Weekmenu 61 – week zonder vlees

Vandaag staat er eenbijzonder weekmenu voor jullie klaar. Deze week staat namelijk geheel in het teken van een Week zonder vlees! Nou houd ik echt van een lekker stukje vlees, maar dat hoeft niet elke dag. Daarom steun ik dan ook dit te gekke initiatief dat vanaf maandag 5 maart start.

Als een volwassene een week lang vlees laat staan, dan bespaar je 7 maanden douchewater, 114 kilometer autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een nieuwe boom. Om eerlijk te zijn schrok ik een beetje van deze informatie. Wat een verschil kunnen we maken door vlees een weekje te laten staan.

Ik doe er ook aan mee, inschrijven doe je hier. Vervolgens ontvang je een magazine vol recepten, tips en handige weetjes. Nu ben ik gewend om zeker 1 tot 2 dagen geen vlees bij de avondmaaltijd te serveren, maar een hele week… Wauw, dat vind ik best een uitdaging. Na deze week zal ik mijn ervaringen met jullie delen in een vegetarisch eetdagboek.

Voor vlees zijn er meer dan genoeg alternatieven. In dit weekmenu laat ik je zien hoe gevarieerd je kunt eten. Mijn favoriet de boon zal veelvuldig op het menu komen te staan. Ik waarschuw jullie alvast.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 60 makkelijke recepten

Maandag: chili sin carne

Kijk, daar komt de eerste boon om de hoek kijken: de chili boon. Deze boon is lekker stevig van structuur, smaakvol en geliefd bij kinderen. Maak er nog guacamole bij en serveer er tortilla’s chips bij en klaar is je maaltijd.

chili sin carne

Dinsdag: spaghetti met champignon saus

In een traditionele bologonese saus zit natuurlijk gehakt. In deze saus is het gehakt vervangen door gemalen champignons. De rest van de saus is op smaak gebracht door zongedroogde tomaatjes, peterselie en Parmezaanse kaas. Wat mij betreft een absolute winner.

Spaghetti met champignonsaus

Woensdag: gado gado

Natuurlijk staat er ook een Oosters gerecht op het menu met tempeh. Tempeh is gemaakt van soja en heeft van zichzelf weinig smaak. De zoete ketjap zorgt voor extra smaak en de pindasaus en gefrituurde uitjes moet je er echt even bij serveren.

Gado Gado uit Reishonger

Donderdag: andijvie stamppot

Deze andijviestamppot krijgt een Midden Oosterse touch door de feta, kaneel en dadels. Een van mijn lezers maakt dit recept al jaren.

Andijviestamppot met een twist

Vrijdag: simpele kikkererwten burgers

Het is burger friday. En echt hiermee kun je helemaal los gaan zonder er vlees in te verwerken. Een van mijn favoriete is de burger gemaakt met kikkererwten. Of toch liever die met linzen en bieten? Kijk zelf maar wat je lekker lijkt.

Simpele kikkererwten burgers

Zaterdag: vegetarisch broodbeleg

Ja hier zie ik tegen op ook de boterham mag geen vlees. En ik ben verknocht aan kipfilet. In dit overzicht staan heel veel ideetjes en recepten om de Week zonder Vlees door te komen. Dit mag geen probleem zijn eigenlijk als je ziet wat de mogelijkheden zijn.

vegetarische broodbeleg recepten

Zondag: crostini met rode pesto en mozzarella

Bij de borrel komt even geen worst of rauwe ham op tafel. In plaats daarvan zelfgemaakte rode pesto met mozzarella. Super smaakvol.

crostini met rode pesto

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.