Bloemkool schaar ik onder de “old school” groente. Thuis aten wij dit altijd met een “papje”. Brrrh. Herkenbaar? Bloemkool is eigenlijk zo veelzijdig en op meerdere manieren klaar te maken. Ik laat jullie graag opnieuw kennis maken met deze groente. Hoogtijd voor 5 bloemkool recepten die net even anders zijn.
5 x Bloemkool recepten
1. Bloemkool curry
Ik heb zo’n flauw vermoeden dat ze in India geen curry’s met bloemkool maken. Dit is dan ook een Hollandse versie. In mijn koelkast staat altijd een potje goede kant en klare curry. Dit gerecht zet je snel en makkelijk op tafel. Ik durf te wedden dat je bloemkool zo niet eerder gegeten hebt.
2. Geroosterde bloemkool uit de oven
De bloemkool behoudt zijn bite door het roosteren in de oven. De kool is op smaak gebracht door een mengsel van boter, olijfolie, paprikapoeder en peper en zout. Voor extra smaak strooi je er ook nog Parmezaanse kaas over.
3. Bloemkoolpuree
Een puree van bloemkool is favoriet bij kinderen. Mijn dochter maakt deze wel puree wel eens zelf. Ok, ik kook de groente en vervolgens pakt zij de blender erbij. Kaas en bloemkool blijft een geweldig huwelijk van smaken en met de Griekse yoghurt erbij, heeft de puree een volle romige smaak.
4. Bloemkool curry wraps
De bloemkool wordt geroosterd in de oven met hot curry kruiden. Vervolgens wordt de groente opgerold in een wrap met spinazie en hummus. Zo eet je een wrap ook eens anders.
5. Quinoa koekjes met bloemkool
Voor een dagje zonder vlees zijn deze quinoa koekjes met bloemkool ideaal. Alleen al het woord “koekjes” zorgt voor luid gejuich hier aan tafel.
Het lijstje met bloemkool recepten is oneindig. Zo wil ik nog steeds eens bloemkool rijst maken of een pizzabodem van bloemkool. Heb jij nog een favoriet bloemkool recept? Ik ben benieuwd.