Start het kerstdiner met een amuse in een glaasje. Kijk deze amuse zalm met avocado en mango er eens feestelijk uit zien. Het fijne aan dit amuse recept is de makkelijke bereiding én dat het binnen 10 minuten op tafel staat.
Kerst 2020 ziet er waarschijnlijk anders uit dan andere jaren. We maken het huis extra gezellig en feestelijk. Wat niet verandert is een amuse hapje als start van een mooie avond.
Zalm amuse in een glaasje
Op de blog staat een hele verzameling met amuses. Zo is de Italiaanse amuse elk jaar weer favoriet. Vorig jaar ging mijn amuse met Hollandse garnalen door het dak. Ook dit jaar staat een amuse voor kerst op het menu. Met slechts een handje vol ingrediënten maak je een amuse met zalm, avocado en mango. De dressing met limoen zorgt dat er een lekker fris hapje op tafel staat. Zoek je mooiste amuse glaasjes op of gebruik champagne flutes of martini glazen zoals op de foto’s. Serveer er een bubbeltje bij en geniet van dit voorafje voor kerst.
Amuse zalm met avocado
Ingrediënten
- 150 gram verse zalmfilet zonder vel (van de vis specialist)
- 1 rijpe avocado
- 1 rijpe mango
- 1 lente ui
- 2 eetlepels koriander blaadjes alternatief platte peterselie
- 1/2 eetlepel sweet chilisaus
- 1 theelepel limoensap
- 1 eetlepel goede olijfolie
- snufje zout en peper
- 4 blaadjes sla lolla rossa of roodloof
- verder nodig: 4 coupes of andere amuseglaasjes
Bereiding
- Snijd de zalmfilet, avocado en mango in dezelfde kleine blokjes van 0.5 cm. Snijd de lente ui en koriander blaadjes fijn. Maak een dressing van de chilisaus, limoensap en olijfolie. Hussel alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Verdeel de gemarineerde zalm over de 4 amuseglaasjes. Steek een blaadje sla of roodlof in de amuse ter decoratie.
- Voorbereiding voor kerst:
- Snijd alle ingrediënten – behalve de avocado – en maak de dressing. Snijd vlak voor het serveren de avocado en hussel voorzichtig alle ingrediënten voor de amuse zalm door elkaar. Maak de amuseglaasjes op.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: HetSpijsDecor