Weekmenu 149 vol met comfort food

Hoe zal ik het nieuwe weekmenu eens beginnen? Het zijn pittige tijden. Via Instagram en Facebook heb ik gevraagd waar jullie behoefte aan hebben. Jullie gaven aan op zoek te zijn naar voorraad opmaken, gezonde maaltijden, een weekmenu en vooral positieve blogs. Voor dit weekmenu heb ik feel good recepten geselecteerd, dus gerechten waar je blij van wordt vol groente en bomvol smaak. Daarnaast heb ik recepten in het weekmenu opgenomen, die je kunt verdubbelen om de vriezer te vullen of je buurvrouw in de zorg blij mee te maken.

Zullen we afspreken met elkaar dat we de 1,5 meter afstand echt opvolgen? Juist in de supermarkt zie ik dit nog te weinig gebeuren. Wees vriendelijk tegen het personeel en hamster niet. Bekijk eens goed je huidige voorraad in de vriezer, voorraadkast en koelkast. Je zult zien dat je altijd meer in huis hebt dan je denkt.

Maak vervolgens een weekmenu met hetgeen je in huis hebt. Ik heb zelfs een lijstje op mijn aanrecht liggen met welke ingrediënten als eerste gegeten moeten worden. Klinkt suf, maar het werkt echt goed. Daarbij maak ik tijdens de lunch de meest geweldige combi’s met restjes (uit de vriezer gecombineerd) met bladgroente en eiwitten zoals feta, tonijn of eieren. Door te koken met de voorraad en een weekmenu te maken, hoef je niet te vaak het huis om boodschappen te doen. Hiermee dragen we ons steentje bij door thuis te blijven.

Nog even een vraag. Lijkt het jullie handig als ik volgende week naast het weekmenu ook een boodschappenlijst deel, per dag en voor de 5 maaltijden? Laat het even weten in de reacties, dan ga ik hiermee aan de slag de komende weken. Heb je andere vragen of verzoekjes, dan hoor ik dat graag!

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 149 makkelijke recepten

Maandag: vegetarische pasta met spinazie en champignons

Net als anders starten we de week met een gerecht zonder vlees. Deze pasta bevat lekker veel groente om aan de weerstand te werken.

Vegetarische pasta met spinazie en champignons

Dinsdag: kip pilav met perzik en rijst

Deze kip pilav met perzik uit blik stond van de week op mijn eigen weekplanning. Ik heb direct een dubbele portie gemaakt voor in de vriezer.

kip pilav met perzik en rijst

Woensdag: spaghetti bolognese

Een echt Feel Good recept is deze spaghetti bolognese van Jamie Oliver. Niet voor niks al jaren één van mijn best bekeken recepten. Alle ingrediënten heb ik al in huis en het recept maak ik waarschijnlijk zondag.

Spaghetti bolognese van Jamie Olvier

Donderdag: stoofvlees met funghi porcini

Een pan lekker stoofvlees kunnen we allemaal wel gebruiken. Op de site vind je genoeg recepten voor stoofvlees. Voor deze week heb ik gekozen voor stoofvlees met gedroogde champignons. Dit zijn doorzichtige zakjes van 10 tot 15 gram, die je kunt vinden in de schap bij de tapenades en olijven.

Stoofvlees met funghi porcini en aardappelpuree. De gedroogde paddenstoelen koop je gewoon in de supermarkt en het geeft dit recept een extra touch.

Vrijdag: zelf burrito’s maken zonder pakje en zakje

Pak de kruidenvoorraad erbij: we gaan onze eigen mix maken voor burrito’s. Echt het is zoveel lekkerder dan het pak Wereldgerechten. Lekker met tortilla chips en zelfgemaakte guacamole.

zelf burritos maken zonder pakjes en zakjes

Zaterdag: 10 x bakken uit de voorraadkast

Een paar jaar geleden schreef ik het artikel bakken uit de voorraadkast. Het blog met 10 recepten is nu erg actueel en wordt veel bekeken. Van de week heb ik zelf ook heerlijk staan bakken. Kijk wat je in huis hebt aan havermout, amandelmeel of granen.

bakken uit de voorraadkast

Zondag: cheesecake in een glaasje

Vorige week heb ik al aangegeven dat er elke week een Paasrecept in het weekmenu zal komen. Dat weekmenu had ik twee weken al gemaakt en toen had ik geen idee hoe de situatie zou zijn. We weten allemaal dat Pasen dit jaar anders zal verlopen dan normaal. Het is niet mijn bedoeling om deze feestdagen te negeren. Binnen het gezin maken wij er een mooie tijd van met lekker eten en video bellen met de opa’s en oma’s. In het weekmenu kun je nog steeds lekkere recepten verwachten zoals deze cheesecake in een glaasje.

No bake cheesecake in een glaasje

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 149 vol comfort food, waar je blij van wordt vol groente en bomvol smaak. Recepten die je kunt verdubbelen om de vriezer te vullen of je buurvrouw in de zorg blij mee te maken. Een vegetarische pasta om mee aan je weerstand te werken. De lekkerste spaghetti bolognese saus, zelf wraps maken en een klassieke kip pilav. #weekmenu #avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.