4.2 uit 25 beoordelingen
15 minuten
stooftijd 2 uur

Stoofperen zonder alcohol en suiker maken

Stoofperen zonder alcohol. Een paar weken geleden stond mijn buurvrouw op de stoep met een enorme lading stoofperen uit eigen tuin. Wat een feest zeg. Wij hebben ons er gek aan gegeten. De komende tijd kunnen jullie hier dan ook meer stoofperen recepten verwachten.

Stoofperen zonder alcohol geschikt voor kinderen

Traditioneel worden stoofperen met wijn of port gemaakt. Vaak wordt gedacht dat alle alcohol verdampt, maar naar 2 uur stoven is 90% van de alcohol verdwenen. Voor stoofpeertjes maken zonder wijn, kun je het beste donkere bessensap gebruiken. De bessensap zorgt voor de dieppaarse kleur en smaak aan de stoofpeertjes.

Stoofperen zonder alcohol en suiker, stoofperen zonder wijn

Stoofpeertjes zonder suiker

Naast stoofperen zonder alcohol, wordt er ook geen suiker gebruikt in dit stoofpeertjes recept. Gebruik de Gieser Wildeman stoofpeertjes. Dit stoofpeertje heeft van zichzelf een zoetere smaak. Door het gebruik van bessensap en Gieser Wildeman peren, kun je stoofpeertjes maken zonder wijn en suiker.

Nu heb ik al een stoofperen recept online staan. Maar ja, er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Voor mij is dit recept praktischer. Vroeger had ik altijd biologische diksap in huis, maar dat is natuurlijk niet meer “cool” (lees diksap is voor kleine kinderen). Een flesje donkere bessensap doet zijn werk goed.

Ik was in ieder geval erg blij met het resultaat en moest de kinderen tegenhouden om alles niet in 1x op te eten. Dit is mij gelukt en binnenkort zien jullie dit terug op de blog. Ik heb nog een paar fijne recepten met stoofperen voor jullie klaar staan.

Stoofperen zonder alcohol en suiker

Stoofperen zonder alcohol en suiker maken

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • +/- 1 kilo Gieser Wildeman peren
  • 330 ml donkere bessensap (Zonnatura) of 1L Zwarte bes (Appelsientje)
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • citroenschil

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je stoofperen zonder alcohol?

  • Schil de stoofperen in zijn geheel. Bij de Gieser Wildeman kun je het klokhuis laten zitten. Verwijder wel het harde onderkantje.
  • Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Zet de peren op de bodem van de pan. Vul met het bessen sap, de kaneelstokjes, kruidnagels en citroenschillen. Voeg net zoveel water toe, zodat de peertjes bijna helemaal onder water staan.
  • Breng aan de kook. Laat vervolgens ongeveer 2 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Zet de deksel op de pan, anders kookt het vocht in. Wij houden van lekkere zachte stoofperen. Je kunt de kooktijd gerust verkorten als je meer van stoofpeertjes met een bite houdt.
  • Bekijk hier nog meer recepten voor het kerstdiner.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.