• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zelf kippensoep maken

zelf kippensoep maken

oktober 13, 2016 door Linda 34 Reacties

Wat geef je iemand te eten die ziek is? Ik werd een beetje radeloos nadat mijn dochter zelfs een beschuitje niet binnen hield. Op van die “oma weet raadt” sites las ik ooit dat zelfgemaakte kippensoep een goed medicijn is. Inmiddels is er zelfs onderzoek naar gedaan en het zou werken bij griep en verkoudheid. Op de planning dan ook zelf kippensoep maken. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Bij lieve vriendin M. at ik laatst een heerlijke kop zelfgemaakte kippensoep voordat wij een weekendje naar Maastricht vertrokken. Haar recept had ik als een halve notitie in mijn telefoon gezet. Wat heb ik ook al weer nodig? Dan is Whats App een ideaal communicatie middel. “Dochterlief is ziek en nu wil ik jouw soep maken”. Via de App stuurde ze mij de ingrediënten en bereiding. Op mijn beurt stuurde ik foto’s en kleine filmpjes terug om de tussenfasen en het eindresultaat te showen.

zelf kippensoep makenHet kommetje krachtvoer is goed bevallen en niet alleen bij onze dochter. Manlief houdt niet van soep. Altijd en overal weigert hij een kom. Dit is de eerste soep die hij wel lekker vindt. Zou dit door het vlees en de vermicelli komen? De komende tijd zal ik meer van dit soort zelfgemaakte soepen online zetten.

De kippensoep maak je in een handomdraai. Je hebt alleen een beetje geduld nodig. De soep wordt getrokken van kippenbouten met bouillon blokjes. Je kunt een stap verder gaan en zelf de bouillon te trekken met kruiden en ook de soepgroente zelf snijden. Hier heb ik de tijd niet voor genomen. Een ziek kind vraagt toch meer aandacht dan verwacht.

Zelf kippensoep maken

recept voor 3 liter

  • 4 kippenbouten
  • zout, peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 liter water
  • 6 kippen bouillon blokjes (mijn favo van de natuurwinkel met minder gist & zout)
  • 400 gram soepgroente
  • 80 gram vermicelli

Hoe kun je zelf kippensoep maken:

  1. Kruid de kippenbouten aan beide kanten met zout, peper en de paprikapoeder.
  2. Breng een grote pan met 3 liter water aan de kook (zie tip). Voeg 6 kippen bouillonblokjes en 4 kippenbouten toe. Laat de soep zachtjes pruttelen, totdat het vlees van de botten valt. Na een uur, kun je het vlees van de botten halen. Na 2 uur valt het vlees er letterlijk af. Kijk gewoon even hoeveel tijd je hebt. Pluk het vlees in kleine stukjes en zorg dat je alle botjes verwijderd.
  3. Doe het vlees terug in de pan, voeg de soepgroente en vermicelli toe en laat 10 minuten koken. Mocht de soep teveel ingekookt zijn, voeg dan extra water toe. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.

Tip: zet voordat je start met de soep maken alvast de waterkoker aan. Dit scheelt je tijd bij stap 2.

zelf kippensoep makenBewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

De allerlekkerste kippensoep maak je zelf zonder pakjes en zakjes

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DINER, LUNCH Tags: hoe maak je soep zonder pakje, hoe maak je soep zonder zakje, hoe maak je zelf soep zonder pakje of zakje, kip, kip recepten, koken zonder pakjes en zakjes, recepten zonder pakjes en zakjes, soep recepten, zelf maken, zelf soep maken

Lees Interacties

Reacties

  1. judith zegt

    oktober 13, 2016 om 7:55 am

    Hoihoi mijn partner kan niet tegen de gistextract, gehydroliseerd eiwit en andere rare ingrediënten in n bouillonblokje. Is er een variant te bedenken waardoor je geen bouillonblokje nodig hebt?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 13, 2016 om 9:04 am

      Hi Judith, heb je al eens een bezoekje aan de natuurwinkel, Marqt etc gebracht? Ze kunnen je daar waarschijnlijk verder helpen. Gr. Linda

      Beantwoorden
    • Mildred zegt

      mei 16, 2019 om 6:34 pm

      Ik lees nu jouw vraag en bedacht me dat je dan misschien ook een kruidenbuiltje kunt gebruiken. Net even nagekeken, daar zitten echt alleen maar kruiden in.

