Nog geen beoordelingen

Crostini met rode pesto en mozzarella

Het is weekend. Een uitgelezen moment om met vrienden, familie of gewoon samen te borrelen. Bij een drankje hoort vanzelfsprekend een lekker zelfgemaakt hapje. Een snack waarvoor je niet lang in de keuken staat en makkelijk kunt maken. Het liefst niet te ingewikkeld. De crostini met rode pesto en mozzarella is zo’n allemans vriend en past hier perfect bij.

In de koelkast staat bijna altijd een zelfgemaakte spread. Van hummus, tot baba ganoush of een pesto. Wekelijks koop ik een potje zongedroogde tomaatjes. Ik durf wel te zeggen dat je elk gerecht ermee lekker kunt maken. Als smaakmaker in een stamppot, als vulling bij kippendijen en natuurlijk in de pasta.

crostini rode pesto

Een nadeel is dat de tomaatjes niet te lang goed blijven. Zo zonde om het potje weg te gooien. Het restant verwerk je in een snelle rode pesto. De pijnboompitten voor dit recept zijn helaas niet zo goedkoop. Voor een minder kostbare versie kun je zonnebloempitten gebruiken.

Nou snel de keuken in en draai dit hapje in elkaar.

Crostini met rode pesto

Ingrediënten

Aantal personen1 ciabatta
  • 1 afbak ciabatta
  • 1 portie rode pesto
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gesneden basilicum
  • snufje peper naar smaak
  • 2 bollen buffelmozzarella

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing. Zet de oven op de grill functie. Laat het brood iets afkoelen en snijd in dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 1 minuut aan beide kant.
  • Ondertussen maak je de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en draai tot de gewenste structuur. Lees eventueel de tips en trics voor het maken van rode pesto.
  • Snijd de mozzarella in plakken. (met een eiersnijder heb je even dikke plakken). Besmeer de stukken brood met pesto en leg er een plak kaas op. Serveer direct.

Linda’s Tips

  • Tips: Stel dat je echt geen tomaten lust, dan kun je dit recept ook met een groene pesto maken. It’s up to you.
crostini rode pesto

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.