Weekmenu makkelijke recepten 198 – lekker vega

Aankomende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Om die reden is het nieuwe weekmenu compleet vegetarisch. Nou houd ik echt van een lekker stukje vlees, maar dat hoeft niet elke dag. Daarom steun ik dan ook dit te gekke initiatief, dat vanaf maandag 8 maart start. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het Week Zonder Vlees receptenboekje. Hierin vind je voor de hele week makkelijke vegetarische gerechten, van ontbijt tot diner!

Persoonlijk eet ik het liefst vegetarisch zonder vleesvervangers. Dat zie je ook terug in mijn vegetarische weekmenu. Ik geef je inspiratie om zelf vegetarische balletjes te maken met peulvruchten, geef je tips om tempeh op smaak te brengen en laat je kennismaken met pulled oats. Voor het weekend heb ik een heerlijke vegetarische amuse klaargezet. En zondag staat er een lekker toetjes voor Pasen op de planning. Langzaam start de inspiratie voor Pasen, vanaf eind volgende week ga ik “los”. Maar eerst gaan we super lekker vegetarisch eten.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 198

Maandag: nasi met tempeh

Voor deze nasi wordt de tempeh eerst gebakken en daarna gemarineerd in sojasaus, zoete ketjap en chilisaus. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het allerminst.

Nasi met tempeh

Dinsdag: snijbonen stamppot met witte bonen balletjes

Ken je blote billetjes in het gras? Dit is een stamppot met witte bonen, snijbonen en rookworst. Het vlees laten we deze week even staan. Van de witte bonen heb ik vegetarische balletjes gemaakt.

Een snijbonen stamppot met witte bonen balletjes. Een makkelijk vegetarisch recept waarbij je zelf je vleesvervanger maakt met een pot witte bonen. #stamppot #vegetarisch

Woensdag: 10 x vegetarische pasta recepten

In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals Spaghetti alla Norma, een Cacio e Pepe of een saus met spinazie, gorgonzola en noten. Zo zit er voor iedereen wel een vegetarisch recept tussen waar je van houdt.

De 10 lekkerste vegetarische pasta recepten op een rijtje. Een vega pastasaus maak je makkelijk en snel met een van deze smakelijke recepten.

Donderdag: 3 x vega balletjes

Tijdens de eerdere edities vann Week Zonder Vlees heb ik gemerkt dat mensen zoeken naar alternatieven voor vlees of vis. Wist je dat je heel eenvoudig zelf vegetarische balletjes kunt maken? Peulvruchten zijn hiervoor de ideale basis.

3 x vegetarische balletjes

Vrijdag: Turkse plaattaart met pulled oats

Vandaag is het Fast Food Friday en dan staat er vaak een hamburger of wraps bij ons op het menu. Nu zocht ik een echt lekker verwennerij recept voor de vrijdag zonder vlees en dat is deze Turkse plaattaart met pulled oats geworden.

Turkse plaattaart met pulled oats 1 a

Zaterdag: Italiaanse amuse

Met dit vegetarische weekmenu wil ik graag laten zien hoe lekker je vega kunt eten, ook tijdens een dinertje. Deze Italiaanse amuse is echt een top recept en kun je zo op de planning van Pasen zetten. Eind volgende week start ik met heel veel inspiratie voor paasbrunch. Houd de blog dus in de gaten.

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak.

Zondag: chocolade nestjes met mango yoghurt

Deze chocolade nestjes zijn lekker oldschool. Je maakt de cups met muesli en chocolade. De mango yoghurt maak je makkelijk zelf. Kijk maar eens even.

Chocolade nestjes met mango yoghurt

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu makkelijke recepten 198 met deze week een compleet vegetarisch weekmenu

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.