaham en een saliejus

Bijgerecht:

Knolselderijpuree met bundelzwammen

Dessert:

Walnotentaartje (met 3 ingrediënten)

Meloen met parmaham in een glaasje

Heb je nog leuke glaasjes in huis? Steek of zet de tapasprikkers hier dan op of in. Mocht je die niet hebben, leg dan een plukje rucola op een klein bordje en leg hier 2 / 3 tapasprikkers per persoon bovenop.

Amuse rauwe ham met meloen en mozzarella

recept voor 14 hapjes:

  • halve koude galia meloen
  • 1 zak buffel mozzarella mini (350 gram)
  • 7 plakken rauwe ham
  • extra nodig: 14 tapasprikkers (5 cm)
  • optioneel: meloenbolletjeslepel en kleine glaasjes of rucola

Meloen met ham in een glaasje

Hoe maak een amuse rauwe ham met meloen en mozzarella klaar?

  1. Dit hapje smaakt gekoeld het beste. Zorg dan ook dat de meloen koud is (kan ook in een koude schuur of op een balkon).
  2. Snijd de meloen doormidden en verwijder met een mes de pitten. Schep met de meloenbolletjeslepel ronde bolletjes uit de meloen. Heb je niet zo’n lepel, snijd dan in gelijke blokjes.
  3. Snijd de plakken rauwe ham in de lengte doormidden.
  4. Steek op een stukje meloen, ham en mozzarella op een tapasprikker. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
  5. Serveer de amuse op of in een glaasje. Mocht je die niet hebben, leg dan een plukje rucola op een klein bordje en leg hier 2 / 3 tapasprikkers per persoon bovenop.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Amuse meloen met ham en mozzarella

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Diner, Kerst, Pasen Tags: amuse, amuse in een glaasje, amuse recept, borrelhapjes, hapje, in een glaasje, kerst, kerst recepten, kerstdiner, kerstmenu, koolhydraatarm, mozzarella recepten, rauwe ham recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl