• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Spaghetti met champignonsaus

Spaghetti met champignonsaus

januari 3, 2017 door Linda 5 Reacties

Yes, alle festiviteiten zijn afgelopen. Ik snak weer naar ritme en regelmaat. Daarom ben ik net als vorig jaar mijn project #backtonormal gestart. Het is geen challenge of dieet en heeft ook geen ingewikkelde regels. Het mooie is namelijk dat je zelf de regels bepaald. Een van mijn speerpunten is meer groente eten en dat lukt zeker met deze vegetarische spaghetti met champignonsaus.

De structuur en smaak van champignons lijken een beetje op vlees. Deze groente heb ik vermalen waardoor het net is alsof er “gehakt” in de pastasaus zit. Zo heb ik het hele gezin gefopt. Mijn zoon lust namelijk geen champignons en hij heeft toch 2x opgeschept. De zongedroogde tomaatjes en kaas zorgen voor een lekkere pittige bite, zodat zelfs mijn carnivoor (manlief) het vlees niet gemist heeft.

De komende maand kunnen jullie meer “groente” recepten en andere lekkere, lichte maaltijden verwachten. Ook trek ik mijn favoriete ontbijtje met havermout uit de kast. En bij de lunch laat ik de veggies terug komen.

Enne, het draait deze maand niet alleen letterlijk om voeding, maar ook hoe je jezelf “voedt”. Waar word ik nu blij van? Wat geeft mij rust? Even pas op de plaats en mijn hart (meer) laten spreken. Ik gebruik deze maand dan ook om terug te gaan naar mijn eigen basis.

Het eerste wat is zo ga doen, is mijn laptop dicht klappen en lego-en met mijn kleine mannetje. Die kleine momentjes samen, die maken mij zo blij.

Spaghetti met champignonsaus

Spaghetti met champignonsaus

voor 4 personen

  • 200 gram (volkoren) spaghetti
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (kers) tomaten
  • 80 gram zongedroogde tomaat op olie
  • half bakje verse platte peterselie
  • snufje peper en zout
  • optioneel: Parmezaanse kaas

Hoe maak je de spaghetti met champignonsaus:

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakken. Bak ze in een minuut of 3-5 bruin in een koekenpan met olijfolie. Haal de champignons uit de pan en doe in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Maak de pan niet schoon.
  3. Snijd ondertussen de sjalotjes en knoflook fijn. Bak de sjalotjes en knoflook in dezelfde pan als de champignons. Voeg naar behoefte eerst een beetje olie toe en bak op een middelhoog vuur bruin. Voeg het blik tomaten toe en laat pruttelen.
  4. Voeg de zongedroogde tomaat en de verse kruiden toe aan de hakmolen en maal fijn. Roer door de tomatensaus.
  5. Giet de spaghetti af en serveer met de saus.

Spaghetti met champignonsaus

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: hoe maak je zelf pastasaus, pasta, pasta saus recepten, pastasaus, spaghetti, spaghetti recepten, vegan, vegetarisch, vegetarische recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Nancy zegt

    januari 3, 2017 om 10:19 am

    Wat een mooie foto’s! Ziet er heerlijk uit :D

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 5, 2017 om 12:05 pm

      Dank je wel. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Nynke zegt

    januari 18, 2017 om 8:59 am

    Gisterenavond gemaakt, zonder peterselie, wel met een scheut balsamicoazijn. De pan ging leeg dus voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  3. Catharina zegt

    februari 25, 2020 om 2:04 pm

    oooh linda dat was smullen mijn kleindochters hebben 2keer opgeschept en ik zelf vondt het natuurlijk ook heerlijk. dank je wel. dit recept ga ik beslist meer maken.

    ékeer op geschept

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 28, 2020 om 12:45 pm

      Hi Catharina, wat goed om te horen zeg. Echt fijn!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl