Weekmenu 84 makkelijke recepten

Zo ik heb een lekker druk weekje achter de rug. Dinsdag zijn de foto’s gemaakt voor de verkoop van het huis. Het weekend waren wij weg met Eurocamp, dus maandag en dinsdagochtend heb ik flink schoongemaakt in huis. Mijn eigen maaltijd planning ben ik toen compleet vergeten… Ja, ook mij overkomt dit regelmatig. Het was zelfs een keer zo erg van de week, dat ik om half 5 bedacht dat mijn dochter om vijf uur moest eten. Mijn voorraadkast was de redder in nood!

Aankomende week start ik maandag met een kookdag, dus daar heb ik de hele week plezier van. In het weekmenu kon ik geen keuzes maken. Je treft dan ook zomerse en herfst recepten aan. Van een rijstsalade, gemarineerde kipspiesjes tot draadjesvlees. Oh en vrijdag staan springrolls op het menu. Het water loopt mij weer in de mond.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 84 makkelijke recepten

Maandag: penne met spinazie en gorgonzola

Dit vegetarische pasta recept telt slechts 4 ingrediënten. Ik heb dit recept ontwikkeld voor het E-boekje koken op de camping. Voor thuis is dit met name handig na een drukke werkdag. Binnen een handomdraai staat de penne op tafel.

Penne met spinazie en gorgonzola

Dinsdag: draadjesvlees met rode kool

De herfst is officieel begonnen en daar horen stamppotjes, stoofschotels, ovenschotels en ook stoofvlees bij. Binnenkort zet ik mijn recept voor zuurvlees online tot die tijd is dit draadjesvlees een aanrader.

Draadjesvlees met snelle rode kool stamppot

Woensdag: rijstsalade met garnalen en mango

Dit is mijn eerste rijstsalade op de blog. Voor de foto hebben we alle ingrediënten los op het bord gedecoreerd. Eigenlijk had ik ook een foto moeten nemen, toen ik begon met eten. Dat zag er toch wel anders uit.

Rijstsalade met garnalen, mango en avocado

Donderdag: gemarineerde kip

Ik ben gek op marinades en maak ze eigenlijk altijd zelf. De kant en klare varianten vind ik vaak te zout. De ingrediënten heb je vast in huis. Heerlijk voor bij een aardappel groente vlees maaltijd.

Gemarineerde kip met ananas

Vrijdag: springrolls maken

Zelf verse loempia’s maken is makkelijker dan je denkt. Het rijstpapier koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt en in dit blog geef ik je 3 recepten voor vullingen.

spring roll recepten verse loempia

Zaterdag: filet americain

In het weekend is er vaak een borrelmoment. Heb je wel eens zelf filet americain gemaakt? Probeer het recept van mijn vader eens. Ik krijg berichtjes van mensen over de hele wereld die zo blij zijn, dat ze weer filet americain kunnen eten.

zelf filet americain maken

Zondag: bananenpannenkoeken

Op zondag starten we de dag altijd rustig op met een uitgebreid ontbijt. De bananenpannenkoeken heb ik al veel te lang niet gemaakt.

Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.