• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gado Gado uit Reishonger

Gado Gado uit Reishonger

juni 27, 2017 door Linda Reageer

Ok, laat ik eerlijk zijn. De eerste keer dat ik hoorde over het reiskookboek “Reishonger” trok ik mijn wenkbrauw op. Wat moet ik mij hier bij voorstellen? Totdat ik een eerste exemplaar in handen kreeg en het mij direct duidelijk was. Ik heb heimwee en niet zo’n beetje ook….

Lang niet iedereen weet dat ik gek ben op reizen. Voordat de kids kwamen hebben wij Vietnam, Myanmar, Peru, Bolivia, Ecuador, Galapagos Eilanden, Argentinië en Namibië bezocht. Het ene jaar sliepen we nog in een daktent en reden met een 4×4 door de onverharde wegen in een Afrikaans land. Het jaar erop stond de meeste burgerlijke (én lelijke) auto voor de deur met een opblaasbare tent en stonden wij op een camping in Frankrijk met een baby. Het contrast was erg groot.

We missen het reizen zoals vroeger wel. Met een backpack op de rug, een eerste overnachting geregeld en alleen weten wanneer de vlucht terug is. Een geweldige manier om “go with the flow” het land te ontdekken. Met kinderen is het nu anders. Die zijn het gelukkigst op een camping met een zwembad en tientallen vriendjes. Als ze wat groter zijn, zullen wij ze meenemen. Al kan dit niet meer zo ongeorganiseerd zoals eerst.

Gelukkig zijn manlief en ik samen nog een weekje naar Zuid-Afrika geweest voor een bruiloft en een geweldige safaritrip. En zelf ben ik 2,5 week alleen op reis geweest naar Singapore, Bali en Lombok. Ik ben het nog niet verleerd. En dan krijg je Reishonger in handen dat ik bij deze omdoop tot reisheimwee.

Gado Gado uit Reishonger

Sabine neemt je in 65 recepten mee in een reis rond de wereld vol met persoonlijke verhalen, tips en foto’s. Van Amerika, Curacao, Gambia, Europa en Azië. En ja, ik ben verlief op Azië. Niet voor niks ben ik daar ook in mijn eentje naar toe gegaan voor een retraite, het beste cadeau ooit aan mezelf.

Ik heb dan ook zitten smullen van alle Aziatische recepten. En nog een bekentenis: ik heb nog nooit tempeh gebruikt.. Ik was dan ook benieuwd hoe de kinderen de structuur zouden vinden. Zo gebakken met olijfolie, peper en zout en een beetje zoete sojasaus was het erg lekker.

Eigenlijk hoor je bij de Gado Gado van Sabine ook haar pindasaus te maken die in het boek staat. Alleen miste ik een paar ingrediënten en ik heb dus een eigen variant gebruikt. De kids vonden het te gek dat ze groente met ei, pindasaus en kroepoek kregen. Nadat de borden leeg waren, kreeg ik de vraag wanneer ik dit recept weer wilde maken..

Gado Gado uit Reishonger

Gado Gado uit Reishonger

recept voor 4 personen

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 bloemkool
  • 250 gram taugé
  • 2-4 eieren
  • 250 gram tempeh
  • olie, zout en peper
  • pindasaus
  • optioneel: scheutje zoete ketjap
  • voor erbij: kroepoek en gefrituurde uitjes en gekookte rijst

Stappen om gado gado te maken:

  1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd de bloemkool in roosjes. Kook kort en voeg de laatste minuut de taugé toe. Het lekkerste is als de groente knapperig blijven. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Kook ondertussen de eieren hard in 7-8 minuten.
  3. Snijd de tempeh in blokjes en bak in een koekenpan met een beetje olie, zout en peper tot het bruin kleurt. Voeg eventueel nog een scheutje zoete ketjap toe als de tempeh klaar is.
  4. Maak ondertussen de pindasaus. Hiervoor gebruik ik mijn eigen pindasaus recept dat ingrediënten bevat die je in elke supermarkt kunt vinden.
  5. Serveer de gado gado met in plakjes gesneden ei, de gebakken tempeh, pindasaus, gefrituurde uitjes en kroepoek.

Gado Gado uit Reishonger

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Voor dit review heb ik een gratis exemplaar ontvangen. Lees hier mijn disclaimer. Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: Aziatische recepten, bloemkool, eieren, rijst, sperziebonen, tauge, tempeh, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 262

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl