Weekmenu 58 makkelijke recepten

Vandaag heb ik een drukke dag voor de boeg. We vieren namelijk de verjaardag van onze zoon. Mijn zusje komt vooraf nog even lunchen en de jarige job mag ook nog voetballen in de ochtend. Lekker handig allemaal, waardoor ik een strakke planning gemaakt heb. De kippensoep stond vrijdagavond al te pruttelen op het vuur. De meeste boodschappen zijn al in huis.

Straks ga ik eerst maar eens aan de slag met een aantal dips en smeersels voor de borrel. Dat is mijn favoriete bezigheid. De taart bestel ik altijd bij een goede vriendin, want van patisserie heb ik geen kaas gegeten. Nu het druk hier in huis is met klussen en van alles uitzoeken voor ons nieuwe paleisje is een weekmenu echt essentieel. Een goede planning helpt mij om de week makkelijk door te komen. Bij het maken van het weekmenu van deze week kwam ik de macaroni schotel weer tegen. Een lekkere pasta is altijd goed hier in huize Linda, dus ik zet dit recept zelf ook weer op het menu hier.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 58 makkelijke recepten

Maandag: linzen zoete aardappel soep

Deze linzen soep is een flinke maaltijdsoep zonder vlees. Maak de soep gerust op zondag en voeg de volgende dag de verse boerenkool toe.

Linzen zoete aardappelsoep

Dinsdag: macaroni ovenschotel met broccoli

Mijn kinderen zijn dol op macaroni. Het liefst met veel gehakt, een beetje tomatensaus en zonder groente. Ha, dat is nou pech hebben met deze macaroni ovenschotel. Naast broccoli bevat dit recept ook nog kastanje champignons. De salami maken een hoop goed gelukkig.

Macaroni ovenschotel met broccoli

Woensdag: 5x bloemkool recepten maar dan anders

De groente van de week is bloemkool. Je kunt er puree van maken maar ook roosteren in de oven. Lekker met een aardappeltje en een balletje gehakt.

bloemkool recepten

Donderdag: andijviestamppot met een twist

Dit stamppotje met andijvie is net even anders. De feta, dadels en kaneel geven het een Midden Oosters tintje.

Andijviestamppot met een twist

Vrijdag: sushi bowl

Voor één keer ben ik de hype voor geweest. In 2014 zette ik al deze sushi bowl online. Ik zag het als sushi voor onhandige (en luie) mensen zoals ik. Gooi alle losse ingrediënten dus lekker in één kom.

Sushi in a bowl

Zaterdag: gezonde lunch crackers

Vandaag staan er lekkere voedzame crackers op het menu. En die beleggen we met net even andere ingrediënten. Kijk maar even mee.

gezonde lunch crackers

Zondag: walnotentaart met 3 ingrediënten

Ok deze taart wil je één keer gemaakt hebben. Het kan niet mislukken en je hebt slechts 3 ingrediënten nodig. Heb je binnenkort een etentje? Zet deze taart dan op het menu, lekker met een bolletje ijs en slagroom.

walnotentaart

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.