Nog geen beoordelingen

Pasta met kabeljauw en olijven

Waar zouden we zijn zonder pasta? Je hebt het altijd in huis, het staat snel op tafel en het zorgt voor blije gezichten. De Italianen zijn in staat om met een paar ingrediënten een heerlijke maaltijd in elkaar te draaien. Dit ga ik vandaag ook voor jullie doen met deze pasta met kabeljauw en olijven. In de tijd dat de penne kookt, maak je de saus. Super handig voor als je een drukke dag hebt gehad.

Pasta is één van de populairste gerechten van Nederland. Hoe lekker de saus ook is, de maaltijd valt of staat met een goed gekookte pasta. Zorg voor 1 liter water per 100 gram pasta en 7 gram zout per liter water. Wist je dat Barilla het meest verkochte pastamerk van Italië is? Op vakantie zie je altijd meters blauwe pakken pasta in de supermarkt in Italië. De hoogwaardige kwaliteit harde tarwe zorgt ervoor dat deze pasta niet plakt, stevig blijft en altijd al dente (beetgaar) is.

Waan je in Italië en maak met een handvol ingrediënten dit heerlijke pastarecept.

Pasta met kabeljauw en olijven

Pasta met kabeljauw en olijven

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 340 gram Barilla Penne Rigate
  • 25 gram zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram kabeljauw filet
  • 60 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • handvol bladpeterselie
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • snufje zout en peper naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Breng een ruime pan met 3,5 liter water aan de kook. Voeg het zout en de pasta pas toe als het water kookt. Kook de Penne Rigate in 11 minuten al dente (beetgaar).
  • Snijd ondertussen de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur met de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes, de zwarte olijven in ringetjes en de hak de bladpeterselie fijn.
  • Voeg de vis toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de olijven en de helft van de bladpeterselie toe. Maak het blik tomatenblokjes open en voeg deze toe. Laat even pruttelen. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Giet de pasta af. Voeg de Penne Rigate toe aan de saus. Roer de rest van de bladpeterselie erdoor.
  • Serveer de pasta op voorverwarmde borden.

Linda’s Tips

  • Tip: de Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoudige en smaakvolle gerechten met een klein aantal ingrediënten. Kijk voor meer recepten en achtergrondinformatie over de verschillende pastavormen op de site van Barilla.
  • Tip: liefhebbers van pittig kunnen een gedroogd pepertje toevoegen bij stap 4.
Pasta met kabeljauw en olijven

Dit artikel betreft een samenwerking met Barilla Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.