• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Panna cotta met gorgonzola

Panna cotta met gorgonzola

december 17, 2016 door Linda 2 Reacties

Panna cotta wie kent het niet? Het betekent letterlijk gekookte room en staat in Italië bijna overal op de dessert kaart. Afgelopen vakantie at ik voor het eerst een hartige panna cotta bij Da Marchesi en was direct verkocht. Dit voorgerecht wilde ik zeker in mijn kerstmenu hebben. Dit is een winterse versie van panna cotta met gorgonzola. En houd je niet van deze blauwe kaas, dan geef ik je een alternatief met pesto.

De smaak van deze hartige panna cotta is heel delicaat. Mijn advies is dan ook om kleine glaasjes te vullen. De geroosterde walnoten zorgen voor een fijne crunch in combinatie met de zachte room. Voor het “wauw” effect steek je er een blaadje roodloof in. Dit smaakt fantastisch bij de gorgonzola en zo wordt de presentatie extra feestelijk. Het is immers kerst en dan is het leuk om uit te pakken.

Panna cotta met gorgonzola

En of je het gelooft of niet, maar de bereiding is echt super simpel. Je kunt dit voorgerecht bijna in zijn geheel voorbereiden en ter plekke alleen nog even feestelijk opmaken.

De panna cotta met gorgonzola is het vierde en laatste recept van alle kerst voorgerechten. Het liefst eet ik alleen allerlei kleine hapjes. Wij hebben in ieder geval genoten van de gerookte makreelsalade op stokbrood, de vitello tonnato in een glaasje, de coquilles met citroensaus én de panna cotta met gorgonzola. Heb je al een keuze gemaakt welk kerst voorgerecht je wilt maken? Het is een mix en match menu dus kijk wat bij je past.

Kerstrecepten

Panna cotta met gorgonzola

voor 4 personen:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram gorgonzola
  • 30 gram walnoten
  • zeezout
  • 1 roodloof
  • paar mini blaadjes basilicum
  • extra nodig: 4 amuse glaasjes / weckpotjes

Hoe maak je panna cotta met gorgonzola:

  1. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Breng de room op een matig vuur aan de kook. Roer de gorgonzola door de room. Haal van het vuur en knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de room totdat het volledig opgelost is. Schenk de panna cotta in kleine glaasjes. Zet minimaal een uur in de koelkast. Het liefst wat langer.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de walnoten 5 minuten. Laat iets afkoelen, bestrooi met zeezout en hak in stukjes.
  4. Haal de panna cotta uit de koelkast. Verwijder het harde onderste gedeelte van het loof. Trek een paar blaadjes eraf. Steek een of twee blaadjes roodloof in de room en strooi de walnoten crunch erover en garneer met de basilicum.

Tip: ben je geen gorgonzola liefhebber? Laat de blauwe kaas achterwege en roer 4 eetlepels zelfgemaakte pesto door de panna cotta. Rooster dan eventueel pijnboompitjes in plaats van walnoten en steek er little gem blaadjes in.

Voorbereiding voor kerst: maak de panna cotta tot en met stap 2 en zet de glaasjes in de koelkast. Bij het serveren strooi je de geroosterde walnoten erover en steek je de blaadjes erin.

Panna cotta met gorgonzola

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Panna cotta met gorgonzola

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DINER, KERST Tags: amuse, amuse in een glaasje, amuse recepten, hapjes recepten, hartige hapjes, hoe maak je hartige panna cotta, kerst, kerstrecepten, panna cotta, panna cotta recepten, vegetarisch, voorgerecht recepten, voorgerechten

Lees Interacties

Reacties

  1. Lisette zegt

    december 22, 2016 om 10:06 pm

    Wat een heerlijk recept, ik wil de panna cotta maken als amuse op eerste kerst. Kan ik de voorbereiding vrijdagavond al doen of is dit te ver vantevoren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 24, 2016 om 9:51 am

      Hi Lisette, ik heb je berichtje even gemist. Ik vind vrijdagavond vrij vroeg inderdaad. Ik zou vandaag beginnen voor morgen. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.