• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Amuse rauwe ham met meloen en mozzarella

amuse rauwe ham met mozzarella

december 14, 2015 door Linda Reageer

Het is eindelijk zover. Vanaf vandaag ga ik los met mijn kerstmenu van 2015. Het eerste recept is deze amuse rauwe ham met meloen en mozzarella.  De kerst recepten zijn allemaal lekker en makkelijk te maken en vaak voor een groot gedeelte voor te bereiden. En voor de liefhebbers, zal ik er ook een wijnadvies bij geven. Voor mij draait kerst om de gezelligheid en niet om uren in de keuken te staan.

Kijk bij alle kerstmenu recepten wat bij je past. Voor mij hoef je echt geen 5-gangen menu in elkaar te draaien. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert is natuurlijk ook al goed. Het draait erom dat iedereen een leuke avond heeft. Geen stress deze kerst.

amuse rauwe ham recept

Wissel gerust het ene gerecht in voor de ander. Zo kun je de knolselderijpuree met bundelzwammen ook vervangen door de bloemkoolpuree of misschien lijkt je de aardappelpuree met munt beter passen. Als alternatief kun je ook kiezen voor de gekleurde aardappelen uit de oven. Bij deze losse bijgerechten heb ik trouwens menusuggesties gemaakt, hadden jullie dit al gezien?

Voor de groentelovers heb ik nog een fijn groente torentje met mozzarella klaargezet. Vergeet het borrelhapje van rauwe ham met mozzarella niet. Dat is een smakelijk hapje om de borrel mee te starten.

Nu is het tijd voor het complete kerstmenu van 2015. Zijn jullie er klaar voor? Nou daar komt ie dan:

Amuse:

Meloen met rauwe ham en mozzarella in een glaasje

Voorgerecht:

Bietentaartje met ricotta

Hoofdgerecht:

Biefstuk met parmaham en een saliejus

Bijgerecht:

Knolselderijpuree met bundelzwammen

Dessert:

Walnotentaartje (met 3 ingrediënten)

Afgelopen vrijdag was ik bij het Allerhande kerstfestival. De eindredacteur van het blad, vertelde dat één van de trends is om klassiekers in een nieuw jasje te hijsen. Dat is precies wat ik doe met de amuse rauwe ham met meloen in een glaasje. Deze combinatie is gebruikelijk en altijd goed. Nu combineer ik beide ingrediënten op een prikker met een mozzarella mini erbij.

amuse recepten

Heb je nog leuke glaasjes in huis? Steek of zet de tapasprikkers hier dan op of in. Mocht je die niet hebben, leg dan een plukje rucola op een klein bordje en leg hier 2 / 3 tapasprikkers per persoon bovenop.

Amuse rauwe ham met meloen en mozzarella

recept voor 14 hapjes:

  • halve koude galia meloen
  • 1 zak buffel mozzarella mini (350 gram)
  • 7 plakken rauwe ham
  • extra nodig: 14 tapasprikkers (5 cm)
  • optioneel: meloenbolletjeslepel en kleine glaasjes of rucola

amuse rauwe ham met mozzarella

Hoe maak een amuse rauwe ham met meloen en mozzarella klaar?

  1. Dit hapje smaakt gekoeld het beste. Zorg dan ook dat de meloen koud is (kan ook in een koude schuur of op een balkon).
  2. Snijd de meloen doormidden en verwijder met een mes de pitten. Schep met de meloenbolletjeslepel ronde bolletjes uit de meloen. Heb je niet zo’n lepel, snijd dan in gelijke blokjes.
  3. Snijd de plakken rauwe ham in de lengte doormidden.
  4. Steek op een stukje meloen, ham en mozzarella op een tapasprikker. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
  5. Serveer de amuse op of in een glaasje. Mocht je die niet hebben, leg dan een plukje rucola op een klein bordje en leg hier 2 / 3 tapasprikkers per persoon bovenop.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Amuse rauwe ham met meloen en mozzarella

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DINER, KERST, PASEN Tags: amuse, amuse in een glaasje, amuse recept, borrelhapjes, hapje, in een glaasje, kerst, kerst recepten, kerstdiner, kerstmenu, koolhydraatarm, mozzarella recepten, rauwe ham recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.