• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Spaghetti met champignonsaus

Spaghetti met champignonsaus

januari 3, 2017 door Linda 5 Reacties

Yes, alle festiviteiten zijn afgelopen. Ik snak weer naar ritme en regelmaat. Daarom ben ik net als vorig jaar mijn project #backtonormal gestart. Het is geen challenge of dieet en heeft ook geen ingewikkelde regels. Het mooie is namelijk dat je zelf de regels bepaald. Een van mijn speerpunten is meer groente eten en dat lukt zeker met deze vegetarische spaghetti met champignonsaus.

De structuur en smaak van champignons lijken een beetje op vlees. Deze groente heb ik vermalen waardoor het net is alsof er “gehakt” in de pastasaus zit. Zo heb ik het hele gezin gefopt. Mijn zoon lust namelijk geen champignons en hij heeft toch 2x opgeschept. De zongedroogde tomaatjes en kaas zorgen voor een lekkere pittige bite, zodat zelfs mijn carnivoor (manlief) het vlees niet gemist heeft.

De komende maand kunnen jullie meer “groente” recepten en andere lekkere, lichte maaltijden verwachten. Ook trek ik mijn favoriete ontbijtje met havermout uit de kast. En bij de lunch laat ik de veggies terug komen.

Enne, het draait deze maand niet alleen letterlijk om voeding, maar ook hoe je jezelf “voedt”. Waar word ik nu blij van? Wat geeft mij rust? Even pas op de plaats en mijn hart (meer) laten spreken. Ik gebruik deze maand dan ook om terug te gaan naar mijn eigen basis.

Het eerste wat is zo ga doen, is mijn laptop dicht klappen en lego-en met mijn kleine mannetje. Die kleine momentjes samen, die maken mij zo blij.

Spaghetti met champignonsaus

Spaghetti met champignonsaus

voor 4 personen

  • 200 gram (volkoren) spaghetti
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (kers) tomaten
  • 80 gram zongedroogde tomaat op olie
  • half bakje verse platte peterselie
  • snufje peper en zout
  • optioneel: Parmezaanse kaas

Hoe maak je de spaghetti met champignonsaus:

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakken. Bak ze in een minuut of 3-5 bruin in een koekenpan met olijfolie. Haal de champignons uit de pan en doe in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Maak de pan niet schoon.
  3. Snijd ondertussen de sjalotjes en knoflook fijn. Bak de sjalotjes en knoflook in dezelfde pan als de champignons. Voeg naar behoefte eerst een beetje olie toe en bak op een middelhoog vuur bruin. Voeg het blik tomaten toe en laat pruttelen.
  4. Voeg de zongedroogde tomaat en de verse kruiden toe aan de hakmolen en maal fijn. Roer door de tomatensaus.
  5. Giet de spaghetti af en serveer met de saus.

Spaghetti met champignonsaus

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, VEGETARISCH Tags: hoe maak je zelf pastasaus, pasta, pasta saus recepten, pastasaus, spaghetti, spaghetti recepten, vegan, vegetarisch, vegetarische recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Nancy zegt

    januari 3, 2017 om 10:19 am

    Wat een mooie foto’s! Ziet er heerlijk uit 😀

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 5, 2017 om 12:05 pm

      Dank je wel. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Nynke zegt

    januari 18, 2017 om 8:59 am

    Gisterenavond gemaakt, zonder peterselie, wel met een scheut balsamicoazijn. De pan ging leeg dus voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  3. Catharina zegt

    februari 25, 2020 om 2:04 pm

    oooh linda dat was smullen mijn kleindochters hebben 2keer opgeschept en ik zelf vondt het natuurlijk ook heerlijk. dank je wel. dit recept ga ik beslist meer maken.

    ékeer op geschept

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 28, 2020 om 12:45 pm

      Hi Catharina, wat goed om te horen zeg. Echt fijn!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.