• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Amuse: sushi in a glass

Sushi in a glass

oktober 4, 2014 door Linda Reageer

Gek op sushi maar geen zin om uren in de keuken te staan? Of ben je net zo onhandig als ik en ziet de gerolde sushi er niet uit? Mijn oplossing is sushi in a bowl. Ideaal als je geen tijd hebt om in de keuken te staan, maar wel lekker en gezond wilt eten. Deze sushi in a glass is een afgeleide van de variant in een kommetje.

Een super lekker en gezond hapje voor bij een dinertje en ook nog eens zo gemaakt. De basis is natuurlijk rijst. Maak de keuze die bij je past: sushi rijst of pandan rijst. Wil je het gewicht in balans houden gebruik dan quinoa.

Tonijn marineer ik graag in teriyaki saus. Nu heb ik gekozen voor de kant en klare versie. Op het internet vind je genoeg alternatieven om het zelf te maken. Een andere ultra snelle manier om tonijn in te marineren is zoute sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel knoflookpoeder.

De avocado en de wasabimayonaise maken deze amuse: sushi in een glaasje helemaal af. A match made in heaven!

Sushi in a glassSushi in a glass

recept voor 4 personen:

  • 50 ml teriyaki saus
  • 100 gram tonijn (visboer)
  • kopje sushi rijst of pandan rijst
  • 1/2 avocado
  • 1 eetlepel mayonaise
  • mespuntje wasabi
  • olijfolie
  • voor erbij zoute sojasaus (Kikkoman Less Salt met groene dop)
  • optioneel: furikake*
  • extra nodig: mooie ronde glaasjes

Stappen om sushi in a glass te maken:

  1. Marineer de tonijn 30 minuten in de teriyaki en zet in de koelkast.
  2. Maak de rijst klaar volgens de verpakking.
  3. Snijd de avocado door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar af. Bewaar de ene helft met de pit in de koelkast. Sprenkel er citroensap over en dek af met folie. Snijd het vruchtvlees van de andere helft in reepjes.
  4. Voeg een mespuntje wasabi door de mayonaise in een klein kommetje. Proef en voeg eventueel meer wasabi toe.
  5. Verhit een grillpan en vet de pan in met een beetje olijfolie. Ik gebruik hiervoor een siliconen kwast. Grill de tonijn kort (1 minuut) aan beide kanten. De tonijn mag rosé zijn van binnen. Haal de vis uit de pan en laat even afkoelen. Snijd in 8 kleine plakjes.
  6. Leg een flinke eetlepel rijst in het glaasje, voeg een plakje avocado toe en maak af met 2 stukjes tonijn. Strooi er optioneel furikake over of anders peper en zout.
  7. Serveer er wasabi mayonaise en de sojasaus bij.

Tip: koop de tonijn bij de visboer, zodat je goede sushi kwaliteit hebt.

Tip: voor nog meer amuse inspiratie kijk dan eens bij het Italiaanse vlaggetje in een glaasje of een amuse van avocado en zalm.

* Furikake is een Japans rijststrooisel. Het is een combinatie van gedroogde vis & groenten, zeewier, sesamzaadjes en zout voor over de tonijn. Verkrijgbaar bij de AH (zie oosterse schap) of de toko.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Amuse sushi in een glaasje

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Diner, Kerst, Pasen Tags: amuse, amuse recepten, avocado, avocado recepten, Aziatische recepten, hapje, hapje recepten, Oosterse maaltijden, oosterse recepten, rijst, sushi, sushi recepten, tonijn, tonijn recepten, wasabi, zelf sushi maken

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl