Weekmenu 133 – makkelijke recepten

Wat een toffe week heb ik gehad. Heb jij mijn te gekke nieuwtje al gehoord? Ik kom over 3 weken – live – op tv bij RTL Koffietijd! (Whaaa zo spannend) Dit jaar heb je geen stress over het kerstmenu. We gaan namelijk samen met PLUS supermarkt lekker proefkoken voor kerst. Zaterdag 14 december kun je vanuit je eigen keuken, het kerstmenu uitproberen tegelijk met de chefs van Koffietijd. Zo ben je lekker relaxed met kerst en kun je genieten van het gezelschap aan tafel. Ik ben op zoek naar een groep mensen die met mij mee willen doen. Lijkt je dit tof? Meld je snel aan en lees er alles over in dit artikel.

Van de week heb ik met Lucie alle kerstrecepten op de foto gezet. Het is altijd zo fijn om te weten dat de content klaarstaat. De komende weken zal ik alle recepten uitwerken. In november en december plaats ik altijd meer blogs en van de nieuwe recepten worden jullie vast heel blij. Ik in ieder geval wel.

Voor nu moeten jullie het even doen met de recepten uit het weekmenu. De Surinaamse bruine bonen verslinden ze bij mij thuis, net als de tortellini uit de oven. In de winter staat er twee wekelijks een stamppot op het programma. De kinderen worden kritischer en vinden boerenkool niet altijd even aantrekkelijk. De rookworst maakt een hoop goed.

In het weekend kun je alvast een kerstrecept uitproberen. Amuses zijn al jaren een dikke hit op de site. Dit keer maak ik een zalig hapje met Hollandse garnalen. Zondag is bakdag met een speculaas plaatcake. Dit recept wordt opvallend veel gevonden de afgelopen twee weken en de eerste foto’s ervan zijn al voorbij gekomen op social media.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 133 makkelijke recepten

Maandag: Surinaamse bruine bonen

Vandaag kookt vriendin Francesca voor jullie. Ik heb haar recept van de bonen uitgeprobeerd. Zoals jullie weten zijn wij thuis dol op bonen. Dit gerecht zit vol groente, ideaal voor na een druk weekend.

Surinaamse bonen met kip en rijst

Dinsdag: boerenkool stamppot

Yes op dinsdag ben ik nog steeds vegan. In het nieuwe jaar zal ik jullie hier eens over bijpraten. We maken een twist op een standaard boerenkool stamppot met zoete aardappel, pastinaak en zongedroogde tomaatjes. En in plaats van koken, gaan wij roerbakken. De groente blijft zo iets knapperiger en daar houd ik van.

boerenkool stamppot met zoete aardappel

Woensdag: stoofpot met chorizo en bloemkool

Van de week kreeg ik zo’n leuk berichtje van een lezer. Ze was het stoofpotje met chorizo en bloemkool aan het koken: het ruikt heerlijk hier in huis. Altijd fijn om dit te horen.

Stoofpot met chorizo en bloemkool

Donderdag: bloemkoolpuree

Voor bij een groente, vlees, aardappel maaltijd kun je ook eens een bloemkoolpuree maken. Dat is net even iets anders en zo smaakvol!

bloemkoolpuree

Vrijdag: tortellini uit de oven

Wat gaan we koken op vrijdag? Ja, ik ben zin in een lekkere schaal comfort food en dit gerecht staat eigenlijk zo op tafel.

Tortellini uit de oven. Dit is een makkelijke ovenschotel met pasta.

Zaterdag: Hollandse garnalen amuse

De komende weken zal ik op zaterdag een kerstrecept in het weekmenu plaatsen, dat je alvast kunt uitproberen. Persoonlijk ben ik dol op kleine hapjes. Speciaal voor manlief die dol is op Hollandse garnalen heb ik dan ook deze amuse bedacht.

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Zondag: speculaas plaatcake

Zondag is bakdag. Met de ingrediënten van de plaatcake is eigenlijk niks mis, dus hier kun je heerlijk van genieten dit weekend. Snijd in stukken en bewaar de rest in de vriezer als de cake nog niet op is 🙂

speculaas cake

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 133 met makkelijke recepten voor het hele gezin met inspiratie voor het avondeten. Deze week staan de Surinaamse bonen met rijst, tortellini uit de oven, een twist op de klassieke boerenkool stamppot en een stoofpot met chorizo en bloemkool op het programma.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.