      Beantwoorden
  2. Marion zegt

    oktober 13, 2016 om 8:22 am

    Hoi Judith, als je geen bouillonblokje wilt gebruiken moet je meer kruiden teoveogen. In zo’n blokje zit vooral,veel zout en smaakversterker.
    De soep moet dan wat langer trekken en je voegt er, na het afschuimen, prei, wortel eui en selderi aan toe ( of zakje soepgroente). Deze laat je helemaak stuktrekken. Drie of vier uur. Dan de soep zeven en alleen het vlees terug doen bij de bouillon, opnieuw verse soepgroenten en vermicellie toevoegen.

    Je kan ook je eigen groentenbouillonpoeder maken. Er staan diverse recepten op internet.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 13, 2016 om 9:03 am

      Oh heerlijk Marion. Dank je wel voor de tip. Ik gebruik altijd wel bouillonblokjes van de natuurwinkel. Maar ook daar zit nog zout in. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Cynthia zegt

    oktober 15, 2016 om 12:29 pm

    Ik heb het net gemaakt en het is heerlijk! Simpel recept eigenlijk, maar zo lekker! Dank je wel!

    Enne… ik ben benieuwd naar je andere soeprecepten!

    Beantwoorden
  4. Maaike zegt

    oktober 31, 2016 om 1:53 pm

    Kan je de kippenbouten ook vervangen door kipfilet? Dat plukken is niet aan mij weggelegd.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 31, 2016 om 2:55 pm

      Natuurlijk. Nog lekkerder zijn kippendijen. Die zijn wat vetter van smaak en dat maakt de soep nog lekkerder. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Maaike zegt

        november 2, 2016 om 9:58 am

        Ooh dat ga ik proberen! En dan in stukjes snijden en ook zo 2 uur laten pruttelen of is de bereiding dan anders?

        Groetjes

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          november 3, 2016 om 10:12 am

          Hi misschien heb je dan al aan een uurtje genoeg. Probeer het gewoon uit. Het kan niet misgaan. Gr. Linda

          Beantwoorden
  5. Pascalle zegt

    oktober 5, 2017 om 5:58 pm

    Ik heb deze recept vanmiddag gemaakt.
    Alleen had ik beter veel minder bouillonblokjes kunnen doen, ik denk zeker de helft ervan, vond hem erg zoutig smaken.

    Een de volgende keer ga ik proberen 3 blokjes op 3 liter water.

    Verder een super (makkelijke) recept!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 6, 2017 om 3:43 pm

      Hi hallo, hmm ik gebruik biologische blokjes zonder gist. Dat zou een verklaring kunnen zijn, want die zijn niet zo sterk. En om eerlijk te zijn, houd ik van zout…. Voor de rest een lekker soepje toch?

      Beantwoorden
  6. Marjan zegt

    oktober 28, 2017 om 1:56 pm

    Net klaar! Er staat een overheerlijk kippensoepje af te koelen. Straks de helft in de vriezer en van de andere helft vanavond genieten.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 30, 2017 om 10:28 am

      Hmmmm

      Beantwoorden
  7. Jo Hesen zegt

    november 2, 2017 om 12:43 pm

    Moed het vel van de kippenpoten.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 6, 2017 om 10:24 am

      Nee hoor, juist de poten met vel koken. Dat zorgt voor smaak en vervolgens haal je het vel eraf als je de kip plukt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  8. Annette zegt

    maart 24, 2018 om 12:58 pm

    Vandaag gemaakt; heerlijk soepje!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 26, 2018 om 9:04 am

      Hi Annette, goed om te horen.

      Dank voor je reactie en nog een fijne dag vandaag.

