4 x gezonde lunch crackers

Dinsdag is het lunchdag en vandaag een gastblog met 4 gezonde lunch crackers. Ze stelt zich eerst even voor: Hi allemaal, ik ben Betty en ik ben dol op lekker eten. Je kunt mijn levenswijze nog het beste omschrijven als 80/20, waarbij er voor 80% lekker gezond wordt gekookt en dan blijft er 20% over om een beetje zondigen.

Mijn grootste uitdaging is vooral de gezonde kantoorlunch. Want als je niet thuis bent in je eigen keuken dan kan het soms lastig zijn om een gezonde en gebalanceerde lunch op tafel te zetten. Dus heb ik een nieuw offensief bedacht. Ik heb steevast een doos met meergranen crackers in mijn bureau liggen. En ik neem van huis uit lekker wat hüttenkäse, mozzarella en diverse groente en fruit mee naar mijn werk.

Zodat je heel eenvoudig één van deze 4 gezonde lunch crackers kunt beleggen voor de lunch. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn, maar wel altijd lekker! En op www.bettyskitchen.nl probeer ik hier mijn lezers juist zo veel mogelijk mee te inspireren. Eet smakelijk alvast! Groetjes, Betty

Gezonde lunch crackers

(alle recepten zijn voor totaal 2-3 crackers)

Cracker met hüttenkäse en ananas

Stop twee ananas schijven (eventueel uit blik op eigen sap, uitgelekt) in een lekvrij bakje. Strooi hier eventueel wat sweet-chili poeder overheen. Stop in een ander bakje 4 flinke eetlepels hüttenkase (cottage cheese). Beleg op je werk de crackers met de cottagecheese, en verdeel hier de ananas overheen. Let op! deze gezonde lunch cracker kun je niet s’ochtends al voorbereiden, want dan worden de crackers slap.

gezonde lunch crackers

Cracker met mozzarella en avocado

Snijd thuis een bolletje (buffel) mozzarella in plakjes. Verpak deze vervolgens in een luchtdicht boterhamzakje. Neem een hele avocado mee in de broodtrommel. Eenmaal op het werk beleg je de crackers met de mozzarella. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel deze uit. Snijd vervolgens de avocado in plakken en verdeel over de mozzarella. Giet er enkel nog wat olijfolie, peper en zout overheen. Variatietip: Je kunt de avocado ter plekke ook prakken en als een soort dikke boter over de crackers smeren. Verdeel hier vervolgens de mozzarella overheen.

gezonde lunch crackers

Cracker met eiersalade

Kook thuis 2 eieren hard in 7 – 9 minuten. Schrik de eieren, pel ze, en laat goed afkoelen. Je kunt eventueel het eigeel verwijderen, maar het hoeft niet. Hak de eieren in blokjes. Roer hier 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1 theelepel mosterd, peper en zout door heen. Je kunt eventueel nog wat verse bieslook/dille/of peterselie toevoegen. Bewaar de eiersalade in een apart bakje en beleg tijdens de lunch hier de crackers mee.

gezonde lunch crackers

Cracker met geitenkaas en dadels

Stop een stukje zachte geitenkaas (Chèvre) in een bakje. Doe in een ander bakje 2 ontpitte dadels, in stukjes. Hak ook wat amandelen grof en voeg toe. Sluit het bakjes af en neem de crackers los mee. Tijdens de lunch smeer je de geitenkaas over de crackers en verdeel hier de dadels en amandel overheen. Druppel er eventueel nog wat honing over, als je deze op kantoor hebt staan.

gezonde lunch crackers

Cracker met tomaat en feta

Snijd twee tomaten in plakken en pak deze in een stukje huishoudfolie. Stop de crackers in je broodtrommel en zoek een hoekje om het pakketje met tomaten in te stoppen. In weer een ander hoekje leg je een hoopje verkruimelde feta. Bestrooi de feta eventueel met een klein beetje (gedroogde) Italiaanse kruiden. Voor de lunch beleg je de cracker met de plakjes tomaat en verdeel hier de feta overheen.

gezonde lunch crackers

Voor nog meer gezonde lunch recepten met crackers, neem een kijkje op de website van Betty’s Kitchen.

Bron foto’s: Buzzfeed.com

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.