Nog geen beoordelingen

Bladerdeeg brood met abrikozenjam

Zondag is bakdag en dit bladerdeeg brood met abrikozenjam kun je alvast uitproberen voor Pasen. Weet je dat het nog maar 30 dagen is tot deze feestdag? Door de Siberische kou is iedereen van de leg. Mijn gedachten zijn meer bij schaatsen en warme choco dan bij paaseieren.

Maar goed, dit abrikozen brood staan al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik heb een dergelijk brood recept op Pinterest voorbij zien komen met Nutella. Alleen wilde ik een versie met abrikozen jam maken zoals bij het kerstontbijt van de kids. De juf van mijn zoon kon het recept niet vinden in mijn receptenindex. Dat klopt! Het werd dan ook tijd om het recept opnieuw te maken. De vorige keer heb ik croissantdeeg gebruikt en voor dit brood een rol kant en klaar bladerdeeg.

Bij de stap voor stap foto’s kun je zien hoe je dit bladerdeeg brood maakt. Hmm ik begin zin te krijgen in de lente.

Bladerdeegbrood met abrikozenjam

Bladerdeeg brood met abrikozenjam

Ingrediënten

Aantal personen1 brood
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • +/- 150 gram abrikozen jam
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 1 ei
  • poedersuiker

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het deeg uit de verpakking. Maak inkepingen in het deeg. Houdt rekening met 1/3 inkepingen, 1/3 vulling en 1/3 inkepingen. De dikte van de plakje maakt niet zoveel uit, zorg er alleen voor dat elke kant evenveel inkepingen heeft. Besmeer het midden flink met de abrikozen jam. Strooi het amandelschaafsel erover. Vouw de zijkanten om en om in elkaar als een soort vlecht.
  • Klop het ei los eventueel met een paar druppels water. Smeer met een kwast over het abrikozen brood. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.
  • Bestrooi met poedersuiker vlak voor het serveren.

Linda’s Tips

  • Tip: heb je toevallig mascarpone in huis? Besmeer het deeg eerst met twee eetlepels van deze kaas en daarna met de jam.
Bladerdeeg brood met abrikozenjam
bladerdeegbrood met abrikozen jam 4

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.