• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Linzen zoete aardappelsoep

Linzen zoete aardappelsoep

februari 8, 2017 door Linda 3 Reacties

De komende dagen daalt de temperatuur flink en dus komt er een winterse linzen zoete aardappelsoep op tafel. Deze soep valt in dezelfde categorie als de maaltijdsoep met kikkererwten. Het is een stevige soep zonder vlees.

Sinds begin dit jaar ben ik bezig om mijn voorraad op te maken. In december heb ik een vol boodschappenkrat met allerlei rommel uit de kast gehaald. Zo zonde dat er allerlei producten over de datum zijn gegaan. Nu heb ik mezelf opgelegd om aan de slag te gaan met artikelen die al langer in de kast liggen. Zo kwam ik een aantal zakken peulvruchten tegen. Lekker, gezond en goedkoop.

Linzen zoete aardappelsoep

Persoonlijk ben ik dol op linzen. Meestal gebruik ik deze peulvrucht uit blik of pot. Gewoon omdat ik te lui ben om ze (soms) eerst te weken en daarna te koken. Alleen moet ik bekennen dat de groene linzen uit zak toch echt lekkerder zijn. De curry poeder zorgt voor een lekker Indiaas tintje. Al zal niemand in India ooit boerenkool in de soep gedaan hebben… Kijk dat vind ik nu zo leuk aan koken. Gewoon een beetje van dit en een beetje van dat en het resultaat is een heerlijke verwarmende soep.

Linzen zoete aardappelsoep

Linzen zoete aardappelsoep

Recept voor 4 personen

  • 1 flinke ui
  • 2 winterpenen
  • 1 cm verse gember
  • olijfolie
  • 1 – 2 theelepels (hot) curry poeder
  • 2 tenen knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 1,5 – 2 liter gekookt water
  • 2 bouillonblokjes naar keuze
  • 200 gram groene linzen (of vervang door blik linzen*)
  • 200 gram boerenkool

Stappen om linzen zoete aardappelsoep te maken:

  1. Snijd de ui in stukjes en de winterpenen in blokjes. Rasp de verse gember een theelepel is genoeg. Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Bak hierin op laag vuur de ui, winterpeen, gember en curry poeder totdat de ui glazig is.
  2. Schil, snijd en was de zoete aardappelen. Voeg toe aan de pan en pers hier 2 tenen knoflook boven uit. Bak 3 minuten.
  3. Voeg eerst 1,5 liter gekookt water toe met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Roer door elkaar zodat de blokjes goed oplossen. Voeg dan de linzen toe en kook zo’n 20 – 25 minuten totdat de linzen gaar zijn. Check de verpakking van de linzen om te zien of deze van te voren geweekt moeten worden.
  4. Voeg 3 minuten voor tijd de gesneden boerenkool toe. Is de soep te dik naar jouw smaak? Voeg dan de rest van het gekookte water toe. Proef de soep en breng eventueel op smaak met een snufje zout, peper of meer curry poeder.

* Je kunt het jezelf ook makkelijk maken door een blik (310 gram) te gebruiken. Deze linzen zijn al gaar en hoeven niet te koken. De bereiding wordt dan iets anders. Voeg bij stap 3 anderhalf liter gekookt water en de bouillon blokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg 3 minuten voor tijd de linzen uit blik (wel even afspoelen) en de boerenkool toe.

Linzen zoete aardappelsoep

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

De soepkommen zijn van het Deense merk IB Laursen.

Categorie: DINER, VEGETARISCH Tags: boerenkool, boerenkool recepten, bonen, hoe maak je soep zonder pakje, hoe maak je soep zonder zakje, koken zonder pakjes en zakjes, linzen, linzen recepten, maaltijdsoep, maaltijdsoep recepten, soep, soep maken, soep recepten, vegan, vegan recepten, vegetarisch, vegetarische recepten, vegetarische soep recepten, vegetarische soepen, zoete aardappel, zoete aardappel recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK zegt

    februari 8, 2017 om 9:23 pm

    Heerlijke soep op een koude dag.

    Beantwoorden
  2. Jiske zegt

    februari 17, 2017 om 8:16 pm

    Lekker recept. Ik woon in Brazilië en hier verkopen ze geen boerenkool. Kan het vervangen door spinazie?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 20, 2017 om 10:24 am

      HI Jiske, natuurlijk. Geen enkel probleem. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.