      Beantwoorden
  9. Esther zegt

    april 16, 2018 om 1:54 pm

    Lekker soepje zeg! Ik dacht eerst: paprikapoeder. Dat geeft een beetje gek kleurtje, maar erg lekker Ik heb er vanuit gewoonte ook 2 laurierbladeren bij gedaan. En lekker peperig. Een skijken wat het gezin ervan zegt vanavond… Bedankt!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 17, 2018 om 9:50 am

      Hi Esther, hoe is de soep bevallen? Ik ben benieuwd. Gr. Linda

      Beantwoorden
  10. Yvonne zegt

    oktober 13, 2018 om 1:48 pm

    Vandaag deze soep aan het maken voor de mensen van mijn woongroep. Ik ben benieuwd wat ze er van vinden en of dit eentje is die voor herhaling vatbaar is.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 15, 2018 om 11:53 am

      Enne, hoe heeft het jullie gesmaakt?

      Beantwoorden
      • yvonne zegt

        oktober 16, 2018 om 8:04 am

        De mensen hebben gegeten!! Ze vonden het heerlijk! Zelfs collega´s hebben een bakje gehaald. Dus zeker voor herhaling vatbaar.

        Beantwoorden
  11. Floor zegt

    april 3, 2019 om 2:29 pm

    Dag Linda,

    ik ben de soep nu aan het bereiden maar vroeg me af of er wel of geen deksel op de pan moet wanneer de soep 2 uur pruttelt? Het pruttelt nu al een tijdje zonder deksel maar ben bang dat er zo teveel water verdampt…

    Gr. Floor

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 4, 2019 om 10:26 am

      HI Floor, ik zie je berichtje nu pas. Is het nog gelukt? Je kunt er gerust een deksel op plaatsen of eventueel nog wat vocht toevoegen.

      Beantwoorden
    • Wim Schoenmaekers zegt

      augustus 3, 2020 om 12:41 am

      Hallo Floor, Volgens mij moet altijd een deksel op de pan. Houdt de warmte vast en zijn de maaitijden eerder klaar. Goede recepten. Maak ik gebruik van als weduwnaar. Ben kookanalfabeet

      Beantwoorden
  12. Madelon zegt

    april 25, 2019 om 2:40 pm

    Heerlijke soep! Restaurant waardig!
    Mijn dochter is een moeilijke eter en is er gek van!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 6, 2019 om 9:48 am

      Hi Madelon, wat heerlijk om te horen! Ik heb nog een andere variant met kip online gezet. Misschien lust ze deze soep ook wel. https://www.lekkeretenmetlinda.nl/chinese-tomatensoep-met-kip/ Gr. Linda

      Beantwoorden
  13. Diane zegt

    juni 17, 2019 om 4:39 am

    Waarom kippenbouillonblokjes?
    Je trekt toch al kippenbouillon!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 17, 2019 om 2:50 pm

      Hi Diane, de keuze is aan jou. Zonder bouillon blokjes vind ik de soep te flauw. Kijk dus wat bij je past.

      Gr. Linda

      Beantwoorden
  14. Sjoeke zegt

    augustus 19, 2019 om 8:56 pm

    Ik heb net de soep gemaakt voor een vriendin die net bevallen is. Hij smaakt goed! Hoe lang (en op welke manier) kan ik de soep het best bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 20, 2019 om 10:11 am

      HI Sjoeke, ik zou de soep maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt natuurlijk ook porties invriezen en het bakje de avond voor gebruik laten ontdooien in de koelkast.

      Beantwoorden
  15. Lenie zegt

    december 12, 2020 om 11:25 am

    Deze kippen soep lijkt mij heerlijk.
    Kun je deze ook koken in de snelkookpan?
    Dan is de kooktijd ongeveer 45 minuten.
    Gr.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 15, 2020 om 2:27 pm

      Hi Lenie,

      Ik heb zelf geen snelkookpan. Het lijkt mij zeker dat dit kan. Alleen durf ik je niet te zeggen wat de kooktijd is. Succes ermee. Het is zo’n zalig recept.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in