Kijkje in mijn leven februari 2018

Terwijl we nog midden in het winterse weer zitten, is bij mij thuis een vroege voorjaarsschoonmaak losgebarsten. We hadden een tof feestje voor zoonlief en dochterlief kreeg fantastisch nieuw. Van de Mac Donald’s tot een sterrenwaardig diner. Al met al een top maand. Neem jeeen kijkje in mijn leven?

De maand februari begon goed, heeel goed zelfs. Direct de eerste dag hadden we een hoogtepuntje. We stonden voor het eerst in ons nieuwe huis! Echt zo bizar. Na maanden van vertraging gebeurt er eindelijk iets. Het voelde nog zo onwerkelijk. Even een kiekje van de achterkant van het huis. We krijgen dubbele openslaande deuren naar de tuin en links komt ons kantoor.

Kijkje in mijn leven februari 2018

Vanaf ons kijkmomentje op de bouw, ging er direct een knopje bij ons om. De keuken en het sanitair zijn allang uitgezocht. Verder zijn we nog niet gekomen, dus we moeten nog 101 beslissingen nemen. Gelukkig hebben we daar weer zin in. Maar er is ook zin om ons huidige huis op te ruimen. Ik beweeg mij door de kamers als een Maria Condo (de opruim goeroe) en manlief is verandert in een Bob de Bouwer.

Op deze foto ben ik erg trots. Samen met vele buren, vrienden en bekenden heb ik 11 gratis voedselpakketten van de Plus gespaard voor de Kledingbank en Voedselbank in de Meern. Een jaar of twee geleden heb ik mogen koken voor 50 alleenstaande moeders die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Ik heb dit al vaker verteld. Deze dames hebben zo’n indruk op mij gemaakt, dat ik dit soort zaken graag steun. Dit particuliere initiatief is opgezet voor die mensen die net buiten de grens van de Voedselbank vallen (bv een inkomen van € 1,50 op jaarbasis te veel) en ook alle hulp kunnen gebruiken.

Kijkje in mijn leven februari 2018

Van al dat klussen en opruimen krijg je trek. Zo ziet een borrelplankje er bij ons uit als wij met het gezin in het weekend de dag afsluiten.

Kijkje in mijn leven februari 2018

Voor de blog probeer ik altijd mooie smakelijke foto’s te maken. Maar denk nu niet, dat ik dit met mijn dagelijkse prakje ook doe… Kijk dit is de beroemde chili con carne van Jamie Oliver. Van bonen worden wij hier thuis allemaal blij. En ik hoef dit gerecht niet meer te serveren zonder tortilla chips, guacamole en geraspte kaas.

Kijkje in mijn leven februari 2018

Naast bonenliefhebbers zijn wij ook pastamonsters. Mijn dochter houdt van bakken én koken. Zo is een pastasalade maken één van haar bezigheden. Hiermee kan ze eigenlijk geheel haar eigen gang gaan (en daar draait het “koken” bij haar ook om volgens mij). Dit is weer een van haar creaties. Voor mij een klein genietmomentje als een ander kookt, zalig!

Kijkje in mijn leven februari 2018

Het strand is my Happy Place zeg ik altijd. Van het geluid en de geur kan ik de batterij weer opladen. Dit carrot cake taartje met een kop verse gember thee ging er goed in na een flinke wandeling.

Kijkje in mijn leven februari 2018 7a

Kijkje in mijn leven februari 2018

Kijk nou! Ja je ziet het goed een maaltijd van de Mac Donalds. Manlief is een grote fan van deze keten (tja, opposites attract zal ik maar zeggen). Terwijl hij 2 burgers en kip nuggets naar binnen werkt, probeer ik een salade te eten met een plastic mes en vork. Bij voorbaat al een mislukte missie natuurlijk. En helemaal toen deze onhandige Harrie currysaus van de nuggets op haar jas had geknoeid.

Kijkje in mijn leven februari 2018

Februari is de belangrijkste feestmaand volgens zoonlief. Natuurlijk vind je dat als je die maand jarig bent. Ineens is mijn kleine mannetje 9 geworden. En als ik zo naar hem kijk, zie ik ineens hoe groot hij aan het worden is. Hij begint net zo adrem als zijn vader te worden met onwijs leuke woordgrappen.

Kijkje in mijn leven februari 2018

Op zijn verzoek hebben we deze dolfijntjes gemaakt met banaan, druiven, blauwe bessen en een sleutel. “ja mam, graag een gezonde traktatie maar ook een beetje ongezond”.

Kijkje in mijn leven februari 2018

Natuurlijk gaan we uiteten op zijn “echte” verjaardag. Bij ons in de buurt heb je sinds een paar maanden FoodExplore. Dit is een All you can eat concept met 20 verschillende foodstands. Ik vond het verrassend gezellig aangekleed en ook het eten was van prima kwaliteit. Mijn favoriete stands zijn: sushi, dim sum en de verse vis.

Kijkje in mijn leven februari 2018

 

Van All You Can Eat naar een sterrenwaardig diner. Ayt Ems een bevriende kok heeft zijn eerste boek uitgebracht. Ter ere hiervan waren wij uitgenodigd voor een fantastisch culinair diner. Wij volgen Ayt al jaren, waar hij kookt komen wij eten. Hij combineert de mediterrane (Ottomaanse-Mesopotamische) maar ook de Aziatische keuken met de Europese onder het motto East meets West. Zijn gerechten zijn net kleine kunstwerkjes.

Kijkje in mijn leven februari 2018

Dus mocht je in de regio Utrecht wonen en op zoek zijn een goed restaurant, dan kan ik je El Qatarijne warm aanbevelen.

De foto is niet al te best, maar dit is mijn eerste kom saoto soep van mijn leven bij vriendin Francesca bij een verjaardag. Voor alles moet een eerste keer zijn toch? Zo at ik ook nog Surinaamse bami, nasi, roti, lamspiesjes en bara. Van dat laatst had ik nog nooit gehoord. Het is een hartige snack die lijkt op een soort donut. Te gek! Ik heb er 4 op en mijn dochter wil nog steeds niet vertellen hoeveel zij er heeft gegeten. In ieder geval meer dan 4…

Kijkje in mijn leven februari 2018

Naast de verjaardag van onze zoon, hadden we nog iets heel belangrijks te vieren. Onze dochter heeft een geweldig advies voor de middelbare school gehad. Het afgelopen andere half jaar heeft ze hard gewerkt en daar is het resultaat ook naar. We hebben dit uitgebreid gevierd met taart, een etentje bij een sushi tent en shoppen met een vriendin. Het leven moet je vieren toch? We zoeken iedere keer weer een andere aanleiding om uit te te gaan.

Deze week geniet ik nog even van de vakantie van de kids. Hopelijk kunnen we nog even schaatsen. Kijk ondertussen live mee op (Stories).

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.